Французька салатна заправка: універсальний рецепт для різних видів овочів

8 червня 2018, 16:34
Така заправка прекрасно підходить до салату ромен, огіркам, червоному луку та редису

Французька салатна заправка. Фото: pixabay.com

 У червні сезон справжніх ґрунтових овочів в самому розпалі, а значить, салати постійно на нашому столі. Секрет смачного салату не в наборі овочів, з яких він приготований, а в заправці – впевнені професійні кухарі. Додайте своїм салатів пікантності і вишуканості з цією заправкою. 

Вам знадобляться 1,5 ч. л. свіжовичавленого лимонного соку, 0,25 ч. л. насіння селери, 1,5 ч. л. цукру, 0,75 ч. л. меленої паприки, 2 ч. л. томатного соусу, перець мелений, 25 мл червоного винного оцту, 0,25 ч. л. крупної солі, 1 ч. л. сухої гірчиці, 0,5 склянки оливкової олії, 1 ч. л. подрібненого цибулі-шалот.

Реклама

У мисці змішати томатну пасту, цукор, цибулю, гірчицю, паприку, сіль і насіння селери. Приправити перцем. Змішати все з оцтом і лимонним соком. Повільно, безперервно цівкою влити олію, постійно збиваючи, до отримання однорідної емульсії.

Можна використовувати інший спосіб. Всі інгредієнти, крім масла, збити блендером до стану пюре. Не вимикаючи блендер, повільно, безперервним струменем влити олію. Збивати до отримання однорідної емульсії. Заправку слід використовувати відразу ж після приготування.

Нагадаємо, раніше ми писали, як вибрати стиглу і соковиту редиску. Ми також ділилися рецептом сирної закуски з редискою і зеленню. Крім цього, сайт "Сьогодні" розповідав, як приготувати теплий салат з курячого філе і овочів.

Реклама

Дивіться відео, як приготувати корисну заправку для салату: