Як правильно зберігати гриби
Різдвяний піст 2019-2020 розпочався 28 листопада . Він триватиме сорок днів і закінчиться в ніч перед Різдвом, 6 січня. Відповідно до Статуту, в цей період, що постять не повинні їсти м'ясо, яйця і молочні продукти.
Дивіться відео, як пост впливає на здоров'я:
Ми пропонуємо вашій увазі рецепти пісних страв з грибів на будь-який смак. Вони допоможуть урізноманітнити ваш раціон, зробити його більш ситним і насиченим.
Пісний борщ з грибами
Час приготування:
- 1 годину
Інгредієнти:
- 2 буряки
- 1 морква
- 4 картоплини
- 200 г білокачанної капусти
- 300 г маринованих грибів
- 2 ст.л. томатної пасти
- 2 лаврові листки
- 1 ч.л. цукру
- 1 цибулина
- Рослинна олія
- Сіль перець
- 2.5 л води або овочевого бульйону
Спосіб приготування:
- Очищену картоплю нарізати скибочками.
- Довести до кипіння воду або бульйон в каструлі. Додати картоплю і варити на середньому вогні до напівготовності.
- Цибулю, моркву і буряк почистити. Морква і буряк нарізати тонкою соломкою, цибулю подрібнити.
- Обсмажити цибулю на сковороді з рослинним маслом до м'якості. Додати моркву і буряк, готувати ще 5 хвилин.
- Потім додати томатну пасту і цукор. Перемішати і тушкувати ще близько 5 хвилин. Надіслати в каструлю до картоплі.
- Свіжу капусту тонко нашаткувати і залити окропом на 5 хвилин. Мариновані гриби нарізати скибочками. Додати капусту і гриби в каструлю разом з лавровим листом, варити 10-15 хвилин.
Вінегрет з маринованими грибами
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 1 запечений або відварений буряк
- 3 солоних огірки
- 1 морква
- 3 картоплини
- 100 г маринованих грибів
- 100 г зеленого горошку (замороженого)
- 1/2 шт. червоної цибулини
- 1 ч.л. лимонного соку
Для заправки:
- сіль
- Оливкова олія
- Винний оцет
Спосіб приготування:
- Буряк попередньо відварити або спекти, охолодити.
- Моркву і картоплю теж відварити і остудити.
- Зелений горошок відварити в підсоленій воді до готовності і промити крижаною водою. Половинку червоної цибулини нарізати дрібно, скропити лимонним соком і залишити маринуватися на 5-10 хвилин.
- Приготувати заправку, змішавши оцет і масло за смаком. Посолити.
- Нарізати овочі невеликими кубиками. Гриби теж порізати дрібно, залишивши кілька штук для прикраси.
- Перекласти овочі, гриби, зелений горошок і мариновану цибулю в миску, перемішати, заправити. При необхідності досолити.
- Викласти вінегрет на тарілку і прикрасити рештою грибів і зеленню.
Галета з грибами та цибулею
Час приготування:
- 1.5 години
Інгредієнти:
Для начинки:
- Свіжі печериці
- Сушені білі гриби
- Ріпчаста цибуля
- Листочки чебрецю – за смаком
- Сіль і перець – за смаком
Для тесту:
- Оливкова олія – 130 г
- Вода (кімнатної температури) – 150 г
- Сіль – 1/4 ч.л.
- Борошно – 350 г
Спосіб приготування:
- Зробити начинку. Добре промити гриби. Після цього білі замочити у воді до м'якості, печериці просто обсушити.
- На розігрітій сковороді обсмажити цибулю з рослинною олією до золотистого кольору, перекласти на тарілку.
- На сильному вогні обсмажити печериці та білі гриби, з'єднати з цибулею, посолити і додати чебрець. За бажанням поперчити.
- Нагріти майже до кипіння в товстостінній великій каструлі олію (коли вона почне чадити, можна знімати з вогню).
- Замісити тісто. Відміряти потрібну кількість борошна і висипати всю кількість одночасно в каструлю з олією, зняту з вогню. Швидко розмішати лопаткою. У вас вийде щось типу крихти. Акуратно – суміш гаряча.
- Підливаючи воду з сіллю, замісити тісто. Спочатку лопаткою, оскільки спочатку суміш буде дуже гарячою, потім можна перекласти все в іншу ємність (холодну) або замісити тісто прямо на столі.
- Розігріти духовку до 190-200 ºС.
- Розкачати тісто на пекарської папері.
- В середину викласти начинку, відступивши від краю 2-2,5 см. Краї тесту підігнути або защипнуть.
- Разом з папером акуратно перекласти готову галету на деко і випікати близько 40-50 хвилин.
- Свіжоспечену галету перекласти на решітку, щоб вона охолола.
Нагадаємо, раніше ми писали, як зварити борщ із грибами і квасолею без м'яса . "Сегодня" також розповідали, як приготувати дріжджовий пиріг з лисичками і картоплею .