Головна Сьогодні

Як зробити справжню неаполітанську піцу

Тонке тісто і соковита, ароматна начинка – формула ідеальної піци

Як зробити справжню італійську піцу в домашніх умовах? Класичне тісто для піци готується на дріжджах. Цей спосіб займає досить багато часу, але результат того вартий – тісто виходить пишним, з хрусткою скоринкою, добре тримає форму.

Начинка для неаполітанської піци – це стиглі помідори, оливки, каперси, листовий салат і часник. За бажанням можна додати нарізану скибочками моцарелу.

Італійська піца в духовці

Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Калорійність:

  • 200 ккал на 100 г

Складові:

Для тіста:

  • 450 г борошна дрібного помелу
  • 300 мл холодної води
  • 3 г свіжих пивних дріжджів
  • 9 г солі

Для начинки для однієї піци:

  • 50 г стиглих томатів
  • 70 г бланшованого салату фрізе
  • 30 г маслин без кісточок
  • Жменька каперсів
  • 1 зубчик часнику, подрібнений
  • Щіпка орегано
  • Оливкова олія першого віджиму

Дивіться відео про найдорожчу піці в світі:

Спосіб приготування:

  1. У великій мисці розведіть дріжджі в холодній воді, засипте дві третини борошна і розмішайте столовою ложкою. Додайте сіль, а потім решту борошна. Продовжуйте перемішувати, поки тісто не стане однорідним.
  2. Енергійно місите тісто, звертаючи його всередину. Коли тісто стане гладким, без грудочок, дайте йому відпочити 10-15 хвилин.
  3. Трохи присипте його борошном, покладіть на стіл, і скрутіть кілька разів, надаючи йому круглу форму, поки тісто не стане твердим і еластичним.
  4. Помістіть тісто на змащену маслом форму для випічки і накрийте його, залиште його підніматися протягом 7-8 годин при кімнатній температурі.
  5. Після цього покладіть тісто на плоску сковороду, змащену оливковою олією, і злегка натисніть на тісто кінчиками пальців. Товщина тіста не повинна перевищувати 3 мм. Накрийте тісто кришкою і дайте відпочити ще 3 години.
  6. Покладіть зверху томати і випікайте при температурі 250-280 °C протягом 5-6 хвилин.
  7. Додайте салат фрізе, чорні оливки, каперси, часник і запікайте в духовці ще 6-8 хвилин. Потім додайте орегано і краплю оливкової олії.

Корисна порада

Якщо тісту багато, розділіть його на кілька частин.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати тісто для піци в хлібопічці . Сьогодні.Lifestyle також писали, як зробити домашню піцу з ковбасою і сиром .

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти