Як спекти яблучний штрудель з тіста філо

11 серпня 2019, 12:01
Ніжний яблучний штрудель у духовці

Тісто філо ідеально підходить для приготування штруделя з яблуками, волоськими горіхами і родзинками. Воно тонке, легке і не таке калорійне, як листкове або дріжджове.

Дивіться відео, як приготувати яблучний кекс:

Реклама

Яблучний штрудель можна подавати як в теплому, так і в холодному вигляді. Він ідеальний разом з кулькою ванільного морозива і десертним соусом: ванільним, шоколадним або ягідним.  

Яблучний штрудель з тіста філо

Реклама

Складові:

  • Тісто філо – 5 листів
  • Масло вершкове – 30-40 г
  • Яблука – 2 середніх
  • Лимонний сік
  • Волоські горіхи – 40 г
  • Ізюм – 50-60 г
  • Кориця – до смаку
  • Цукор – 1-2 ст.л. або за смаком
  • Яйце – для змазування

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Кожен лист тесту філо розправте, змастіть розтопленим вершковим маслом за допомогою кулінарного пензлика і складіть один на одного.
  2. Волоські горіхи за бажанням підсмажте і дрібно порубайте ножем.
  3. Ізюм замочіть в теплій воді на 15 хвилин, потім злийте рідину і обсушіть паперовим рушником.
  4. Яблука почистіть, видаліть серцевину і дрібно наріжте м'якоть. Злегка збризніть лимонним соком. Змішайте з горіхами і родзинками, додайте мелену корицю і цукор.
  5. Випікайте протягом 20 хвилин при 180 С або до золотистої скоринки.
  6. За бажанням посипте яблучний штрудель просіяною цукровою пудрою і прикрасьте мигдальними пелюстками.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом штруделя з яблуками, родзинками і сиром.