Як приготувати млинці з грибною начинкою

11 березня 2021, 10:26
Рецепт млинців зі смаженими грибами

Напевно, складно уявити якусь начинку для млинців, здатну їх зіпсувати. Млинці прекрасно поєднуються як із солодкими начинками, так і із солоними. Наприклад, з грибами. Спробуйте приготувати на Масницю таку начинку. В її складі є трохи часнику і зелень, буде дуже смачно.

Шукаєте не лише ідеальний рецепт млинців і начинок до них, а й вдалий подарунок близьким – знайдете небанальні ідеї в нашому березневому календарі свят.

Реклама

Млинці зі смаженими грибами

Інгредієнти:

  • 2 яйця
  • 4 столові ложки цукру
  • 4 склянки молока
  • 2 склянки борошна
  • 4 столові ложки соняшникової олії
  • Дрібка соди
  • Сіль – за смаком

Начинка:

Реклама
  • 300 г печериць
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 50 г вершкового масла
  • Сіль, перець, базилік
  • Гілочка петрушки – для прикраси

Спосіб приготування:

  1. Збити яйця. Додати цукор, потім дрібку солі. Підігріти 2 склянки молока і влити в тісто. Енергійно помішувати, щоб яйця не згорнулися.
  2. Просіяти борошно. По колу посипати содою. Потім влити ще 2 склянки теплого молока. Швидко замісити однорідне тісто. Якщо тісто вийшло дуже густе, додати води.
  3. Додати соняшникову олію в тісто. Це робиться для того, щоб не змащувати щоразу сковороду. Розливати тісто тонким шаром на розпечену сковорідку, запікати з двох сторін.
  4. Цибулю і часник почистити і дрібно нарізати. Гриби промити і нарізати шматочками. Розтопити у сковороді вершкове масло і обсмажити цибулю і часник до золотистого кольору.
  5. Додати гриби, посолити, поперчити. Тушкувати на повільному вогні, доки піде зайва рідина. Додати базилік.
  6. Викласти начинку на млинці, згорнути їх. Прикрасити зеленню.

Як загортати млинці з грибами

Млинці з грибами можна загортати в трубочку, складати конвертом або трикутником, робити млинцеві мішечки і "гнізда".

Реклама

Тут дізнаєтеся, чому млинці виходять товстими і як це виправити.