Цей чорничний пиріг схожий на звичну всім шарлотку, оскільки готується з бісквітного тіста. Він дуже ніжний, смачний і пишний, з приємною ягідною кислинкою і тонким ароматом ванілі.
Дивіться відео, чим корисна чорниця для здоров'я:
Пиріг з чорницею можна подавати разом зі збитими вершками або морозивом. Підійде і будь-який десертний соус: ванільний, шоколадний, ягідний.
Бісквітний пиріг з чорницею
Час приготування:
- 1 година
Складові:
- 4 яйця
- 1 чашка борошна
- 2/3 чашки цукру
- 1,5 ч. л. розпушувача
- Дрібка солі
- 1 ч. л. ванільного екстракту
- 1 1/3 чашки чорниці
- 1 ч.л. тертої лимонної цедри
- Цукрова пудра – для посипання
Спосіб приготування:
- Відміряйте всі інгредієнти за допомогою чашки ємністю 300 мл.
- Яйця збивайте з цукром протягом 5 хвилин. Додайте ваніль і ще трохи збийте.
- Просійте борошно, додайте сіль і розпушувач, перемішайте.
- Всипте борошно в яєчну суміш, в два прийоми, розмішайте до однорідності. Акуратно додайте в тісто чорницю і терту лимонну цедру.
- Вилийте тісто в змащену маслом форму діаметром 22-24 см.
- Випікайте в розігрітій до 190 С духовці протягом 45 хвилин.
- Перед подачею остудіть і посипте просіяною цукровою пудрою.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати ідеальні чорничні маффіни від Марти Стюарт. "Сьогодні" також ділились рецептом оладок з чорницею від Джеймі Олівера.