Як приготувати піцу "Чикаго": покроковий рецепт від Григорія Германа

25 травня 2020, 13:39
Готуємо незвичайну піцу по-чиказьки

Чиказька піца

Чиказька піца мало схожа на традиційну італійську. Щоб її приготувати, вам потрібно буде замісити дріжджове тісто, перекласти його в роз'ємну форму і зробити бортики. Після цього наповнити основу начинкою з томатного соусу, ковбасок і сиру.

Покроковий рецепт з відео від Григорія Германа, ведучого програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна", дивіться нижче.

Реклама

Піца "Чикаго"

Чиказька піца

Час приготування:

Реклама
  • 2 години

Калорійність:

  • 237 ккал на 100 г

Складові:

  • 300 г пшеничного борошна
  • 70 г кукурудзяного борошна
  • 1.5 ч.л. сухих дріжджів
  • 200 г ковбасок
  • 200 г моцарели
  • 200 г твердого сиру
  • Вершкове масло – на смак
  • 200 г томатного соусу
  • 2 цибулини
  • 3 зубчики часнику
  • 250 мл води
  • 1 ч.л. солі
  • 1 ч.л. цукру
  • 2 ст.л. оливкового масла
  • Італійські трави

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Налийте в миску теплу воду, додайте дріжджі, цукор і трохи борошна. Перемішайте і відставте в сторону.
  2. У великій мисці з'єднайте обидва види борошна і сіль. Вилийте опару і замісіть тісто.
  3. Додайте половину оливкової олії і ще раз перемішайте. Утворене рідке тісто залиште підходити на годину.
  4. Розігрійте духовку до 250 °С.
  5. Для начинки наріжте цибулю і часник. Розігрійте оливкову олію і додайте овочі.
  6. Влийте соус і сушені трави. Додайте цукор і великий шматок вершкового масла.
  7. Натріть обидва види сиру.
  8. Викладіть тісто на змащену олією поверхню. Розтягніть руками в коло.
  9. Відправте тісто в форму для випічки і зробіть пальцями високі бортики. Додайте сир, томатний соус і нарізані ковбаски.
  10. Готуйте в розігрітій духовці 15 хвилин.

Як подавати піцу

Трохи остудіть, розріжте на порційні шматки і подавайте.

Нагадаємо, раніше Григорій Герман ділився рецептом гречаного багета . Ведучий також показав, як приготувати італійську запіканку з пасти .