В Англії на Новий рік і Різдво традиційно готують кекси з великою кількістю сухофруктів. Особливість цієї випічки в тому, що її потрібно вистоювати кілька тижнів. Ми поділимося рецептом швидкого фруктового кексу, який можна подавати відразу після приготування.
Новорічний кекс з мандаринами
Складові:

- Вершкове масло – 150 г
- Цукор – 125 г
- Яйця – 3 шт.
- Борошно – 125 г
- Розпушувач – 1 ч.л.
Для начинки:
- Мандарини – 2 шт.
- Сухофрукти – 150 г
- Апельсиновий лікер – 2 ст. л.
- Вершкове масло – 20 г
Цукор – 1 ч. Л.
Для прикраси:
- Цукрова пудра
- Дрібний цукор – 1 ст.л.
- Яєчний білок
- Мандаринові дольки
- Цедра лимону
- Гілочки розмарину
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Очистити мандарини і розібрати на дольки, залишити на годину, щоб вони підсохли. Сухофрукти замочити в лікері на 30 хвилин.
- Масло і цукор збити в пишну масу. По одному додати яйця і збити. Всипати борошно, просіяне з розпушувачем, перемішати. Розігріти сковороду, додати 20 г масла і чайну ложку цукру. Викласти часточки мандаринів і смажити по кілька хвилин з кожного боку. Перекласти на тарілку і дати охолонути.
- Додати в сковороду сухофрукти з лікером. Нагрівати, поки не випарується алкоголь.
- Додати в тісто вистиглі сухофрукти і акуратно перемішати. Форму змастити вершковим маслом і присипати борошном. Викласти тісто, перекладаючи мандаринами. Випікати близько години при 180 С.
- Готовність кексу перевірити дерев'яною паличкою. Остудити. Посипати цукровою пудрою, прикрасити цедрою лимона, часточками мандарина і злегка змазати яєчним білком, посипати дрібним цукром.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати різдвяний штоллен за рецептом Юлії Висоцької. Сайт "Сегодня" також розповідав, як приготувати шоколадно-апельсиновий кекс на Різдво.
Дивіться відео, як спекти кекси з родзинками і горішками за рецептом Григорія Германа: