Як приготувати найсмачнішу кабачкову ікру

9 липня 2021, 10:24
Класична кабачкова ікра складається з молодих кабачків, моркви, цибулі і томатної пасти. Овочі нарізають невеликими кубиками і тушкуються на сковороді. Кабачкову ікру можна залишити шматочками або подрібнити за допомогою блендера

Кабачкова ікра

Кабачки – це не тільки безліч несподівано оригінальних страв, а й смачна ікра, яку багато хто любить з дитинства. Якщо ви плануєте приготувати ікру з кабачків на зиму, її слід гарячою відправити в стерилізовані банки і закупорити. А якщо хочете подавати одразу, то добре остудіть. Решту кабачкової ікри складіть у банку з кришкою і зберігайте в холодильнику. У нашому календарі лайфхаків для літа знайдете ідеї, як провести його яскраво і з користю.

Простий рецепт ікри з кабачків

Реклама

Кабачкова ікра на зиму

Складові:

  • 1 кг молодих кабачків
  • 80 г томатної пасти
  • 60 г моркви
  • 50 мл олії
  • 40 г цибулі
  • 1,5 ч. ложки крупної солі
  • 1 ч. ложка цукру
  • 10 горошин чорного перцю і 3-4 духмяного

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Помийте і крупно наріжте кабачки. Обсмажте їх на середньому вогні на половині олії, доки вони не підрум'яняться. Перекладіть у миску.
  2. На другій половині олії обсмажте до м'якості нарізані цибулю і моркву.
  3. З'єднайте кабачки з іншими овочами, додавши олію, в якій вони готувалися. Ретельно подрібніть суміш блендером.
  4. Перекладіть пюре в каструльку з товстим дном і тушкуйте 15-20 хвилин. Наприкінці додайте томатну пасту і готуйте ще 5 хвилин.
  5. Подрібніть у ступці або кавомолці обидва види перцю.
  6. Додайте всі приправи в ікру, добре перемішайте і зніміть з вогню.

Корисна порада

Якщо готуєте кабачкову ікру на зиму, в гарячому вигляді розкладіть її по стерилізованих банках, накрийте стерильними металевими кришками і закатайте.

Реклама

Якщо любите солоні огірки, то засоліть їх експрес-методом і приготуйте з них салат. Подробиці – у відео.

3 рецепти смачної баклажанної ікри знайдете тут.