Як приготувати баклажани з пряним томатним соусом і сиром

3 вересня 2018, 15:26
Цей рецепт – те, що потрібно для любителів баклажанів

Човники з баклажанів з начинкою. Фото: depositphotos.com

Дуже соковита, смачна і пряна страва. Її можна подавати з гарніром (рисом, гречаною кашею, вареною картоплею) або з шматочком м'яса або риби.

Фаршировані баклажани в духовці

Реклама

Інгредієнти на 1 порцію:

  • 1 баклажан
  • 3 свіжих помідори або 100 г томатів у власному соку
  • 1/2 шт. паприки
  • 1/2 шт. цибулі
  • 1-2 зубчики часнику
  • 1 смужка черешкової частини селери
  • 1 ст. л. меду
  • 1 ст. л. бальзамічного оцту
  • 100 г моцарели або іншого сиру
  • гвоздика
  • каєнський перець
  • лавровий лист
  • сіль
  • 1 ст. л. оливкової олії

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Баклажан готуємо в пароварці 20 хвилин (в сезон – краще на багатті на грилі).
  2. У сковороду з розігрітою оливковою олією додаємо порізану кубиками цибулю і дрібно нарізаний часник. Обсмажуємо разом до золотистого кольору. Додаємо нарізану дрібними кубиками паприку, томати, все швидко обсмажуємо і зменшуємо вогонь.
  3. Додаємо мед, бальзамічний оцет, перець, сіль за смаком, гвоздику і черешок селери. Млоїмо на слабкому вогні, поки маса не стане однорідною. Коли соус буде майже готовий, на кілька хвилин опускаємо в нього лавровий лист.
  4. Баклажан розрізаємо навпіл уздовж. З соусу витягаємо селеру, гвоздику і лавровий лист. Соус викладаємо на половинки баклажана. Зверху присипаємо сиром, тертим на крупну тертку. Відправляємо до духовки і запікаємо 25 хвилин при 200 градусах.
  5. Можна подавати з гарніром (рис, гречана каша, варена картопля), можна з шматочком м'яса або риби.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами тушкованих баклажанів з овочами. Сайт "Сегодня" також розповідав, навіщо потрібно їсти баклажани. Крім цього, ми повідомляли, що баклажани допомагають позбутися нікотинової залежності і запобігають появі зморшок.

Дивіться відео, як приготувати в'ялені баклажани: