Як спекти найсмачніший лимонний тарт

14 лютого 2020, 11:23
Рецепт відкритого лимонного пирога в духовці

Лимонний тарт

Смак лимонного тарта буде залежати від того, наскільки якісні цитрусові були обрані для начинки. Лимони з гладкою блискучою поверхнею мають тонку шкірку і послужать відмінним інгредієнтом для випічки.

Дивіться відео, як приготувати тістечка з цитрусової начинкою:

Реклама

Перед приготуванням лимонного пирога фрукти необхідно ретельно вимити і обдати окропом. Це потрібно, щоб знешкодити небезпечні бактерії.

Читайте також:

Реклама

Лимонний тарт в духовці

Час приготування:

  • 1.5 години

Калорійність:

Реклама
  • 293 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 150 г борошна
  • 50 г вершкового масла, холодного
  • 1 яйце
  • Дрібка солі

Для начинки:

  • 2 яйця
  • Сік 1 лимона + цедра
  • 150 мл вершків 30-35%
  • 150 г цукру

Спосіб приготування:

  1. У блендері змішати борошно з сіллю. Додати холодне вершкове масло, порубати в крихту.
  2. Додати яйце, перемішати, щоб тісто почало збиратися в кулю.
  3. Загорнути тісто в плівку і прибрати в холодильник приблизно на годину.
  4. Потім розкачати і розподілити по формі діаметром 18 см. Наколоти тісто вилкою і випікати при 180 ºС 15 хвилин.
  5. Для начинки змішати яйця з цукром. Додати лимонний сік і цедру. Дати суміші настоятися 15-20 хвилин, потім перемішати і процідити.
  6. Проціджену суміш змішати з вершками.
  7. Вилити начинку на тісто і випікати ще 40-50 хвилин при 180 ºС.
  8. Дати пирогу охолонути і прибрати в холодильник на 6-8 годин.

Корисні поради

  • При необхідності можна додати пару ложок крижаної води. Але тісто має залишатися щільним, що не липким.
  • На корж можна покласти лист пергаменту і насипати вантаж – сухий горох або квасолю. Так тісто не буде здуватися при випічці.
  • Ще варіант: тісто можна часто наколоти виделкою.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом лимонного рулету на згущеному молоці . "Сьогодні" також писали, як спекти пиріг з сиром і лимоном .