Листя кропиви в клярі / Фото: Скріншот із відео
З молодої кропиви можна приготувати не тільки зелений борщ, а й апетитну гарячу закуску в японському стилі – темпуру.
Покроковий рецепт з відео від Григорія Германа, ведучого програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна", дивіться нижче.
Темпура з кропиви
Листя кропиви в клярі / Фото: Скріншот із відео
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- Листя молодої кропиви
- 4 ст. л. борошна
- 1 яйце
- Сіль
- Спеції (імбир, чорний перець, коріандр)
- Холодна вода
- Рослинна олія
Спосіб приготування:
- Листя кропиви помийте й обсушіть.
- Нагрійте сотейник з великою кількістю рослинної олії.
- Зробіть кляр. Змішайте жовток, холодну воду і борошно. Додайте спеції і акуратно розмішайте. Має вийти кляр консистенції густої сметани.
- По одному занурюйте листки кропиви в кляр і смажте у фритюрі до золотистої скоринки.
- Викладіть листя кропиви на тарілку, застелену паперовим рушником, щоб убрався зайвий жир.
Як подавати темпуру з кропиви
Подавайте закуску гарячою, за бажанням доповнивши будь-якими соусами на свій смак.
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити булочки з кропивою. Сьогодні.Lifestyle також розповідали, які страви можна приготувати з кульбаби.