Як спекти смачний яблучний пиріг: кращі рецепти для домашнього чаювання

11 листопада 2019, 09:00
Рецепти солодких пирогів із яблуками

Яблучний пиріг домашній

Якщо ви хочете спекти смачний яблучний пиріг до чаю, а класична шарлотка вже встигла вам набриднути, обов'язково візьміть на озброєння ідеї з нашої вибірки.

Дивіться відео, як приготувати тарт Татен з яблуками:

Реклама

Ці пироги з яблуками готуються з доступних продуктів і вимагають не надто багато зусиль, але виходять приголомшливо смачними.

Читайте також:

Реклама

"Невидимий" яблучний пиріг

Яблучний пиріг-"невидимка" / Фото: Pinterest

Час приготування:

Реклама
  • 1 година

Інгредієнти:

  • 60 г борошна
  • 50-70 г цукру
  • 2 яйця
  • 10-15 г розпушувача
  • 90 мл молока
  • 1 ст.л. коньяку або рому
  • 1 ч.л. екстракту ванілі
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • 3 великих яблука

Для заливки:

  • 1 яйце
  • 50-80 г цукру
  • 2 ст.л. розтопленого вершкового масла
  • 3 ст.л. мигдальних пелюсток

Спосіб приготування:

  1. Змішати борошно, розпушувач і цукор. Окремо збити яйця і влити в суху суміш.
  2. Додати молоко і розмішати.
  3. Додати ванільний екстракт, коньяк і рослинну олію. Перемішати віночком.
  4. Яблука очистити від шкірки і насіння, нарізати тонкими пластинками.
  5. Фрукти викласти в тісто, перемішати.
  6. Форму застелити папером для випічки. Вилити тісто, розрівняти яблука зверху. Випікати в попередньо розігрітій до 200 °С духовці близько 25-30 хвилин, до золотистого кольору.
  7. Для заливки збити яйця з цукром до піни, додати вершкове масло і перемішати. Заливку вилити на гарячий пиріг, щедро посипати мигдальними пелюстками і знову відправити в духовку на 10-15 хвилин, щоб вона підрум'янилася.
  8. Готовий яблучний пиріг остудити у формі. Потім поставити на ніч у холодильник, щоб він добре охолов.

Яблучний пиріг до ранкової кави

Яблучний пиріг із корицею / Фото: Pinterest

Час приготування:

  • 45 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 чашка борошна
  • 1 ч.л. розпушувач
  • 1/2 ч.л. солі
  • 1/2 чашки цукру
  • 1 ч.л. меленої кориці
  • 6 ст.л. вершкового масла
  • 1 яйце
  • 1/2 склянки молока
  • 1 велике очищене яблуко

Спосіб приготування:

  1. Розігріти духовку до 180 °С. Змастити форму для випічки вершковим маслом.
  2. Перемішати в мисці борошно, розпушувач і сіль. В окремій невеликій мисці змішати 1/4 чашки цукру з корицею, відкласти в сторону.
  3. Міксером збити масло з залишиленою 1/4 склянки цукру. Продовжуючи збивати, додати яйце. Всипати борошняну суміш у три прийоми, чергуючи з молоком і ретельно перемішуючи після кожної нової порції.
  4. Вилити половину тіста на дно форми для випічки. Викласти шматочки яблук на тісто, посипати корицею і цукром. Вилити решту тіста на яблука.
  5. Посипати корицею і цукром. Випікати пиріг протягом 25 хвилин або до золотисто-коричневого кольору. Подавати разом з чорною кавою на сніданок.

Яблучний пиріг зі сметаною заливкою

Пиріг із яблуками і сметаною

Складові:

Для тіста:

  • 200 г борошна
  • 90 г вершкового масла кімнатної температури
  • 40 г цукрової пудри
  • Дрібка солі
  • 1 ч.л. тертої лимонної цедри
  • 1 яйце

Для начинки:

  • 500 г яблук
  • 200 г сметани
  • 75 г цукру
  • 5 г ванільного цукру
  • 2 яйця
  • 1 ст.л. з гіркою кукурудзяного крохмалю
  • Трохи меленої кориці для посипання

Спосіб приготування:

  1. Змішати всі інгредієнти для тіста, замісити. Згорнути готове тісто в кулю і поставити в холодильник на півгодини. Розігріти духовку до 180 °С.
  2. Яблука почистити, видалити серцевину і нарізати тонкими скибочками. Тісто викласти в форму 24 см, сформувати бортики. Розкласти зверху шматочки яблук і поставити в духовку, поки готується начинка.
  3. Для начинки перемішати сметану, цукор, ваніль, яйця і крохмаль. Вилити зверху на тісто. Запікати ще близько 40 хвилин, поки заливка не загусне, а тісто не стане золотистим. Готовий пиріг присипати меленою корицею і остудити в холодильнику.

Німецький яблучний пиріг від Марти Стюарт

Яблучний пиріг від Марти Стюарт

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 1 чашка борошна
  • 1 1/2 чайні ложки розпушувача
  • 1 чайна ложка крупної солі
  • 8 столових ложок (113 г) несолоного масла, м'якого
  • 1 1/3 склянки цукру
  • 2 великих яйця, злегка збитих
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту
  • 1 чайна ложка меленої кориці
  • Сік половини лимона
  • 3-4 яблука

Спосіб приготування:

  1. Розігріти духовку до 180 °С. Змастити маслом квадратну форму для випічки зі стороною 20 см.
  2. У маленькій мисці перемішати борошно, розпушувач і сіль. У середній мисці збити масло і 1 склянку цукру. Додати яйця і ваніль, потім всипати борошняну суміш, перемішати. Викласти тісто в підготовлену форму.
  3. У маленькій мисці змішати 1/3 склянки цукру з корицею. Вичавити лимонний сік в миску. Яблука почистити і нарізати скибочками. Перемішати яблука з цукром і корицею, викласти зверху на тісто.
  4. Випікати пиріг протягом 45 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою.

Яблучний пиріг з безе і горіхами

Пиріг із яблуками і збитими вершками

Складові:

Для тіста:

  • 100 г масла
  • 50 г цукрової пудри
  • 2 жовтки
  • 200 г борошна
  • 2 ст.л. молока

Для начинки:

  • 2 великих яблука
  • 2 білки
  • 50 г цукру
  • 2 ст.л. мелених горіхів

Спосіб приготування:

  1. Для тіста розм'якшене масло з'єднати з цукровою пудрою і додати жовтки. Збити в однорідний крем.
  2. Додати борошно і розтерти в крихту. Якщо потрібно, додати 2 ст. л. молока і замісити тісто. Воно повинно вийти гладким і м'яким. Розкачати на добре посипаній борошном поверхні і перекласти у форму або на деко. Наколоти виделкою і поставити в холодильник на півгодини.
  3. На охолодженому тісті розкласти два великих, нарізаних тонкими часточками яблука і поставити в духовку при 200 ºС на 20 хвилин.
  4. Збити білки в щільну масу, всипати цукор і збивати ще декілька хвилин, щоб маса стала щільною і блискучою. Додати мелені горіхи, перемішати.
  5. На гарячий пиріг намазати безе, залишивши посередині отвір для виходу пари, і запікати при 120 ºС близько години.

Як вибрати яблука для пирога

Кращим сортом яблук для використання в кулінарії вважається Антонівка. Ці великі світло-зелені яблука мають сильний аромат, кислий смак і щільну м'якоть. На жаль, Антонівку можна купити далеко не скрізь, але для яблучних пирогів підійдуть і інші сорти яблук, наприклад Симиренка або Гренні Сміт.

Слід тільки враховувати, що шкірка у цих зелених яблук з кислим смаком досить товста, тому для приготування начинки краще використовувати очищені плоди. Для приготування випічки підійдуть також сорти Слава Переможцям, Цинамонові і Джонаголд.

Нагадаємо, раніше ми писали, як спекти яблучний пиріг із шоколадом і горіхами. "Сегодня" також ділилися рецептом пісочного пирога з яблуками.