Як спекти цибульний хліб в духовці: покроковий рецепт від Григорія Германа

9 квітня 2020, 13:35
Готуємо смачний несолодкий хліб

Як спекти цибулевий хліб / Фото: Скріншот із відео

Домашній хліб з цибулею – хороша основа для бутербродів і прекрасне доповнення до перших страв. Його можна їсти разом з вершковим маслом і запивати холодним молоком або міцним солодким чаєм.

Покроковий відео рецепт цибулевого хліба від Григорія Германа, ведучого програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна", дивіться нижче.

Реклама

Цибулевий хліб

Як спекти цибулевий хліб / Фото: Скріншот із відео

Час приготування:

Реклама
  • більше 3-х годин

Калорійність:

  • 213 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 30 г свіжих дріжджів
  • 200 мл молока
  • 50 мл рослинного масла
  • 15 г цукру
  • 1 яйце
  • 30 г сметани
  • 400 г борошна
  • 3 цибулини
  • Сіль
  • Рослинна олія – для обсмажування

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте опару. Змішайте розкришені дріжджі з теплим молоком. Додайте трохи борошна і цукор. Перемішайте, щоб не було грудочок. Поставте в тепло на 15-20 хвилин.
  2. Дрібно наріжте цибулю і обсмажте його на сковороді з рослинним маслом до золотистого кольору. Відставте в сторону.
  3. Додайте в опару рослинну олію, яйце, сметану і перемішайте.
  4. Просійте борошно, додайте рідкі інгредієнти і замісіть тісто.
  5. Додайте смажену цибулю і ще раз вимісіть.
  6. Покладіть в миску і поставте в тепло на три години. Ще раз обімніть.
  7. Сформуйте хліб і зробіть зверху три діагональних надрізи.
  8. Випікайте в розігрітій до 160 ° С духовці 35-40 хвилин.

На замітку

Замість сметани ви можете використовувати жирні вершки.

Нагадаємо, раніше Григорій Герман ділився рецептом англійських сконів . Ведучий також показував, як спекти простий банановий хліб .