Як спекти скандинавський пиріг з яблуками і родзинками від Юлії Висоцької

28 вересня 2020, 17:45
У цьому пирозі мало тіста, але багато соковитої фруктової начинки

Яблучний пиріг в духовці

Яблучний пиріг – справжній символ осені! Юлія Висоцька пропонує приготувати його за традиційним скандинавським рецептом, який вона привезла з Данії.

Кисло-солодкі яблука, лимонний сік, кориця, тростинний цукор і ніжне вершкове масло – ця яскрава палітра ароматів і смаків так і манить з'їсти ще один шматочок. До столу пиріг подавайте з вершками або морозивом і не забудьте про ароматний гарячий чай.

Реклама

Скандинавський пиріг з яблуками і родзинками

Яблучний пиріг в духовці

Час приготування:

Реклама
  • 1 година 40 хвилин

Калорійність:

  • 635 ккал на порцію

Інгредієнти:

Для тіста:

Реклама
  • Борошно – 250 г
  • Вершкове масло – 125 г
  • Крижана вода – 60 мл
  • Сіль морська – 5 г

Читайте також:

Для начинки:

  • Яблука – 9 шт.
  • Ізюм – 80 г
  • Цукор – 70 г
  • Лимони – 1/2 шт.
  • Кориця – 1/2 ч. л.

Для крихти:

  • Волоські горіхи – 100 г
  • Вершкове масло – 90 г
  • Цукор коричневий – 80 г
  • Борошно – 70 г
  • Кориця – 1/4 г
  • Мускатний горіх – 1 щіпка
  • Гвоздика мелена – 1 щіпка

Дивіться відео, як спекти яблучний хліб:

Додатково:

  • Вершки жирні – 100 мл

Спосіб приготування:

  1. Духовку попередньо розігріти до 180 °C.
  2. Ізюм замочити.
  3. Приготувати тісто: борошно змішати з сіллю, 125 г попередньо охолодженого вершкового масла нарізати дрібними кубиками, додати до борошна і вимішувати, потроху вливаючи 60 мл крижаної води. Коли тісто стане гладким і еластичним, прибрати його в холодильник на 30 хвилин.
  4. Яблука почистити і, видаливши серцевину, нарізати невеликими кубиками. З половинки лимона вичавити сік, полити нарізані яблука, додати родзинки, цукор і корицю, все перемішати.
  5. Охолоджене тісто викласти у форму і рівномірно розподілити, зробити кілька проколів виделкою, потім накрити папером для випічки, засипати будь-якими бобовими та випікати в розігрітій духовці 20 хвилин.
  6. Волоські горіхи порубати.
  7. Приготувати крихту: вершкове масло розтерти з коричневим цукром, всипати 70 г борошна, корицю, мускатний горіх і гвоздику, додати волоські горіхи, все перемішати.
  8. Вийняти форму з духовки, прибрати з коржа папір з бобовими, викласти на нього яблучну начинку, зверху рівномірно посипати вершково-горіховою крихтою і випікати пиріг ще близько години.

Як подавати десерт

Холодні вершки збити і подавати разом з готовим пирогом.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом яблучного пирога з листкового тіста, а також писали, як приготувати яблучний крамбл.