Запіканка з макаронів по-італійськи з ковбасками, сиром і грибами – це відмінний варіант для ситного сімейної вечері. Соус для піци можна купити готовий або зробити самостійно.
Покроковий рецепт з відео від Григорія Германа, ведучого програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна", дивіться нижче.
Запіканка з пасти з ковбасками і сиром
Час приготування:
- 1 година
Складові:
- 300 г пасти
- 300 г моцарели
- 200 г ковбасок
- 200 г шинки
- 200 г печериць
- 1 цибулина
- 2 зубчики часнику
- 250 г твердого сиру
- 150 г салямі
- 300 г соусу для піци
Спосіб приготування:
- Відваріть пасту в підсоленій воді.
- Розігрійте олію на сковороді. Обсмажте нарізані цибулю і часник до прозорості.
- Наріжте ковбаски, додайте в сковороду. Посоліть, приправте італійськими травами і перемішайте.
- Наріжте шинку кубиками, а гриби – тонкими пластинками.
- Візьміть форму для запікання. На дно форми викладіть кілька ложок соусу для піци, додайте частину пасти і знову змастіть соусом.
- Посипте тертим моцарелою і твердим сиром. Додайте сосиски з цибулею, викладіть шар пасти і соусу. Посипте тертим моцарелою і твердим сиром. Зверху викладіть гриби, шинку і твердий сир. Прикрасьте салямі.
- Поставте в духовку, розігріту до 170 ° С, на 25 хвилин.
На замітку
Для запіканки найкраще підійде середня паста: фарфалле, фузіллі, пенне.
Раніше ми розповідали поради відомого дієтолога, як правильно їсти макарони, щоб не поправитися . Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом макаронної запіканки з фаршем .