Як приготувати домашнє печиво савоярді

20 лютого 2019, 09:00
Печиво савоярді використовується для традиційного рецепту тірамісу

Як приготувати домашній тирамісу

Печиво савоярді, або "Дамські пальчики", - класична основа для італійського тірамісу і інших повітряних десертів. Готується савоярді досить просто, зберігається до трьох місяців і позбавить вас від зайвих витрат на його купівлю і пошук в магазинах.

Рецепт савоярді

Реклама

Інгредієнти:

  • Яєчний білок – 3 шт.
  • Яєчний жовток – 2 шт.
  • Цукрова пудра – 30 г
  • Цукор – 60 г
  • Борошно – 50 г

Читайте також:

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Збиваємо білки до м'яких піків, додаємо половину цукру і продовжуємо збивати до жорстких піків.
  2. Цукор, що з'єднуємо з жовтками і збиваємо до отримання світлої і пишної маси.
  3. Акуратно з'єднуємо білки з жовтками, просіюємо туди ж борошно, перемішуємо легкими рухами від низу до верху, обережно, щоб зберегти "легкість" маси.
  4. Перекладаємо тісто в кондитерський мішок і робимо на листі, застеленому папером для випічки, палички завдовшки 10-12 см.
  5. Двічі посипаємо цукровою пудрою через сито і залишаємо на 10 хвилин (це потрібно для гарної цукрової скоринки).
  6. Випікаємо 12-15 хвилин при температурі 190 градусів до золотисто-бежевого кольору. Готове печиво знімаємо з дека лопаткою і охолоджуємо.

Порада: Якщо бісквіти вийшли недостатньо сухими, можна пізніше підсушити їх в теплій духовці, хоча зазвичай досить залишити їх на ніч на столі.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як легко витягти панна котту з формочок. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом шоколадного чізкейка без випічки.

Дивіться відео, як приготувати сметанник без випічки:

Реклама