Іноді так хочеться порадувати себе чимось смачним. Якщо ви любите домашню випічку, пропонуємо спекти вишневий штрудель з гірким шоколадом і корицею. Його смак відмінно доповнить ароматний ягідний соус.
Штрудель з вишнею, шоколадом і корицею
Інгредієнти:
- 250 г листкового тіста дріжджового
- 300 г вишні (розморозити, сік залишити)
- 5 ст.л. цукру
- 1/2 ч.л кориці
- 20 розтопленого вершкового масла
- 50 г подрібненого гіркого шоколаду
- 1 жовток
- 1 ст.л води
Для соусу:
- Сік від замороженої вишні (близько 200 мл)
- 1 щіпка кориці
- 2 ст.л. цукру або за смаком
- 1 ч.л. крохмалю
Рецепт приготування:
- Вишню віджати від зайвого соку. У мисці змішайте вишню з корицею і цукром.
- Розігрійте духовку до 180 °С. Розкачайте тісто на присипаній борошном поверхні в майже прозорий пласт завтовшки 2-3 мм.
- Змастіть тісто розтопленим вершковим маслом і рівномірно викладіть зверху вишнево-шоколадну начинку, відступаючи від краю 2 см. Згорніть тісто в рулет і змастіть зверху жовтком, збитим з водою.
- Випікайте близько 30 хвилин, до золотистого кольору.
- Поки штрудель випікається, приготуйте соус. У сотейнику закип'ятити вишневий сік, додайте цукор, корицю і розведений у невеликій кількості холодної води крохмаль. Варіть 7-10 хвилин до загустіння. Зніміть з вогню, остудіть.
- Готовий штрудель подавайте з вишневим соусом і кулькою морозива. Десерт можна за бажанням прикрасити листочками м'яти і цукровою пудрою.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом холодного штруделя з вишнею. Ми також писали, як приготувати яблучний штрудель з лаваша.
Дивіться відео, як легко очистити ягоди від кісточок: