Як спекти лимонний бісквіт в духовці

24 січня 2020, 09:00
За цим рецептом виходить м'який, розсипчастий, ароматний корж

Бісквіт лимонний

Лимонний бісквіт виходить дуже повітряним і має ніжний цитрусовий присмак. Його можна подати до чаю як окрему страву, або використовувати в якості основи для торта.

Дивіться відео, як приготувати лимонний пиріг з меренгою:

Реклама

Читайте також:

Лимонний бісквіт

Реклама

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

  • 309 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • 125 г вершкового розм'якшеного масла
  • 2 ч.л. дрібно натертої лимонної цедри
  • 150 г цукру
  • 3 яйця
  • 225 г борошна
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 125 мл молока
  • 60 мл лимонного соку

Спосіб приготування:

  1. Розігріти духовку до 180 ° С, змастити маслом форму для випічки діаметром 20 см.
  2. Збити масло з цукром і цедрою, по одному додати яйця, продовжуючи збивати.
  3. Всипати просіяне борошно, додати молоко і сік в два прийоми.
  4. Вилити тісто у форму і випікати приблизно 50 хвилин, залишити на 5 хвилин у формі, потім остудити на решітці.

Як подавати лимонний бісквіт

Готовий пиріг можна просто посипати просіяною цукровою пудрою, а можна просочити цукровим сиропом , Розрізати на коржі і перешарувати сметанним кремом з цукровою пудрою і лимонною цедрою.

Нагадаємо, раніше "Сьогодні" ділилися рецептом бісквітного пирога з чорницею .