Як спекти апельсиновий кекс без яєць і молока

24 квітня 2020, 17:13
Рецепт ароматного домашнього кексу в духовці

Апельсиновий кекс в духовці

Випічка без яєць і молока може бути смачною, якщо не економити на інших інгредієнтах. Ми пропонуємо приготувати пишний апельсиновий кекс на йогурті з додаванням дрібно натертої цедри і кокосового лікеру. Ароматний і ніжний, він не залишиться на наступний день.

Кекс без яєць і молока

Реклама

Апельсиновий кекс в духовці

Час приготування:

  • 1 година 15 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 295 ккал на 100 г

Складові:

  • 225 г борошна
  • 150 г цукру
  • 100 г натурального йогурту
  • 140 мл оливкової олії
  • 2 ч.л. розпушувача
  • Дрібка солі
  • 60 мл апельсинового соку
  • 2 ч.л. апельсинової цедри
  • 1.5 ст.л. кокосового лікеру

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. До цукру додати апельсинову цедру. Ретельно розтерти, додати лікер і дати постояти 10 хвилин.
  2. Потім змішати борошно з сіллю і розпушувачем.
  3. Вичавити апельсиновий сік, змішати з оливковою олією.
  4. Разом з цукром і йогуртом додати масляну суміш в борошно. Швидко перемішати, щоб не було грудочок.
  5. Змастити форму для випічки оливковою олією. Викласти в неї тісто.
  6. Випікати при 180 ºС близько 50 хвилин.

На замітку

Готовий і вже остиглий кекс можна полити глазур'ю. Для цього потрібно розтерти невелику кількість апельсинового соку з цукровою пудрою до отримання пасти.

Дивіться відео, як спекти мармуровий кекс:

Якщо ви не хочете робити глазур, посипте випічку просіяною цукровою пудрою.

Нагадаємо, раніше ми писали, як спекти кекс з цукіні . Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом класичних кексів в формочках .