Як приготувати пісні страви з грибів: три прості рецепти

28 листопада 2019, 15:55
Смачні пісні страви з грибів

Як правильно зберігати гриби

Різдвяний піст 2019-2020 розпочався 28 листопада . Він триватиме сорок днів і закінчиться в ніч перед Різдвом, 6 січня. Відповідно до Статуту, в цей період, що постять не повинні їсти м'ясо, яйця і молочні продукти.

Дивіться відео, як пост впливає на здоров'я:

Реклама

Ми пропонуємо вашій увазі рецепти пісних страв з грибів на будь-який смак. Вони допоможуть урізноманітнити ваш раціон, зробити його більш ситним і насиченим.

Читайте також:

Реклама

Пісний борщ з грибами

Пісний борщ: рецепт с фото

Час приготування:

Реклама
  • 1 годину

Інгредієнти:

  • 2 буряки
  • 1 морква
  • 4 картоплини
  • 200 г білокачанної капусти
  • 300 г маринованих грибів
  • 2 ст.л. томатної пасти
  • 2 лаврові листки
  • 1 ч.л. цукру
  • 1 цибулина
  • Рослинна олія
  • Сіль перець
  • 2.5 л води або овочевого бульйону

Спосіб приготування:

  1. Очищену картоплю нарізати скибочками.
  2. Довести до кипіння воду або бульйон в каструлі. Додати картоплю і варити на середньому вогні до напівготовності.
  3. Цибулю, моркву і буряк почистити. Морква і буряк нарізати тонкою соломкою, цибулю подрібнити.
  4. Обсмажити цибулю на сковороді з рослинним маслом до м'якості. Додати моркву і буряк, готувати ще 5 хвилин.
  5. Потім додати томатну пасту і цукор. Перемішати і тушкувати ще близько 5 хвилин. Надіслати в каструлю до картоплі.
  6. Свіжу капусту тонко нашаткувати і залити окропом на 5 хвилин. Мариновані гриби нарізати скибочками. Додати капусту і гриби в каструлю разом з лавровим листом, варити 10-15 хвилин.

Вінегрет з маринованими грибами

Спробуйте додати до вінегрету трохи маринованих грибів.

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 запечений або відварений буряк
  • 3 солоних огірки
  • 1 морква
  • 3 картоплини
  • 100 г маринованих грибів
  • 100 г зеленого горошку (замороженого)
  • 1/2 шт. червоної цибулини
  • 1 ч.л. лимонного соку

Для заправки:

  • сіль
  • Оливкова олія
  • Винний оцет

Спосіб приготування:

  1. Буряк попередньо відварити або спекти, охолодити.
  2. Моркву і картоплю теж відварити і остудити.
  3. Зелений горошок відварити в підсоленій воді до готовності і промити крижаною водою. Половинку червоної цибулини нарізати дрібно, скропити лимонним соком і залишити маринуватися на 5-10 хвилин.
  4. Приготувати заправку, змішавши оцет і масло за смаком. Посолити.
  5. Нарізати овочі невеликими кубиками. Гриби теж порізати дрібно, залишивши кілька штук для прикраси.
  6. Перекласти овочі, гриби, зелений горошок і мариновану цибулю в миску, перемішати, заправити. При необхідності досолити.
  7. Викласти вінегрет на тарілку і прикрасити рештою грибів і зеленню.

Галета з грибами та цибулею

Пісна галета з грибною начинкою / Фото: Pinterest

Час приготування:

  • 1.5 години

Інгредієнти:

Для начинки:

  • Свіжі печериці
  • Сушені білі гриби
  • Ріпчаста цибуля
  • Листочки чебрецю – за смаком
  • Сіль і перець – за смаком

Для тесту:

  • Оливкова олія – 130 г
  • Вода (кімнатної температури) – 150 г
  • Сіль – 1/4 ч.л.
  • Борошно – 350 г

Спосіб приготування:

  1. Зробити начинку. Добре промити гриби. Після цього білі замочити у воді до м'якості, печериці просто обсушити.
  2. На розігрітій сковороді обсмажити цибулю з рослинною олією до золотистого кольору, перекласти на тарілку.
  3. На сильному вогні обсмажити печериці та білі гриби, з'єднати з цибулею, посолити і додати чебрець. За бажанням поперчити.
  4. Нагріти майже до кипіння в товстостінній великій каструлі олію (коли вона почне чадити, можна знімати з вогню).
  5. Замісити тісто. Відміряти потрібну кількість борошна і висипати всю кількість одночасно в каструлю з олією, зняту з вогню. Швидко розмішати лопаткою. У вас вийде щось типу крихти. Акуратно – суміш гаряча.
  6. Підливаючи воду з сіллю, замісити тісто. Спочатку лопаткою, оскільки спочатку суміш буде дуже гарячою, потім можна перекласти все в іншу ємність (холодну) або замісити тісто прямо на столі.
  7. Розігріти духовку до 190-200 ºС.
  8. Розкачати тісто на пекарської папері.
  9. В середину викласти начинку, відступивши від краю 2-2,5 см. Краї тесту підігнути або защипнуть.
  10. Разом з папером акуратно перекласти готову галету на деко і випікати близько 40-50 хвилин.
  11. Свіжоспечену галету перекласти на решітку, щоб вона охолола.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зварити борщ із грибами і квасолею без м'яса . "Сегодня" також розповідали, як приготувати дріжджовий пиріг з лисичками і картоплею .