Бісквіт лимонний
Лимонний бісквіт виходить дуже повітряним і має ніжний цитрусовий присмак. Його можна подати до чаю як окрему страву, або використовувати в якості основи для торта.
Дивіться відео, як приготувати лимонний пиріг з меренгою:
Читайте також:
Лимонний бісквіт
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 309 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 125 г вершкового розм'якшеного масла
- 2 ч.л. дрібно натертої лимонної цедри
- 150 г цукру
- 3 яйця
- 225 г борошна
- 1 ч.л. розпушувача
- 125 мл молока
- 60 мл лимонного соку
Спосіб приготування:
- Розігріти духовку до 180 ° С, змастити маслом форму для випічки діаметром 20 см.
- Збити масло з цукром і цедрою, по одному додати яйця, продовжуючи збивати.
- Всипати просіяне борошно, додати молоко і сік в два прийоми.
- Вилити тісто у форму і випікати приблизно 50 хвилин, залишити на 5 хвилин у формі, потім остудити на решітці.
Як подавати лимонний бісквіт
Готовий пиріг можна просто посипати просіяною цукровою пудрою, а можна просочити цукровим сиропом , Розрізати на коржі і перешарувати сметанним кремом з цукровою пудрою і лимонною цедрою.
Нагадаємо, раніше "Сьогодні" ділилися рецептом бісквітного пирога з чорницею .