Як приготувати медовик на Новий рік

23 грудня 2019, 15:15
Новорічний медовик – це класичний смак плюс трохи сучасного декору

Медовик на Новий рік

Якщо ви хочете спекти смачний торт на Новий рік 2020 року, зверніть увагу на наш рецепт медовика .

Дивіться відео, як приготувати сметанник без випічки:

Реклама

Шість пишних медових коржів і сметанно-масляний крем – класика жанру. На Новий рік торт можна прикрасити мандаринами, печивом, цілими спеціями або свічками.

Читайте також:

Реклама

Рецепт торта медовик на Новий рік

Час приготування:

  • 2 години

Калорійність:

Реклама
  • 333 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 2 яйця
  • 1 ст. цукру
  • Щіпка гвоздики, кориці і мускатного горіха
  • 3 ст. ложка меду
  • 3 ст. борошна
  • 2 ч. л. соди (без гірки)
  • 1 ст. л. оцту

Для крему:

  • 1 ст. сметани жирністю не менше 20%
  • 1 ст. цукру
  • 1 яйце
  • 1 ст. ложка рому або коньяку
  • 200 г вершкового масла

Для прикраси:

  • Імбирне печиво, мандарини, палички кориці, бадьян, свічки – за бажанням

Спосіб приготування:

  1. Для тесту змішати в мисці яйця і цукор.
  2. Поставити на водяну баню, всипати спеції. Готувати 3-5 хвилин, постійно помішуючи, поки суміш не посвітлішає. Додати мед і добре вимісити.
  3. Постійно помішуючи, додати 1 склянку борошна, потім всипати соду і ще один стакан муки.
  4. Тепер додати оцет, перемішати (тісто стане пористим) і останній стакан муки. Замісити тісто і зняти з водяної бані. Дати охолонути 5-10 хвилин. Тим часом розігріти духовку до 180 °С.
  5. Розділити тісто на 6 рівних частин. Розкатати на присипаній борошном поверхні в тонкі круглі коржі, наколоти виделкою і випікати 5-7 хвилин до золотистого кольору.
  6. Для крему з'єднати в каструльці яйце, цукор і сметану. Поставити на водяну баню і добре прогріти, не доводячи до кипіння. Зняти з вогню, дати трохи охолонути (10-15 хвилин).
  7. У сметанну масу, що остигла, додати розм'якшене масло, алкоголь і добре збити.
  8. Для того щоб коржі були круглими і однаковими, виріжте з пергаменту коло, покладіть трафарет на тісто і підрівняйте краю кожного коржа. Обрізки подрібнити в крихту.
  9. Промазати коржі кремом, верхівку обсипати крихтою і поставити в холодильник на 6-8 годин.

Як прикрасити медовик

Перед подачею десерт можна декорувати мандаринами і спеціями, а боки обкласти імбирними чоловічками. Або увіткнути в торт свічки з датою Нового року.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами смачних новорічних десертів з фото .