Модний манікюр

Сукні Лондона

Кращі десерти

Сумка Кароль

Тести

Ціна - космос!

Як вибрати стиглу і соковиту редиску

Чому редиска гірчить і інші моменти, з якими споживач може зіткнутися при покупці

Редиска – це соковитий, гострий або солодкий на смак коренеплід. Він може бути білого, червоного, фіолетового або чорного кольору, а за формою буває довгим, циліндричним або круглим.

Редиску вживають в сирому, приготованому або маринованому вигляді, а масло, отримане з насіння редиски, використовується в низці корисної для здоров'я продукції.

Реклама

Як вибрати смачну корисну редиску

agriculture-1870017_960_720
Від спеки редиска починає гірчити
Фото: pixabay.com

Реклама

Щоб вибрати смачну і корисну редиску, необхідно дотримуватися кількох правил:

  1. Купуйте редиску до настання спеки. В супермаркетах редиска продається цілий рік, але пік сезону припадає на весну та осінь. Коренеплоди, які виросли в жаркому літньому кліматі, можуть вийти трохи гострими, тому такий урожай буквально обпалюватиме ваш рот.
  2. Не бійтеся дізнаватися про свіжість. Коли ви купуєте редиску у місцевих фермерів, ви легко можете запитати їх про свіжість, багато фермерів навіть назвуть вам точний день збору врожаю. У магазинах шукайте тверді редиски, прикріплені до листків.
  3. Шукайте пучки з яскравою і не зів'ялою зеленню. Звертайте увагу на розмір. Вирощений в природних умовах овоч не повинен перевищувати 4 см в діаметрі..
  4. Використовуйте тест-смужку. Якщо ви купуєте овочі на ринку, ви можете попросити продавця розрізати редис навпіл, щоб прикласти до однієї з половинок тест так, щоб на неї потрапив сік. Якщо на смужці відбився червоно-фіолетовий колір, значить кількість нітратів в даному продукті не тільки присутня, але і зашкалює.
  5. Пробуйте різноманітні сорти. Колір і форма редиски варіюються від круглої і рожевої до довгастої білої. Міксуйте різнокольорову редиску, щоб зібрати своїй дитині яскравий ланч до школи або приготувати соковиту і барвисту страву для гостей. Найсміливішим рекомендуємо спробувати кавуновий редис, який відрізняється незвичайним пурпуровим зовнішнім виглядом.
  6. Знизьте кількість нітратів в редисці. Зробити це можна, замочивши овоч в холодній воді з додаванням солі і соди на годину, а потім ретельно промивши під холодною водою. Перед вживанням бажано видаляти з редиски шкірку.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом салату з редиски, огірків і яєць. Ми також писали,  як приготувати салат з редиски, зелені і сиру. Крім цього, ми розповідали, як приготувати сирну закуску з редискою.

Дивіться відео, як боротися з нітратами в овочах :

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News

Рекомендації

Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Гороскоп
Твій гороскоп на сьогодні
Читати гороскоп
MUST HAVE
Beauty-покупки вересня
Придбати
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Вибрати професійного косметолога
Як це краще зробити?
Лайфхак дня
Як підготуватися до подорожі на авто
Хакнути
Ніколь Кідман для американського Harper's Bazaar
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
20 - 26 вересня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Ніч в готелі на Мальдівах за мільйон гривень
За що такі гроші?
Особистий досвід
Як ми потрапили у місце, де знімали сцени з "Гаррі Поттера"
Дізнатися
Чек-лист вересня
10 речей, які треба встигнути зробити
Хочу дізнатися!
ТОР-5 фавориток редакції за звання
Miss Ukraine-2021
@saraednswel
@saraednswel
@liza__miroshka
@liza__miroshka
@____rudi_____
@____rudi_____
@martareznichenko
@martareznichenko
@kris_trump
@kris_trump
1/2

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти