Куди поїхати у відпустку

Як правильно худнути

Якщо обгоріли на сонці

Модні джинси

Тести

Найдорожче

Як зробити справжню неаполітанську піцу

Тонке тісто і соковита, ароматна начинка – формула ідеальної піци

Як зробити справжню італійську піцу в домашніх умовах? Класичне тісто для піци готується на дріжджах. Цей спосіб займає досить багато часу, але результат того вартий – тісто виходить пишним, з хрусткою скоринкою, добре тримає форму.

Начинка для неаполітанської піци – це стиглі помідори, оливки, каперси, листовий салат і часник. За бажанням можна додати нарізану скибочками моцарелу.

Італійська піца в духовці

/ Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Калорійність:

  • 200 ккал на 100 г

Складові:

Для тіста:

  • 450 г борошна дрібного помелу
  • 300 мл холодної води
  • 3 г свіжих пивних дріжджів
  • 9 г солі

Читайте також:

Для начинки для однієї піци:

  • 50 г стиглих томатів
  • 70 г бланшованого салату фрізе
  • 30 г маслин без кісточок
  • Жменька каперсів
  • 1 зубчик часнику, подрібнений
  • Щіпка орегано
  • Оливкова олія першого віджиму

Дивіться відео про найдорожчу піці в світі:

Спосіб приготування:

  1. У великій мисці розведіть дріжджі в холодній воді, засипте дві третини борошна і розмішайте столовою ложкою. Додайте сіль, а потім решту борошна. Продовжуйте перемішувати, поки тісто не стане однорідним.
  2. Енергійно місите тісто, звертаючи його всередину. Коли тісто стане гладким, без грудочок, дайте йому відпочити 10-15 хвилин.
  3. Трохи присипте його борошном, покладіть на стіл, і скрутіть кілька разів, надаючи йому круглу форму, поки тісто не стане твердим і еластичним.
  4. Помістіть тісто на змащену маслом форму для випічки і накрийте його, залиште його підніматися протягом 7-8 годин при кімнатній температурі.
  5. Після цього покладіть тісто на плоску сковороду, змащену оливковою олією, і злегка натисніть на тісто кінчиками пальців. Товщина тіста не повинна перевищувати 3 мм. Накрийте тісто кришкою і дайте відпочити ще 3 години.
  6. Покладіть зверху томати і випікайте при температурі 250-280 °C протягом 5-6 хвилин.
  7. Додайте салат фрізе, чорні оливки, каперси, часник і запікайте в духовці ще 6-8 хвилин. Потім додайте орегано і краплю оливкової олії.

Корисна порада

Якщо тісту багато, розділіть його на кілька частин.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати тісто для піци в хлібопічці . Сьогодні.Lifestyle також писали, як зробити домашню піцу з ковбасою і сиром .

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Робити зарядку для ніг
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як заготовити компот з абрикос
Хакнути
Сольник зірки
DOROFEEVA
31 липня / 20:00
5 головних концертів липня
Чи гідний сервіс на відпочинку в Україні?
Дізнатися більше про відпочинок
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Липень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
25 - 31 липня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Чи зможеш відрізнити дизайнерський одяг від речей з ринку?
Спробувати
Де купатися
Топ пляжів недалеко від Києва
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти