Смачніше, ніж у магазині – 5 головних рецептів для маринованих печериць

25 серпня 2021, 15:23
Їх можна замаринувати експрес-методом, але що довше печериці побудуть у маринаді, то смачніше вони стануть. Щодо спецій, то вони традиційні – духмяний перець, лаврове листя, часник

Рецепти для маринованих печериць

Що б ми не робили з печерицями – це завжди гідно за смаком. Їх можна запекти з іншими продуктами або протушкувати, а можна замаринувати. Плюс домашніх маринованих печериць у тому, що ви самі регулюєте їхню гостроту і пікантність. Ну й знаєте, що нічого шкідливого в такий закусці не буде. Якщо плануєте пікнік, то тут читайте, як вигідно до нього підготуватися.

Мариновані печериці як у магазині

Реклама

Інгредієнти

  • Свіжі печериці (бажано маленького розміру) – 500 г
  • Часник – 3 великих зубчики
  • Крупна кухонна сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 2 ч. л.
  • Рафінована соняшникова олія – 120 мл
  • Столовий оцет 9% – 80 мл
  • Чорний перець горошком – 10 шт.
  • Сушений кріп – 1 ч. л. з гіркою
  • Запашний чорний перець – 7 шт.
  • Бутончики гвоздики – 5 шт.
  • Лаврове листя – 3 шт.

Спосіб приготування

  1. Ретельно промити печериці в холодній воді і обсушити паперовим рушником.
  2. Насипати у велику глибоку сковороду з товстим дном сіль, цукор, прянощі та пропущений через прес часник. Влити олію і оцет.
  3. Перемішати і довести маринад до кипіння. Коли кристали солі й цукру розчиняться, додати гриби.
  4. Накрити сковороду кришкою і довести до кипіння. Під час приготування з грибів виділиться сік, і кількість рідини в сковороді збільшиться як мінімум удвічі.
  5. Тушкувати гриби 7 хвилин, потім вимкнути вогонь і залишити гриби на сковороді під кришкою остигати, щоб вони стали кімнатної температури.
  6. Перекласти печериці в банки і зберігати в холодильнику.

Читайте також:

Реклама

Мариновані печериці за добу

Мариновані печериці за добу

Інгредієнти

  • 1 кг печериць
  • 0,5 л води
  • 1 ст. л. солі без верху
  • 1 ст. л. цукру без верху
  • 3 ст. л. оцту
  • Гвоздика – 20 шт.
  • Перець горошком – 20 шт.
  • 4 лаврових листя

Спосіб приготування

Реклама
  1. Перемішати всі інгредієнти для маринаду в каструльці та довести до кипіння. Зняти з плити і дати охолонути.
  2. Поки маринад остигає, гриби помити, залити їх водою і поставити варити. Довести до кипіння, готувати 10 хвилин, потім дістати з маринаду і остудити.
  3. Щільно укласти в банку, залити холодним маринадом і поставити в холодильник на добу.

Мариновані печериці: простий рецепт

Мариновані печериці: простий рецепт

Інгредієнти

  • Печериці – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Оцет – 70 мл
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Лаврове листя
  • Перець духмяний

Спосіб приготування

  1. Дрібні гриби ретельно помити.
  2. У каструлю налити 1 л води, додати кілька горошин духмяного перцю і лаврове листя, сіль, цукор. Поставити на вогонь і дати маринаду закипіти.
  3. Коли маринад закипить, кинути в нього гриби і накрити кришкою. Варити 10-15 хвилин.
  4. Влити оцет і варити печериці ще 5 хвилин. Оцет можна коригувати за смаком.
  5. Простерилізувати банки.
  6. Цибулю нарізати півкільцями.
  7. На дно банки викласти цибулю, потім гриби. Повторювати шари, доки банка не стане повною.
  8. Залити маринадом, в якому варилися гриби, і щільно закрити кришками. Коли банки охолонуть, поставити їх у холодильник мінімум на добу.

Читайте також:

Мариновані печериці за 5 хвилин

Мариновані печериці за 5 хвилин

Інгредієнти

  • Печериці – 500 г
  • Оцет (столовий, 9%) – 60 мл
  • Олія – 120 мл
  • Часник – 3 зубчики
  • Перець чорний (горошком) – 10 шт.
  • Цукор – 2 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Лаврове листя – 4 шт.

Спосіб приготування

  1. Печериці помити, великі печериці розрізати на 4 частини, середні – навпіл, дрібні можна залишити цілими.
  2. У каструльці, де варитимете гриби, приготувати маринад – змішати оцет, олію, цукор, сіль, додати перець горошком і лаврове листя.
  3. Покласти в маринад гриби і видавити через прес часник.
  4. Довести до кипіння і варити, помішуючи, 5 хвилин.
  5. Перекласти гриби в баночку, остудити і прибрати в холодильник на 4 години.

Мариновані печериці з перцем чилі

Мариновані печериці печериці з перцем чилі

Інгредієнти

  • Печериці – 500 г
  • Часник – 2-3 зубчики
  • Петрушка – 1/2 пучка
  • Оливкова олія – 4 ст. л + трохи для обсмажування
  • Винний оцет (білий або червоний) – 3 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Цукор – за бажанням
  • Перець-чилі (пластівці) – щіпка

Спосіб приготування

  1. Розігріти сковороду на максимальному вогні, влити трохи олії. Додавати невеликими порціями дрібні гриби і смажити їх 1-2 хвилини.
  2. Поки гриби обсмажуються, нарізати зелень і часник.
  3. Готові гриби скласти в миску. Відправити туди оливкову олію, оцет і сіль, за бажанням додати трохи цукру.
  4. До грибів додати зелень, часник і сушені пластівці перцю чилі.
  5. Перемішати, накрити і залишити маринуватися мінімум на 1 годину, час від часу перемішуючи.
  6. За 1-2 години пересипати гриби в банки і поставити в холодильник.

З відео дізнаєтеся, як швидко замаринувати огірки і рецепт салату з них.

Тут дізнаєтеся, як зробити смачними і ароматними найпрісніші овочі.