Готуємо паски з зірками: смачні рецепти від Олі Полякової, NK та Лілії Ребрик

17 квітня 2020, 14:00
Українські артистки поділилися кулінарними шедеврами

Готуємо з зірками паски на Великдень / Фото: Сьогодні

Уже цієї неділі, 19 квітня, православний світ відзначатиме світле свято – Великдень. Через режим карантину українці в цьому році залишаться відзначати свято вдома і вже починають готуватися до цього дня, випікаючи паски. Винятком не стали і зірки вітчизняного шоу-бізнесу – Оля Полякова, Настя Каменських і Лілія Ребрик. Також ми ділилися рецептами глазурі для пасок.

Сирна паска від Насті Каменських

Співачка Настя Каменських ексклюзивно з Сьогодні.Lifestyle поділилася рецептом легкої сирної паски: "Я завжди стежу за своїм харчуванням, харчуюся збалансовано і за графіком, отже борошняні вироби в моєму раціоні з'являються ну дуже рідко. Тому поділюся з вами рецептом сирної паски – це смачно і корисно, але сильно теж не налягайте".

Реклама

Співачка Настя Каменських / Фото: instagram.com/kamenskux

Інгредієнти:

  • сир – 500 г
  • вершкове масло – 100-150 г
  • цукор – за смаком
  • сметана – 150 г
  • мигдаль – 100 г
  • родзинки або інші сухофрукти за смаком
  • ванілін

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Вершкове масло збиваємо з цукром, в отриману суміш додаємо сир, ванілін.
  2. Все ретельно перемішуємо, маса має бути однорідною і без явних грудочок.
  3. Додаємо частину горіхів і сухофруктів, знову перемішуємо.
  4. Зайву вологу прибираємо з отриманої сирної маси через дрібне сито і викладаємо у форму.
  5. Відправляємо на ніч або можна навіть трохи більше в холодильник.
  6. І фінальний акорд – прикрашаємо готову страву сухофруктами і горіхами, які залишилися – дайте волю фантазії.

Авторський рецепт пухкої паски від Олі Полякової

Українська співачка з охоче ділиться рецептами з шанувальниками на своїй сторінці в Instagram і на честь світлого свята Оля Полякова опублікувала відео з рецептом паски. Як стверджує зірка, тісто у неї виходить завжди пухке, тому свій рецепт вважає унікальним.

Оля Полякова / Фото: instagram.com/polyakovamusic

Інгредієнти:

Реклама
  • 300 мл молока
  • 1,8 кг борошна
  • 18 яєць (окремо жовтки з білками)
  • 0,5 кг цукру
  • 0,5 кг вершкового масла
  • 300 г родзинок
  • 50 г коньяку
  • дріжджі
  • ваніль
  • желатин
  • цукрова пудра
  • форми для випікання

На виході можна отримати 5 великих пасок.

Покроковий спосіб приготування паски дивіться у відео:

Десерт на Великдень від Лілії Ребрик

Актриса і ведуча програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна" Лілія Ребрик поділилася рецептом солодкого пирога, який любить готувати для рідних. З таким десертом впораються навіть кулінари-початківці.

"У нас є традиція – на Великдень ми завжди їздили до моїх батьків у Чернівці, – каже Лілія Ребрик. – З огляду на обставини, в цьому році, звичайно, такої подорожі не буде. На жаль. Як і традиційного освячення великоднього кошика. Але ми намагаємося не сумувати, сприймаємо цей період так, що його просто треба пережити".

Лілія Ребрик з дітьми / Фото: прес-служба телеканалу "Україна"

Начинка: до 400 г сиру (5% або 9% жирності) додаємо 3 яйця, 200 г сметани (20% або 15%), 125 г цукру (можна менше), 10 г ваніліну, 1 столову ложку картопляного крохмалю. Все перемішуємо блендером і відкладаємо в бік, начинка має трохи постояти.

Тісто: 250-300 г борошна, 125 г вершкового масла, 100 г цукру, 1 чайна ложка розпушувача і 50 г какао. Все розтираємо руками. Повинна вийти дрібна мокра крихта.

Сирний пиріг від Лілії Ребрик / Фото: прес-служба телеканалу "Україна"

Спосіб приготування: Беремо форму, стелимо пергаментний папір (нічим не змащуємо), трохи більше половини тіста висипаємо у форму, далі заливаємо начинкою і посипаємо зверху тістом, що залишилося. Ставимо в розігріту духовку на 180 ºС на 40 хвилин. Пиріг готовий!

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити желатинову глазур для паски.