Апельсиновий кекс в духовці
Випічка без яєць і молока може бути смачною, якщо не економити на інших інгредієнтах. Ми пропонуємо приготувати пишний апельсиновий кекс на йогурті з додаванням дрібно натертої цедри і кокосового лікеру. Ароматний і ніжний, він не залишиться на наступний день.
Кекс без яєць і молока
Час приготування:
- 1 година 15 хвилин
Калорійність:
- 295 ккал на 100 г
Складові:
- 225 г борошна
- 150 г цукру
- 100 г натурального йогурту
- 140 мл оливкової олії
- 2 ч.л. розпушувача
- Дрібка солі
- 60 мл апельсинового соку
- 2 ч.л. апельсинової цедри
- 1.5 ст.л. кокосового лікеру
Спосіб приготування:
- До цукру додати апельсинову цедру. Ретельно розтерти, додати лікер і дати постояти 10 хвилин.
- Потім змішати борошно з сіллю і розпушувачем.
- Вичавити апельсиновий сік, змішати з оливковою олією.
- Разом з цукром і йогуртом додати масляну суміш в борошно. Швидко перемішати, щоб не було грудочок.
- Змастити форму для випічки оливковою олією. Викласти в неї тісто.
- Випікати при 180 ºС близько 50 хвилин.
На замітку
Готовий і вже остиглий кекс можна полити глазур'ю. Для цього потрібно розтерти невелику кількість апельсинового соку з цукровою пудрою до отримання пасти.
Дивіться відео, як спекти мармуровий кекс:
Якщо ви не хочете робити глазур, посипте випічку просіяною цукровою пудрою.
Нагадаємо, раніше ми писали, як спекти кекс з цукіні . Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом класичних кексів в формочках .