Як приготувати французький млинцевий торт з апельсинами

25 лютого 2020, 10:05
Апетитний рецепт десерту на Масляну

Млинцевий торт з апельсинами і вершками

Масляна в 2020 році розпочалась 24 лютого і триватиме до 1 березня. Головне частування Масляної – млинці, які пекли і їли у великих кількостях. Ситні застілля і веселощі наші предки розглядалося як запоруку майбутнього благополуччя, процвітання і успіху.

Читайте також:

Реклама

Французький млинцевий торт з кремом з вершків з шматочками апельсина і лікером – прекрасний рецепт для свята. Щоб він вийшов красивіше, використовуйте сковороду невеликого діаметру.

Млинцевий торт з апельсинами

Млинцевий торт з апельсинами і вершками

Реклама

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Калорійність:

  • 567 ккал на 100 г

Для тесту:

Реклама
  • 3/4 чашки і 1 столова ложка пшеничного борошна
  • 4 яйця
  • 1/4 чайної ложки солі
  • 1/4 і 1 столова ложка цукру
  • 3/4 чашки і 1 столова ложка молока
  • 6 столових ложок жирних вершків
  • 2 столові ложки розтопленого масла
  • 2 столові ложки пива

Для крему:

  • 3/4 чашки і 1 столова ложка жирних вершків
  • 1/4 чашки цукрової пудри
  • Цедра половини апельсина
  • 1 столова ложка куантро

Для абрикосовою глазурі:

  • 1/2 чашки абрикосового джему
  • 3 столові ложки води

Додатково:

  • 4 апельсина
  • 2 столові ложки лікеру куантро

Дивіться відео, як приготувати різнокольорові млинці:

Спосіб приготування:

  1. Готуємо тісто. Змішуємо разом борошно, яйця, сіль і цукор до отримання гладкої маси.
  2. Поступово вливаємо в цю масу молоко і вершки, потім вершкове масло.
  3. Останнім додаємо пиво, перемішуємо і відправляємо в холодильник. Можна на ніч.
  4. Охолоджені вершки збиваємо з цукровою пудрою. За мить до того, що у нас начінут формуватися стійкі піки, додаємо в крем цедру апельсина і лікер. Перемішуємо і відправляємо в холодильник.
  5. Апельсини очищаємо від шкірки і білих плівок. Очищені часточки відставляємо в сторону, накривши харчовою плівкою.
  6. На злегка змащеній вершковим маслом маленькій сковороді печемо тонкі млинці до золотистого кольору з обох сторін. Має вийти приблизно 16 млинчиків. Три-чотири млинця і кілька шматочків апельсина відкладемо для прикраси готового торта.
  7. Роз'ємну форму діаметром 17-20 см вистилаємо харчовою плівкою. Краї плівки повинні звисати, в подальшому це допоможе нам дістати готовий торт з форми.
  8. Вистилаємо дно і стінки форми двома-трьома млинцями, щоб краї звисали через бортик форми.
  9. Крем поміщаємо в кондитерський мішок і видавлюємо шар поверх млинців, зверху розподіляємо три-чотири шматочкии апельсина.
  10. Шар крему покриваємо млинцем, підвертаючи його краї за розміром форми.
  11. Викладаємо шарами крем, апельсини і млинці, поки форма не заповниться. Останній шар повинен бути з крему, його ми накриваємо звисаючими краями тих млинців, які лежать на самому дні. Загортаємо торт в плівку і відправляємо в холодильник на два-три години.
  12. Перед подачею готуємо абрикосову глазур. Обережно розігріваємо джем, коли він стане більш рідким по консистенції, додаємо воду і, помішуючи, доводимо суміш до кипіння. Знімаємо з вогню, охолоджуємо. Проціджуємо глазур через сито.
  13. Торт витягаємо з форми, покриваємо шаром абрикосовою глазурі. На це має піти половина всієї глазурі.
  14. Решту млинці занурюємо в глазур і вікладаємо їх поверх торта разом зі шматочками апельсина, красиво звернувши. Зверху виливаємо пару столових ложок куантро. Можна прикрасити ще і цедрою апельсина.

На замітку

Ємність чашки в рецепті – 240 мл.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як вибрати борошно для млинців. "Сьогодні" також ділилися рецептами млинців від Юлії Висоцької .