5 рецептів шарлотки з яблуками для найароматнішої випічки

13 серпня 2021, 19:21
Крім класичного рецепту шарлотки, в цій добірці є рецепт з карамелізованими яблуками, рецепт в мультиварці, на кефірі та сметані. І що кисліше будуть яблука, то краще вони відтінятимуть солодкий бісквіт

Рецепти шарлотки з яблуками

Куди б не потрапляли яблука, йдеться про десерти, вони завжди роблять їх ароматними і додають ніжну кислинку. Тому й різноманітна випічка з яблуками стала класикою. Щодо шарлотки, то від неї складно втомитися. Отже, 5 рецептів пирога, які є обов'язковими до відтворення. У цьому матеріалі дізнаєтеся, де вигідно купити продукти, якщо збираєтеся на пікнік.

Класична шарлотка з яблуками

Яблучна шарлотка в духовці

Реклама

Інгредієнти:

  • 4 яйця
  • 1 склянка цукру
  • 1 склянка борошна
  • 3 яблука
  • лимонний сік
  • олія

Рецепт приготування:

  1. Яйця збийте з цукром в пишну світлу масу. Додайте просіяне борошно, акуратно перемішайте лопаткою.
  2. Яблука очистіть від шкірки, видаліть серцевини і наріжте тонкими скибочками. Збризніть лимонним соком.
  3. У змащену олією форму викладіть частина тіста. Потім рівномірним шаром викладіть яблука і зверху покрийте тістом, що залишилося.
  4. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 35 хвилин до появи світло-коричневої скоринки.

Карамельна шарлотка

Карамельна шарлотка

Реклама

Інгредієнти:

  • 3 яблука
  • 3 яйця
  • 90 г цукру
  • 90 г борошна
  • 3 ст. л. цукру без гірки для карамелі
  • 30-50 г вершкового масла

Рецепт приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  2. Форму діаметром 20 см змастіть маслом і присипте борошном.
  3. Приготуйте карамель. У каструльку насипте цукор, додайте ложку води і на сильному вогні розтопіть і чекайте, доки не вийде коричнева карамель. Вилийте її в форму і розподіліть по дну. На карамель покладіть шматочки масла і відставте.
  4. Приготуйте бісквітне тісто. Розділіть яйця на білки і жовтки. Додайте 1/3 норми цукру і збийте ще, до блиску.
  5. Збийте жовтки з цукром, що залишився. За допомогою ложки акуратно змішайте білки і жовтки.
  6. Додайте просіяне борошно, перемішайте, зачерпуючи тісто від краю і опускаючи в середину.
  7. Яблука поріжте на четвертинки, а потім шматочками просто в форму. Залийте тістом і струсіть.
  8. Випікайте за 180 градусів півгодини, а потім ще півгодини за 160 градусів. Готову шарлотку переверніть на решітку і остудіть.

Читайте також:

Реклама

Шарлотка в мультиварці

Яблучна шарлотка на кефірі

Інгредієнти:

  • 1 склянка борошна
  • 1 склянка цукру
  • 3-4 яйця
  • 800 г яблук
  • 50 г вершкового масла
  • 2 ст. л. цукру для посипання

Рецепт приготування:

  1. Яблука очистіть від шкірки і насіння, наріжте скибочками.
  2. Увімкніть мультиварку в режим підігріву та покладіть в каструльку шматочок масла, щоб воно розтануло. Коли розтане – злегка змастіть цим маслом стінки каструльки і додайте 2 ст. л. цукру. Помішуйте дерев'яною або пластмасовою ложкою, доки цукор повністю не розчиниться в маслі.
  3. Викладіть на дно перший шар яблук – це ж буде верх пирога. Потім додайте інші нарізані фрукти.
  4. Міксером збийте яйця з цукром в пишну світлу масу.
  5. Продовжуючи збивати, додайте борошно.
  6. Вилийте тісто на яблука і готуйте в режимі "Випічка" 40 хвилин. Готовий пиріг переверніть на тарілку.

Читайте також:

Шарлотка на кефірі

Кращі рецепти шарлотки

Інгредієнти:

  • 500 г яблук
  • 250 г борошна
  • 2 яйця
  • 100 г масла
  • 100 г цукру
  • 200 мл кислого молока або кефіру
  • 1/2 ч. л. розпушувача або гашеної соди
  • сіль

Рецепт приготування:

  1. Збийте цукор із розм'якшеним вершковим маслом.
  2. Додайте по одному яйця, кожен раз збиваючи. Потім влийте кефір, всипте просіяне борошно, сіль і розпушувач.
  3. Змішайте тісто з нарізаними яблуками.
  4. Форму змастіть вершковим маслом і присипте сухарями або борошном. Викладіть тісто, розрівняйте і випікайте за 190 градусів 45 хвилин.

Шарлотка на сметані

Шарлотка на сметані з яблуками

Інгредієнти:

  • 1 склянка борошна
  • 1 склянка цукру
  • 1 склянка сметани
  • 1-2 яйця
  • 1/2 ч. л. соди, гашеної оцтом
  • 5 великих яблук
  • цукрова пудра

Рецепт приготування:

  1. Добре збийте яйця з цукром. Додайте сметану, потім просіяне борошно з содою.
  2. Дві третини очищених яблук поріжте кубиками, залийте двома третинами тіста. Зверху викладіть третину яблук, порізану дуже тонкими скибочками, залийте залишками тіста.
  3. Випікайте шарлотку в розігрітій до 180 градусів духовці 30-40 хвилин. Перед подачею остудіть і посипте цукровою пудрою.

Любите несолодку випічку – тоді спечіть пиріжки самоси з овочами. Як це зробити – дивіться у відео.

Тут знайдете рецепт найповітрянішого шифонового бісквіта.