Класичну шарлотку печуть з яблуками, але з хурмою цей пиріг виходить не менш смачним. Головне, щоб вона була стиглою і нетерпкою.
Дивіться відео, як зробити салат з куркою і хурмою:
Шарлотка з хурмою – чудова випічка до чаю або кави. Її можна однаково успішно готувати в духовці або в мультиварці.
Шарлотка з хурмою
Час приготування:
- 1.5 години
Калорійність:
- 145 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 3 яйця
- 1 склянка цукру
- 1 склянка борошна
- 2 великі хурми
- Дрібка солі
- 50 мл рослинного або розтопленого вершкового масла
Спосіб приготування:
- Добре збити яйця з дрібкою солі міксером.
- Усипати цукор і продовжити збивати до його розчинення.
- Усипати борошно, влити олію і знову акуратно збити до отримання однорідного тіста.
- Хурму нарізати на кубики.
- Вилити в підготовлену форму третину тесту, викласти половину хурми, додати ще одну третину тіста і ще шар хурми. Зверху залити тістом.
- Готувати шарлотку з хурмою в розігрітій до 180 °С духовці близько 40-45 хвилин. Пиріг можна зробити в мультиварці – включити режим "Випічка" на 1 годину.
- За бажанням посипати шарлотку просіяною цукровою пудрою.
Секрети приготування шарлотки
- Якщо ви збиваєте яйця з цукром ручним міксером, робіть це тільки в одну сторону, інакше тісто осяде.
- Яєчно-цукрову масу не змішуйте з борошном довше 15 секунд, інакше тісто осяде, і бісквіт буде щільним.
- Якщо хочете, щоб ваше тісто набуло апетитного жовтого кольору, додайте в нього щіпку шафрану або куркуми.
- Якщо ви змажете форму не просто олією, а маслом какао, бісквіт отримає приємний аромат шоколаду.
- Випічка вийде більш пишною, якщо в тісто ви додасте трохи крохмалю.
- Готове тісто не повинно відстоюватися, його треба випікати одразу!
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати пиріг з хурмою і горіхами . "Сьогодні" також розповідали про користь хурми.