Як спекти пиріжки з ревенем на кефірі

15 червня 2020, 09:00
Готуємо солодкі пиріжки з начинкою з ревеню

Пиріжки з ревенем

З ревеню готують різні страви: десерти, пироги, соуси, салати і напої. Ми пропонуємо спекти солодкі пиріжки з ревенем з дріжджового тіста на кефірі. Це чудова випічка для літнього чаювання в колі сім'ї.

Тільки пам'ятайте, що їстівна частина ревеню – стебло. А ось листя вважається токсичним і може викликати отруєння.

Реклама

Пиріжки з ревенем у духовці

Пиріжки з ревенем

Час приготування:

Реклама
  • 2 години

Калорійність:

  • 254 ккал на 100 г

Для тіста:

  • 1 склянка кефіру
  • 1/2 склянки рослинної олії
  • 1 пакетик (9 г) сухих дріжджів
  • 1 ч. л. солі
  • 1 ст. л. цукру
  • 3 склянки борошна

Читайте також:

Реклама

Для начинки:

  • 300 г ревеню
  • 80 г цукру
  • 1 яйце

Дивіться відео, що кладуть в начинку магазинних пиріжків:

Спосіб приготування:

  1. Почистити і дрібно нарізати ревінь.
  2. Засипати цукром, приблизно 4 ст. л., дати постояти, щоб виділився сік.
  3. Потім додати до ревеню близько 100 мл води і поставити на вогонь. Варити недовго до розм'якшення, близько 5 хвилин. Відкинути на друшляк і дати охолонути.
  4. Для тіста взяти кефір і масло, трохи підігріти в мікрохвильовці. Перелити в миску і додати дріжджі, всипати цукор і сіль.
  5. Підсипати борошно і замісити тісто. Накрити рушником і поставити в тепле місце на 30 хвилин.
  6. Вимісити його ще раз і розділити тісто на шматочки. Не занадто тонко розкачати, викласти зверху начинку і 1-2 ч. л. цукру.
  7. Сформувати пиріжки і защипати краї, викласти на застелене пергаментним папером деко швом вниз. Між заготовками потрібно залишати вільний простір.
  8. Дати постояти 10 хвилин, потім змастити збитим яйцем і поставити в розігріту до 180 °С духовку на 25 хвилин.
  9. Дістати з печі, накрити чистим рушником і остудити.

Корисна порада

Ревінь для начинки можна змішати з полуницею або яблуками.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом сирного пирога з ревенем і безе. Крім цього, ми писали, як спекти полуничний пиріг з ревенем.