Догляд за волоссям

Пальто на осінь

Відпочинок в Турції

Сирники на сніданок

Тести

Ціна - космос!

Як приготувати желатинову глазур для паски: три простих рецепти

Готуємо желатинову глазур на воді, з какао і білками

Великодні паски традиційно покривають глазур'ю і посипають кондитерською посипкою. Желатинова глазур для паски, на відміну від класичної білкової, виходить дуже еластичною і не кришиться. Готується вона дуже просто, головне – точно відміряти інгредієнти і не доводити її до кипіння. 

Желатинова глазур з яєчним білком

Реклама

Кулич с белково-желатиновой глазурью
Кулич с белково-желатиновой глазурью / Фото: Depositphotos

Інгредієнти:

  • 1 упаковка (90 г) желе будь-якого смаку
  • 110 г цукру
  • 1 білок
  • 1 пакетик (10 г) ванільного цукру
  • 120 мл окропу

Рецепт приготування:

  1. З'єднати перші чотири інгредієнти в мисці. Почати збивати міксером на максимальній швидкості.
  2. Відразу ж влити тонкою цівкою окріп і збивати 7-10 хвилин (все залежить від потужності міксера і того, наскільки дрібні крупинки желатину).
  3. Якщо глазур ще тягнеться за віночком – продовжуйте збивати.
  4. Спробуйте: якщо глазур ще тягнеться за віночком – продовжуйте збивати. Готова глазур тримається на віночках міксера, утворюючи піки. 
Реклама

Читайте також:

Проста желатинова глазур без яєць

Кулич с простой желатиновой глазурью
Кулич с простой желатиновой глазурью / Фото: Depositphotos

Реклама

Інгредієнти:

  • 200 г цукрового піску
  • 1 ч. л. швидкорозчинного желатину
  • 6 ст. л. води
  • ванілін

Рецепт приготування:

  1. Підігріти воду до 80 °С.
  2. Влити 3 столові ложки води в желатин, перемішати. Залишити набухати.
  3. Для приготування сиропу цукор всипати в воду, що залишилася, перемішати.
  4. Поставити на слабкий вогонь, постійно помішуючи довести до повного розчинення. Не кип'ятити.
  5. Потім в сироп додати желатинову масу, ванілін. Добре перемішати.
  6. Зняти з вогню і трохи остудити, помішуючи ложкою або лопаткою.
  7. Збивати масу міксером до отримання гладкого білого желе близько 5 хвилин.

Желатинова глазур з какао

Кулич с шоколадной глазурью
Кулич с шоколадной глазурью / Фото: Depositphotos

Інгредієнти:

  • 1 стакан цукрового піску
  • 50 мл води
  • 1 ч. л. желатину швидкорозчинного
  • 2 ч. л. порошку какао
  • ванілін

Рецепт приготування:

  1. Замочіть желатин в 2 ст. л. холодної води, залиште для набухання на п'ять хвилин.
  2. Воду, що залишилася вилийте до каструльки з цукром, поставте на слабкий вогонь.
  3. Доведіть до кипіння, але не кип'ятіть. Просто дайте повністю розчинитися цукру.
  4. Зніміть сироп і додайте туди розбухлу желатинову масу.
  5. Потім додайте какао, розмішайте масу, злегка остудіть.
  6. Міксером збийте суміш цукрового сиропу і желатину, поки не отримаєте гладку, густу масу.

Нагадаємо, раніше "Сегодня" писали, як зберегти паски м'якими і смачними. Ми також розповідали, як приготувати паску за рецептом Тетяни Литвинової.

Дивіться відео, як пофарбувати яйця на Великдень:

Читайте також:

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News

Рекомендації

Реклама
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Гороскоп
Твій гороскоп на сьогодні
Читати гороскоп
MUST HAVE
Beauty-покупки вересня
Придбати
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Вибрати професійного косметолога
Як це краще зробити?
Лайфхак дня
Як підготуватися до подорожі на авто
Хакнути
Ніколь Кідман для американського Harper's Bazaar
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
20 - 26 вересня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Ніч в готелі на Мальдівах за мільйон гривень
За що такі гроші?
Особистий досвід
Як ми потрапили у місце, де знімали сцени з "Гаррі Поттера"
Дізнатися
Чек-лист вересня
10 речей, які треба встигнути зробити
Хочу дізнатися!
ТОР-5 фавориток редакції за звання
Miss Ukraine-2021
@saraednswel
@saraednswel
@liza__miroshka
@liza__miroshka
@____rudi_____
@____rudi_____
@martareznichenko
@martareznichenko
@kris_trump
@kris_trump
1/2

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти