I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як приготувати желатинову глазур для паски: три простих рецепти

Готуємо желатинову глазур на воді, з какао і білками

Великодні паски традиційно покривають глазур'ю і посипають кондитерською посипкою. Желатинова глазур для паски, на відміну від класичної білкової, виходить дуже еластичною і не кришиться. Готується вона дуже просто, головне – точно відміряти інгредієнти і не доводити її до кипіння. 

Желатинова глазур з яєчним білком

Реклама

Кулич с белково-желатиновой глазурью
Кулич с белково-желатиновой глазурью

Інгредієнти:

  • 1 упаковка (90 г) желе будь-якого смаку
  • 110 г цукру
  • 1 білок
  • 1 пакетик (10 г) ванільного цукру
  • 120 мл окропу

Рецепт приготування:

Реклама
  1. З'єднати перші чотири інгредієнти в мисці. Почати збивати міксером на максимальній швидкості.
  2. Відразу ж влити тонкою цівкою окріп і збивати 7-10 хвилин (все залежить від потужності міксера і того, наскільки дрібні крупинки желатину).
  3. Якщо глазур ще тягнеться за віночком – продовжуйте збивати.
  4. Спробуйте: якщо глазур ще тягнеться за віночком – продовжуйте збивати. Готова глазур тримається на віночках міксера, утворюючи піки. 

Читайте також:

Проста желатинова глазур без яєць

Кулич с простой желатиновой глазурью
Кулич с простой желатиновой глазурью

Реклама

Інгредієнти:

  • 200 г цукрового піску
  • 1 ч. л. швидкорозчинного желатину
  • 6 ст. л. води
  • ванілін

Рецепт приготування:

  1. Підігріти воду до 80 °С.
  2. Влити 3 столові ложки води в желатин, перемішати. Залишити набухати.
  3. Для приготування сиропу цукор всипати в воду, що залишилася, перемішати.
  4. Поставити на слабкий вогонь, постійно помішуючи довести до повного розчинення. Не кип'ятити.
  5. Потім в сироп додати желатинову масу, ванілін. Добре перемішати.
  6. Зняти з вогню і трохи остудити, помішуючи ложкою або лопаткою.
  7. Збивати масу міксером до отримання гладкого білого желе близько 5 хвилин.

Желатинова глазур з какао

Кулич с шоколадной глазурью
Кулич с шоколадной глазурью

Інгредієнти:

  • 1 стакан цукрового піску
  • 50 мл води
  • 1 ч. л. желатину швидкорозчинного
  • 2 ч. л. порошку какао
  • ванілін

Рецепт приготування:

  1. Замочіть желатин в 2 ст. л. холодної води, залиште для набухання на п'ять хвилин.
  2. Воду, що залишилася вилийте до каструльки з цукром, поставте на слабкий вогонь.
  3. Доведіть до кипіння, але не кип'ятіть. Просто дайте повністю розчинитися цукру.
  4. Зніміть сироп і додайте туди розбухлу желатинову масу.
  5. Потім додайте какао, розмішайте масу, злегка остудіть.
  6. Міксером збийте суміш цукрового сиропу і желатину, поки не отримаєте гладку, густу масу.

Нагадаємо, раніше "Сегодня" писали, як зберегти паски м'якими і смачними. Ми також розповідали, як приготувати паску за рецептом Тетяни Литвинової.

Дивіться відео, як пофарбувати яйця на Великдень:

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти