Чиказька піца
Чиказька піца мало схожа на традиційну італійську. Щоб її приготувати, вам потрібно буде замісити дріжджове тісто, перекласти його в роз'ємну форму і зробити бортики. Після цього наповнити основу начинкою з томатного соусу, ковбасок і сиру.
Покроковий рецепт з відео від Григорія Германа, ведучого програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна", дивіться нижче.
Піца "Чикаго"
Чиказька піца
Час приготування:
- 2 години
Калорійність:
- 237 ккал на 100 г
Складові:
- 300 г пшеничного борошна
- 70 г кукурудзяного борошна
- 1.5 ч.л. сухих дріжджів
- 200 г ковбасок
- 200 г моцарели
- 200 г твердого сиру
- Вершкове масло – на смак
- 200 г томатного соусу
- 2 цибулини
- 3 зубчики часнику
- 250 мл води
- 1 ч.л. солі
- 1 ч.л. цукру
- 2 ст.л. оливкового масла
- Італійські трави
Читайте також:
Спосіб приготування:
- Налийте в миску теплу воду, додайте дріжджі, цукор і трохи борошна. Перемішайте і відставте в сторону.
- У великій мисці з'єднайте обидва види борошна і сіль. Вилийте опару і замісіть тісто.
- Додайте половину оливкової олії і ще раз перемішайте. Утворене рідке тісто залиште підходити на годину.
- Розігрійте духовку до 250 °С.
- Для начинки наріжте цибулю і часник. Розігрійте оливкову олію і додайте овочі.
- Влийте соус і сушені трави. Додайте цукор і великий шматок вершкового масла.
- Натріть обидва види сиру.
- Викладіть тісто на змащену олією поверхню. Розтягніть руками в коло.
- Відправте тісто в форму для випічки і зробіть пальцями високі бортики. Додайте сир, томатний соус і нарізані ковбаски.
- Готуйте в розігрітій духовці 15 хвилин.
Як подавати піцу
Трохи остудіть, розріжте на порційні шматки і подавайте.
Нагадаємо, раніше Григорій Герман ділився рецептом гречаного багета . Ведучий також показав, як приготувати італійську запіканку з пасти .