Напевно, складно уявити якусь начинку для млинців, здатну їх зіпсувати. Млинці прекрасно поєднуються як із солодкими начинками, так і із солоними. Наприклад, з грибами. Спробуйте приготувати на Масницю таку начинку. В її складі є трохи часнику і зелень, буде дуже смачно.
Шукаєте не лише ідеальний рецепт млинців і начинок до них, а й вдалий подарунок близьким – знайдете небанальні ідеї в нашому березневому календарі свят.
Млинці зі смаженими грибами
Інгредієнти:
- 2 яйця
- 4 столові ложки цукру
- 4 склянки молока
- 2 склянки борошна
- 4 столові ложки соняшникової олії
- Дрібка соди
- Сіль – за смаком
Начинка:
- 300 г печериць
- 1 цибулина
- 2 зубчики часнику
- 50 г вершкового масла
- Сіль, перець, базилік
- Гілочка петрушки – для прикраси
Спосіб приготування:
- Збити яйця. Додати цукор, потім дрібку солі. Підігріти 2 склянки молока і влити в тісто. Енергійно помішувати, щоб яйця не згорнулися.
- Просіяти борошно. По колу посипати содою. Потім влити ще 2 склянки теплого молока. Швидко замісити однорідне тісто. Якщо тісто вийшло дуже густе, додати води.
- Додати соняшникову олію в тісто. Це робиться для того, щоб не змащувати щоразу сковороду. Розливати тісто тонким шаром на розпечену сковорідку, запікати з двох сторін.
- Цибулю і часник почистити і дрібно нарізати. Гриби промити і нарізати шматочками. Розтопити у сковороді вершкове масло і обсмажити цибулю і часник до золотистого кольору.
- Додати гриби, посолити, поперчити. Тушкувати на повільному вогні, доки піде зайва рідина. Додати базилік.
- Викласти начинку на млинці, згорнути їх. Прикрасити зеленню.
Як загортати млинці з грибами
Млинці з грибами можна загортати в трубочку, складати конвертом або трикутником, робити млинцеві мішечки і "гнізда".
Тут дізнаєтеся, чому млинці виходять товстими і як це виправити.