Як приготувати кропиву в клярі: покроковий рецепт від Григорія Германа

15 травня 2020, 12:22
Рецепт гарячої закуски з весняної зелені

Листя кропиви в клярі / Фото: Скріншот із відео

З молодої кропиви можна приготувати не тільки зелений борщ, а й апетитну гарячу закуску в японському стилі – темпуру.

Покроковий рецепт з відео від Григорія Германа, ведучого програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна", дивіться нижче.

Реклама

Темпура з кропиви

Листя кропиви в клярі / Фото: Скріншот із відео

Час приготування:

Реклама
  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • Листя молодої кропиви
  • 4 ст. л. борошна
  • 1 яйце
  • Сіль
  • Спеції (імбир, чорний перець, коріандр)
  • Холодна вода
  • Рослинна олія

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Листя кропиви помийте й обсушіть.
  2. Нагрійте сотейник з великою кількістю рослинної олії.
  3. Зробіть кляр. Змішайте жовток, холодну воду і борошно. Додайте спеції і акуратно розмішайте. Має вийти кляр консистенції густої сметани.
  4. По одному занурюйте листки кропиви в кляр і смажте у фритюрі до золотистої скоринки.
  5. Викладіть листя кропиви на тарілку, застелену паперовим рушником, щоб убрався зайвий жир.

Як подавати темпуру з кропиви

Подавайте закуску гарячою, за бажанням доповнивши будь-якими соусами на свій смак.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити булочки з кропивою. Сьогодні.Lifestyle також розповідали, які страви можна приготувати з кульбаби.