Як приготувати клафуті з малиною і персиками

29 червня 2018, 11:00
Сезонний рецепт клафуті

Клафуті з малиною і персиками Фото: Ірина Павліна

Найпростіший літній десерт, який можна подавати на сніданок або до післяобідньої кави. Його можуть приготувати навіть діти.

Клафуті з малиною і персиками

Реклама

Складові:

  • 100 г борошна
  • 100 г цукру
  • 3-4 яйця
  • 5 г ванільного цукру
  • 1 чашка (250-300 мл) молока
  • сіль
  • 2 середніх персика
  • 1/2 чашки малини
  • цукор для посипання фруктів
  • вершкове масло і борошно для змащування і присипки форми
  • цукрова пудра для прикраси

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ


Рецепт приготування:

Реклама
  1. Змішати в мисці борошно, цукор, сіль і ваніль.
  2. Розмішуючи віночком, поступово влити молоко, збите з яйцями. Дати постояти тісту приблизно півгодини.
  3. Тим часом помити малину і персики. Персики нарізати невеликими кубиками.
  4. Нероз'ємну форму для випічки змастити маслом і присипати борошном.
  5. Викласти зверху малину і персики, присипати їх цукром.
  6. Залити тестом і відправити в розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 40 хвилин. Тісто має піднятися і підрум'янитися.
  7. Готовий десерт трохи остудити і посипати цукровою пудрою. Подавати клафуті в теплому вигляді.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати французький татен з яблуками. Ми також ділилися класичним рецептом клафути з вишнею.

Дивіться відео, як легко почистити ягоди від сміття і листя: