Як приготувати оладки з кабачків: ТОП-5 літніх рецептів

11 червня 2020, 16:12
Кращі рецепти кабачковий оладок з фото

Кабачкові оладки – популярна літня закуска. Для найпростішого варіанту досить натерти кабачки на тертці, змішати їх з борошном, яйцями і сіллю, а потім обсмажити на сковороді. Більш складні рецепти оладок з кабачків включають сир, часник і зелень.

Щоб приготувати по-справжньому смачні оладки, вам знадобляться молоді кабачки з тонкою шкіркою. Пам'ятайте, що кабачок – водянистий овоч, тому краще натирати його на середній або крупній тертці. Потім масу потрібно віджати, щоб прибрати зайвий сік. Так тісто для оладок не розпливеться при приготуванні, а у готової страви буде апетитна хрустка скоринка.

Реклама

Оладки з кабачків: рецепт з сиром і часником

Кабачкові оладки

Складові:

  • 1 середній кабачок
  • 1 яйце
  • 50 г натертого сиру
  • 1 зубчик часнику
  • 1 ст.л. борошна
  • Cоль, перець
  • Рослинна олія

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Кабачок помити, при необхідності очистити від шкірки і натерти на крупній тертці.
  2. Додати яйце, добре перемішати.
  3. Додати до кабачки натертий сир і подрібнений зубчик часнику, посолити і поперчити за смаком, всипати борошно, перемішати.
  4. Посмажити оладки на олії до рум'яної скоринки.
  5. Подавати кабачкові оладки разом з соусом із сметани і дрібно нарізаною зеленню.

Дивіться відео, як зробити холодну закуску з кабачків:

Реклама

Кабачкові оладки: рецепт із зеленню і сиром

Кабачкові оладки з сиром

Складові:

  • 2 невеликих молодих кабачка
  • Сіль за смаком
  • 3 невеликих яйця
  • Сухий гранульований часник – за смаком
  • Суміш мелених перців – за смаком
  • Жменя рубаною петрушки
  • 3 ст.л. борошна з гіркою
  • 100 г дрібно натертого сиру (твердого або моцарели)
  • Рослинна олія – для обсмажування

Спосіб приготування:

  1. Кабачки помити і натерти на крупній тертці. Посолити, перемішати і залишити на 5-10 хвилин. Ретельно віджати весь сік.
  2. Додати до кабачків яйця, часник, борошно і дрібно натертий сир. Добре перемішати.
  3. Розігріти сковороду з олією.
  4. Викладаючи тісто ложкою, посмажити кабачкові оладки на середньому вогні під кришкою до золотистої скоринки.
  5. Подавати оладки разом зі сметаною або натуральним йогуртом.

Оладки з кабачків по-турецьки: рецепт з фото

Кабачкові оладки по-турецьки

Складові:

  • 800 г кабачків
  • 2 цибулини
  • 2 яйця
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 0.5 склянки борошна
  • 200 г бринзи або фети
  • Пучок зелені (кріп, петрушка)
  • Сіль
  • Рослинна олія – для смаження

Для подачі:

  • 1 стакан турецького йогурту
  • 3 зубчики часнику
  • Рубана зелень
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Кабачки помити і натерти на крупній тертці. Посолити і залишити на 20 хвилин, щоб вони пустили сік. Віджати від зайвої рідини.
  2. Додати до кабачків дрібно нарізану цибулю, рубану зелень і збиті виделкою яйця.
  3. Потім всипати раскрошенную бринзу і муку з розпушувачем. Ретельно перемішати.
  4. Розігріти сковороду з олією. Викласти тісто ложкою і смажити оладки до золотистого кольору.
  5. Готові кабачкові оладки викласти на тарілку, застелену паперовими рушниками, щоб вбрався зайвий жир.
  6. Для соусу змішати йогурт, пропущений через прес часник, подрібнену зелень і спеції.
  7. Подавати кабачкові оладки разом з йогуртовим соусом.

Як приготувати оладки з кабачків класичні

Класичні кабачкові оладки

Складові:

  • Кабачок (молодий) – 1 шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Масло для смаження – за смаком
  • Сіль – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Кабачок добре промити і обсушити.
  2. Натерти на тертці (якщо кабачок вже не молодий, зняти шкірку).
  3. Додати яйця і сіль.
  4. Додасть борошно.
  5. Добре перемішати до однорідної консистенції.
  6. Викладати на сковороду з розігрітою олією за допомогою столової ложки невеликі коржі.
  7. Обсмажити з кожного боку до золотистого кольору, по 2 хвилини. Викласти на блюдо і подавати зі сметаною.

Кабачкові оладки солодкі

Оладки з кабачка солодкі

Складові:

  • Борошно – 1,5 склянки
  • Кабачок молодий – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Молоко – 0,5 склянки
  • Дрібка солі
  • Розпушувач – 1 ч.л.

Спосіб приготування:

  1. Збити яйце з цукром і сіллю.
  2. Додати молоко і натертий на дрібній тертці кабачок.
  3. Просіяти в тісто борошно з розпушувачем.
  4. Перемішати вінчиком і обсмажувати на сковороді з невеликою кількістю рослинної олії до золотистого кольору.
  5. Подавати разом зі сметаною або натуральним йогуртом.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати кабачковий торт з сиром . Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептами кабачкової ікри .