Як приготувати Львівський сирник на Різдво

2 січня 2019, 01:09
Швидкий рецепт знаменитого десерту

Львівський сирник Фото: depositphotos.com

Львівський сирник можна назвати класикою галицької кухні. Ми розповімо, як приготувати цей десерт на Різдво – з додаванням сухофруктів та апельсинової цедри.

Львівський сирник з родзинками та апельсиновою цедрою

Реклама

Складові:

  • 500 грам сиру 5%
  • 3 білки
  • 2 жовтки
  • 3 ст.л. цукру
  • 100 г вершків 22%
  • 100 г суміші сухофруктів
  • 1 столова ложка порошкового ванільного пудингу
  • ванільна есенція – кілька крапель
  • цедра половини апельсина

Для глазурі:

  • плитка гіркого шоколаду
  • 50 г вершків 10-22%

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Реклама

Рецепт приготування:

  1. Для початку промити і залити окропом сухофрукти, після чого подрібнити.
  2. В окремій мисці збити білки до міцних піків.
  3. Паралельно перетерти жовтки з цукром, викласти їх у блендер, додати туди сухофрукти, ванільний пудинг, вершки, сир, ванільну есенцію і апельсинову цедру.
  4. Подрібнити блендером до однорідності. Викласти в окрему миску та акуратно, перемішуючи лопаткою рухами знизу вгору, додати збиті білки.
  5. Вилити тісто в прямокутну форму для кексу.
  6. На водяній бані розтопити розламаний на шматочки шоколад разом з вершками, перемішати до отримання однорідної маси.
  7. Покрити готовий Львівський сирник шоколадною глазур'ю. Поставити в холодильник на ніч.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом сирної запіканки з бананами. Ми також писали, як приготувати смачну запіканку з сиру в мікрохвильовці. Крім цього, ми розповідали, як приготувати сирники з вишнею за рецептом Юлії Висоцької.

Дивіться відео, як приготувати панеттоне на Різдво:

Реклама