Корисний йогурт у мультиварці – два швидких рецепти

2 липня 2021, 10:45
Наявність у мультиварці програми "Йогурт" не обов'язкова. Усе набагато простіше. У результаті у вас буде натуральний продукт без цукру, штучних ароматизаторів і смакових добавок. Подавайте йогурт зі свіжими ягодами і фруктами

Домашній йогурт, приготований у мультиварці

Про користь натурального йогурту сказано багато. Важливо, натурального йогурту. Не того, який нібито містить фрукти і ягоди, має яскраві відтінки, а того, який приготовлений з хорошого молока і без цукру. Потім його можна їсти на сніданок, робити запіканки і заправляти салати. Нижче знайдете два рецепти домашнього йогурту в мультиварці. У календарі лайфхаків для літа є варіянти, як провести його з користю.

Йогурт у мультиварці із закваскою

Реклама

Йогурт домашній на заквасці

Інгредієнти:

  • 1 л молока будь-якої жирності
  • 1 пакетик сухої закваски

Спосіб приготування:

Реклама
  1. У нагрітому до 40 градусів молоці добре розмішайте суху закваску з пакетика. Зручніше буде відлити 1 склянку молока, всипати закваску і добре перемішати.
  2. Потім потрібно буде перелити вміст склянки до решти молока і ще раз перемішати. Пам'ятайте, що весь посуд має бути стерильним.
  3. Налийте молоко із закваскою в ємності, затягніть верх харчовою плівкою або фольгою і поставте їх у чашу мультиварки.
  4. Влийте теплу воду, увімкніть режим "Підігрів" на 15 хвилин, після чого вимкніть мультиварку. Кришку не відкривайте.
  5. За 5-6 годин переставте ємності з йогуртом в холодильник.

Читайте також:

Йогурт у мультиварці з готовим йогуртом

Домашній йогурт без добавок

Реклама

Інгредієнти:

  • Молоко – 1 л
  • Натуральний йогурт – 3 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Підготуйте мультиварку та інгредієнти.
  2. У режимі "Мультикухар" за 160 градусів доведіть молоко до кипіння. Дайте охолонути. Температура молока має бути близько 40 градусів. Видаліть з молока пінку.
  3. Йогурт збийте виделкою і, продовжуючи помішувати, влийте його в молоко. Молоко і йогурт мають змішатися якнайкраще.
  4. Закрийте кришку і готуйте в режимі "Йогурт" 6 годин.
  5. Перевірте йогурт на готовність. Він має бути густим. Якщо йогурт ще рідкий, готуйте його в тому ж режимі ще 1-2 години. Зберігайте в холодильнику.

До домашнього йогурту можна приготувати пиріжки самоси з овочами. Рецепт дізнаєтеся з відео.

Тут дізнаєтеся, з чим найкраще їсти сир.