Рецепти для маринованих печериць
Що б ми не робили з печерицями – це завжди гідно за смаком. Їх можна запекти з іншими продуктами або протушкувати, а можна замаринувати. Плюс домашніх маринованих печериць у тому, що ви самі регулюєте їхню гостроту і пікантність. Ну й знаєте, що нічого шкідливого в такий закусці не буде. Якщо плануєте пікнік, то тут читайте, як вигідно до нього підготуватися.
Мариновані печериці як у магазині
Інгредієнти
- Свіжі печериці (бажано маленького розміру) – 500 г
- Часник – 3 великих зубчики
- Крупна кухонна сіль – 1 ч. л.
- Цукор – 2 ч. л.
- Рафінована соняшникова олія – 120 мл
- Столовий оцет 9% – 80 мл
- Чорний перець горошком – 10 шт.
- Сушений кріп – 1 ч. л. з гіркою
- Запашний чорний перець – 7 шт.
- Бутончики гвоздики – 5 шт.
- Лаврове листя – 3 шт.
Спосіб приготування
- Ретельно промити печериці в холодній воді і обсушити паперовим рушником.
- Насипати у велику глибоку сковороду з товстим дном сіль, цукор, прянощі та пропущений через прес часник. Влити олію і оцет.
- Перемішати і довести маринад до кипіння. Коли кристали солі й цукру розчиняться, додати гриби.
- Накрити сковороду кришкою і довести до кипіння. Під час приготування з грибів виділиться сік, і кількість рідини в сковороді збільшиться як мінімум удвічі.
- Тушкувати гриби 7 хвилин, потім вимкнути вогонь і залишити гриби на сковороді під кришкою остигати, щоб вони стали кімнатної температури.
- Перекласти печериці в банки і зберігати в холодильнику.
Читайте також:
Мариновані печериці за добу
Мариновані печериці за добу
Інгредієнти
- 1 кг печериць
- 0,5 л води
- 1 ст. л. солі без верху
- 1 ст. л. цукру без верху
- 3 ст. л. оцту
- Гвоздика – 20 шт.
- Перець горошком – 20 шт.
- 4 лаврових листя
Спосіб приготування
- Перемішати всі інгредієнти для маринаду в каструльці та довести до кипіння. Зняти з плити і дати охолонути.
- Поки маринад остигає, гриби помити, залити їх водою і поставити варити. Довести до кипіння, готувати 10 хвилин, потім дістати з маринаду і остудити.
- Щільно укласти в банку, залити холодним маринадом і поставити в холодильник на добу.
Мариновані печериці: простий рецепт
Мариновані печериці: простий рецепт
Інгредієнти
- Печериці – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Оцет – 70 мл
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Лаврове листя
- Перець духмяний
Спосіб приготування
- Дрібні гриби ретельно помити.
- У каструлю налити 1 л води, додати кілька горошин духмяного перцю і лаврове листя, сіль, цукор. Поставити на вогонь і дати маринаду закипіти.
- Коли маринад закипить, кинути в нього гриби і накрити кришкою. Варити 10-15 хвилин.
- Влити оцет і варити печериці ще 5 хвилин. Оцет можна коригувати за смаком.
- Простерилізувати банки.
- Цибулю нарізати півкільцями.
- На дно банки викласти цибулю, потім гриби. Повторювати шари, доки банка не стане повною.
- Залити маринадом, в якому варилися гриби, і щільно закрити кришками. Коли банки охолонуть, поставити їх у холодильник мінімум на добу.
Мариновані печериці за 5 хвилин
Мариновані печериці за 5 хвилин
Інгредієнти
- Печериці – 500 г
- Оцет (столовий, 9%) – 60 мл
- Олія – 120 мл
- Часник – 3 зубчики
- Перець чорний (горошком) – 10 шт.
- Цукор – 2 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Лаврове листя – 4 шт.
Спосіб приготування
- Печериці помити, великі печериці розрізати на 4 частини, середні – навпіл, дрібні можна залишити цілими.
- У каструльці, де варитимете гриби, приготувати маринад – змішати оцет, олію, цукор, сіль, додати перець горошком і лаврове листя.
- Покласти в маринад гриби і видавити через прес часник.
- Довести до кипіння і варити, помішуючи, 5 хвилин.
- Перекласти гриби в баночку, остудити і прибрати в холодильник на 4 години.
Мариновані печериці з перцем чилі
Мариновані печериці печериці з перцем чилі
Інгредієнти
- Печериці – 500 г
- Часник – 2-3 зубчики
- Петрушка – 1/2 пучка
- Оливкова олія – 4 ст. л + трохи для обсмажування
- Винний оцет (білий або червоний) – 3 ст. л.
- Сіль за смаком
- Цукор – за бажанням
- Перець-чилі (пластівці) – щіпка
Спосіб приготування
- Розігріти сковороду на максимальному вогні, влити трохи олії. Додавати невеликими порціями дрібні гриби і смажити їх 1-2 хвилини.
- Поки гриби обсмажуються, нарізати зелень і часник.
- Готові гриби скласти в миску. Відправити туди оливкову олію, оцет і сіль, за бажанням додати трохи цукру.
- До грибів додати зелень, часник і сушені пластівці перцю чилі.
- Перемішати, накрити і залишити маринуватися мінімум на 1 годину, час від часу перемішуючи.
- За 1-2 години пересипати гриби в банки і поставити в холодильник.
З відео дізнаєтеся, як швидко замаринувати огірки і рецепт салату з них.
Тут дізнаєтеся, як зробити смачними і ароматними найпрісніші овочі.