Як зварити смачну розсипчасту перловку

19 березня 2021, 18:39
Так, знадобиться час, але в результаті – смачно

Фото: instagram.com/dietolog_melekhina/

Перловка – несправедливо забутий багатьома смачний гарнір. Вона чудово поєднується з м'ясом, її можна смачно приготувати з овочами. Інше питання – як зварити смачну розсипчасту перловку, якщо враховувати те, що й просту вівсяну кашу теж треба вміти приготувати правильно. Отже, зварити перловку можна у декілька способів і їх ви знайдете нижче.

А в нашому календарі свят березня знайдете цікаві ідеї для подарунків близьким.

Реклама

Як варити перловку на воді без замочування

Час приготування:

  • 45 хвилин

Інгредієнти:

Реклама
  • 1 склянка перловки
  • 4,5-5 склянок води
  • 0, 5 ч. л. солі
  • 1 ст. л. олії

Спосіб приготування:

  1. Перлову крупу перебрати і промити кілька разів в холодній воді, доки вода не стане прозорою.
  2. У каструлю налити три склянки холодної води, додати промиту перловку.
  3. Довести до кипіння і варити перлову крупу на повільному вогні 5-7 хвилин з моменту закипання.
  4. Потім воду злити, крупу відкинути на друшляк.
  5. Каструлю обполоснути, налити 1,5-2 склянки води, додати сіль і одну столову ложку рослинної олії, довести до кипіння.
  6. Додати перловку і варити до повного випаровування рідини на повільному вогні при злегка прочиненими кришці, помішуючи (приблизно 20-25 хвилин).

Читайте також:

Як варити перловку: рецепт із замочуванням

Перловка з замочуванням

Реклама

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Інгредієнти:

  • 1 склянки крупи
  • 3 склянки води

Спосіб приготування:

  1. Крупу перебрати, помити і залити водою на кілька годин.
  2. Злити воду, обполоснути і помістити в ємність для приготування.
  3. Додати води з розрахунку – один стакан крупи на три склянки води.
  4. Поставити на середній вогонь і готувати близько 50 хвилин.
  5. Обов'язково пробувати, коли перловка стане м'якою – готово.

Рецепт приготування перлової каші

Перлова каша

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Інгредієнти:

  • 500 г перловки
  • 2-3 ст. л. масла
  • 1 ч.л. солі
  • Вода

Спосіб приготування:

  1. В казанок налити воду, довести до кипіння.
  2. Крупу всипати в киплячу воду і дати їй покипіти 5 хвилин.
  3. Після цього крупу відкинути на сито, дати стекти воді.
  4. У каструлю влити 3 1/2 склянки води, додати столову ложку масла і посолити.
  5. Коли вода закипить, покласти підготовлену крупу. Варити на невеликому вогні під кришкою (25-30 хвилин) до загустіння.
  6. Після цього зняти з плити і залишити на 1 1/2 години, накривши рушником.
  7. У готову кашу покласти масло і розмішати.

Тут читайте про 6 видів каш та їхню користь для організму.