Як спекти домашній штрудель з черешнею і горіхами

18 червня 2020, 15:58
Рецепт смачного літнього десерту в духовці

Штрудель з черешнею

Справжній угорський штрудель повинен мати тонку шарувату структуру; щоб її досягти, потрібно правильно розтягнути тісто, змастити його розтопленим жиром, посипати меленими сухарями і/або горіхами.

Штрудель зазвичай печуть з вишнею, але з черешнею начинка буде солодшою. Такий десерт смачно їсти як теплим, так і холодним.

Реклама

Штрудель з черешнею і горіхами

Штрудель з черешнею

Час приготування:

Реклама
  • 3 години

Калорійність:

  • 251 ккал на 100 г

Складові:

Для тіста:

Реклама
  • 130 мл води
  • 200 г борошна
  • 1/2 яйця
  • 2 столові ложки олії (30 мл)
  • Сіль
  • Масло і борошно для розкочування

Читайте також:

Для начинки:

  • 650 г черешні
  • 50 г волоських горіхів або мигдалю
  • 50 г цукру
  • 2 ст.л. панірувальних сухарів
  • 1/2 яйця
  • 3 ст.л. рослинної олії

Дивіться відео, як спекти вишневий пиріг:

Спосіб приготування:

  1. В окремий посуд розбийте яйце, трохи збовтайте, щоб жовток перемішався з білком. Розділіть на дві частини.
  2. Змішайте борошно, масло, 1/2 яйця, дрібку солі і теплу воду, замісіть гладеньке тісто.
  3. Сформуйте кулю, змастіть маслом, накрийте плівкою і залиште на 2 години в теплому місці.
  4. З'єднайте цукор, сухарі і мелені горіхи.
  5. Вологий кухонний рушник присипте борошном; викладіть на нього тісто. Спочатку розкочуйте качалкою, присипаючи борошном. Візьміть тісто в руки і почніть тягнути зовнішньою стороною долонь. Поверніть тісто на рушник і підтягніть товсті краї від центру в сторони, зайве обріжте. Тісто має бути витягнуто так, щоб було видно малюнок на рушнику.
  6. Всю поверхню витягнутого тіста змастіть маслом. Це може бути розтоплене вершкове масло або звичайна рослинна олія. Таку процедуру потрібно проводити до того, як ви покладете на тісто начинку.
  7. Змастіть тісто половиною збитого яйця по краях (залиште трохи, щоб змастити штрудель перед духовкою).
  8. Рівномірно розподіліть по тісту цукрово-горіхову суміш, трохи відступаючи від країв. Слідом розподіліть черешню. Акуратно згорніть тісто в щільний рулет за допомогою рушника, добре скріпіть шов. Перекладіть на деко швом вниз.
  9. Змастіть штрудель збитим яйцем і рослинною олією (3 ст.л).
  10. Випікайте при 180 °С близько 40 хвилин.

Як подавати черешневий штрудель

Дайте трохи охолонути, за бажанням густо посипте цукровою пудрою. Подавайте штрудель разом з кулькою ванільного морозива.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати яблучний штрудель з тіста філо .