Як спекти смачний сливовий пиріг до чаю: ТОП-5 рецептів

28 серпня 2020, 12:16
Кращі рецепти літніх пирогів зі сливами з фото

Сливовий пиріг

Пиріг зі сливами – обов'язкова випічка для середини і кінця літа. Слива з'являється в середині літа і залишається на прилавках майже до кінця осені, і весь цей час просто необхідно пекти сливові пироги.

Випічку зі сливами подають разом з чаєм, кавою або вином. Десерт також можна доповнити кулькою вершкового морозива, заварним кремом або солодким соусом; посипати мигдальними пластівцями.

Реклама

Сливова шарлотка на сметані

Сметанна шарлотка зі сливами

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

Реклама
  • 3 яйця
  • 130 г цукру
  • 130 г сметани
  • 150 г борошна
  • 10 г ванільного цукру
  • 10 г розпушувача
  • 500 г слив

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Яйця збийте з цукром і ванільним цукром в міцну піну.
  2. Додайте сметану і акуратно перемішайте лопаткою.
  3. Введіть частинами просіяне борошно з розпушувачем, перемішуючи тісто лопаткою зверху вниз.
  4. Форму діаметром 24 см змастіть рослинною олією і присипте дно 2 ст. л. цукру. Сливи розріжте навпіл і видаліть кісточку. Покладіть сливи в форму зрізом вгору.
  5. Залийте сливи тістом. Випікайте пиріг у духовці при 170 °С протягом 30-40 хвилин.
  6. При подачі пиріг посипте цукровою пудрою і прикрасьте шматочками сливи і листочками м'яти.

Сливовий пиріг з газети The New York Times

Відкритий пиріг "XXL"

Реклама

Час приготування:

  • 1 година 10 хвилин

Складові:

  • 3/4 – 1 чашка цукру
  • 1/2 чашки несолоного вершкового масла, розм'якшеного
  • 1 чашка просіяного борошна
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • Щіпка солі (за бажанням)
  • 2 яйця
  • 24 половинки слив без кісточок
  • Цукор, лимонний сік і кориця – для посипання

Дивіться відео, як приготувати дієтичну шарлотку з фруктами:

Спосіб приготування:

  1. Нагрійте духовку до 180 ºC.
  2. Збийте цукор і масло в мисці. Додайте борошно, розпушувач, сіль і яйця і добре збийте.
  3. Викладіть тісто в роз'ємну форму діаметром 23-26 см. Покладіть половинки сливи шкіркою вгору на тісто.
  4. Злегка посипте цукром і збризніть лимонним соком, в залежності від солодості фруктів. Посипте приблизно 1 чайною ложкою меленої кориці.
  5. Випікайте близько 1 години. Дістаньте і остудіть; поставте пиріг в холодильник або заморозьте за бажанням. Або остудіть до теплого і подавайте просто так чи зі збитими вершками.

Сливовий пиріг з горіхами

Сливовий пиріг з горіхами

Час приготування:

  • 1 година 30 хвилин

Складові:

  • 4 сливи
  • 200 г розтопленого вершкового масла
  • 3/4 склянки цукру
  • 2 яйця
  • 1 ч. л. ванільної есенції
  • 1 1/2 склянки борошна
  • 1/2 ч. л. меленої кориці
  • 1/2 склянки меленого мигдалю

Спосіб приготування:

  1. Підготувати сливи: вимити, розрізати навпіл, видалити кісточки і кожну половинку розрізати на чотири скибочки.
  2. Розтоплене масло змішати з цукром, додати яйця, перемішати. Влити ванільну есенцію (або додати пакетик ванільного цукру).
  3. Просіяти над мискою борошно з дрібкою солі, додати корицю, мелений мигдаль і перемішати в однорідну масу. Змастити маслом форму діаметром 25 см і викласти в неї тісто.
  4. Укласти зверху скибочки слив і злегка втиснути в тісто.
  5. Посипати чайною ложкою цукру і поставити в духовку, розігріту до 180 °С. Випікати приблизно 40 хвилин.

Сливовий пиріг-решітка від Джеймі Олівера

Сливовий пиріг

Час приготування:

  • 1 година 35 хвилин

Складові:

Для тіста:

  • 275 г борошна
  • 2 ст.л. цукрової пудри
  • 130 г вершкового масла
  • 3 середніх яєчних жовтки
  • Молоко
  • Цукрова пудра – для посипання

Для начинки:

  • 50 г пластівців мигдалю
  • 10 слив (1,3 кг)
  • 50 г вершкового масла
  • 100 г цукрової пудри
  • 1 ч.л. кориці
  • 1/2 ч.л. меленого імбиру
  • 3 ст.л. кукурудзяної муки

Спосіб приготування:

  1. Просійте борошно, цукрову пудру і дрібку морської солі в чашу кухонного комбайна.
  2. Додайте нарізане кубиками масло. Збивайте, поки суміш не почне нагадувати хлібні крихти.
  3. Влийте 2 яєчних жовтки разом з 60 мл крижаної води і збивайте, поки тісто не почне збиратися навколо ножів.
  4. Викладіть тісто на чисту поверхню і обережно місіть його приблизно 30 секунд, поки воно не стане однорідним, при необхідності додайте трохи борошна.
  5. Розділіть його на дві частини, одна трохи більша за іншу. Загорніть в плівку і остудіть в холодильнику протягом 30 хвилин.
  6. Розкачайте більший шматок тіста і викладіть його в форму для пирога розміром 23 см. Поставте в холодильник.
  7. Розкачайте тісто і розріжте його вісім довгих рівних смужок, кожна шириною близько 2,5 см.
  8. Для начинки підсмажте мигдаль на сухій сковороді до золотистого кольору. Розріжте сливи навпіл і видаліть кісточки. Великі розріжте на четвертинки.
  9. Наріжте масло, потім помістіть всі інгредієнти у велику миску і добре перемішайте.
  10. Викладіть фруктову суміш на нижній корж. Збийте останній яєчний жовток з невеликою кількістю молока, а потім змастіть цією сумішшю тісто.
  11. Розкладіть смужки тіста у вигляді решітки на поверхні пирога. Красиво защипайте краї.
  12. Змастіть пиріг яйцем і посипте цукром. Відправте в холодильник на півгодини.
  13. Розігрійте духовку до 200 ºC.
  14. Перекладіть пиріг на деко і запікайте в духовці протягом 20 хвилин, періодично перевіряючи і обертаючи, якщо він запікається нерівномірно.
  15. Зменшіть нагрів до 180 ºC і випікайте ще 20-30 хвилин, прикривши листом фольги, якщо тісто занадто швидко підрум'яниться.
  16. Вийміть пиріг з духовки, посипте цукром і дати постояти три години перед подачею.
  17. Розріжте пиріг на скибочки і подавайте з морозивом або крем-фреш, якщо хочете.

Сливовий пиріг з бананами

Пиріг зі сливами і бананами

Час приготування:

  • 1,5 години

Складові:

Для тіста:

  • 100 г борошна
  • 70 г вершкового масла
  • 70 г цукру
  • 1 яйце
  • 1/2 пакетика розпушувача
  • 1 ст. ложки крохмалю
  • Ванілін
  • Кориця мелена
  • Гвоздика мелена

Для начинки:

  • 400 г сливи без кісточок
  • 1 банан
  • 1-2 ст.л. цукру
  • 1 ч.л. лимонного соку
  • 1 ст. л. рому або коньяку

Спосіб приготування:

  1. Духовку розігріти до 200 °С. Форму для випічки змастити маслом.
  2. Для тіста змішати борошно, цукор, крохмаль, розпушувач. Додати по щіпці ваніліну, кориці і гвоздики. Перемішати, додати терте вершкове масло і яйце. Замісити тісто, скачати його в кулю і поставити в холодильник на півгодини.
  3. Зливи і банан нарізати кубиками, перемішати разом з цукром, лимонним соком і алкоголем.
  4. Викласти тісто в форму і зробити бортики. Додати фруктову суміш і випікати 40 хвилин.
  5. Дати пирогу охолонути, за бажанням посипати цукровою пудрою або коричневим цукром.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом сливового пирога з корицею, а також розповідали, як зробити сливовий мармелад.