I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як вибрати стиглу і соковиту редиску

Чому редиска гірчить і інші моменти, з якими споживач може зіткнутися при покупці

Редиска – це соковитий, гострий або солодкий на смак коренеплід. Він може бути білого, червоного, фіолетового або чорного кольору, а за формою буває довгим, циліндричним або круглим.

Редиску вживають в сирому, приготованому або маринованому вигляді, а масло, отримане з насіння редиски, використовується в низці корисної для здоров'я продукції.

Реклама

Як вибрати смачну корисну редиску

agriculture-1870017_960_720
Від спеки редиска починає гірчити
Фото: pixabay.com
Реклама

Щоб вибрати смачну і корисну редиску, необхідно дотримуватися кількох правил:

  1. Купуйте редиску до настання спеки. В супермаркетах редиска продається цілий рік, але пік сезону припадає на весну та осінь. Коренеплоди, які виросли в жаркому літньому кліматі, можуть вийти трохи гострими, тому такий урожай буквально обпалюватиме ваш рот.
  2. Не бійтеся дізнаватися про свіжість. Коли ви купуєте редиску у місцевих фермерів, ви легко можете запитати їх про свіжість, багато фермерів навіть назвуть вам точний день збору врожаю. У магазинах шукайте тверді редиски, прикріплені до листків.
  3. Шукайте пучки з яскравою і не зів'ялою зеленню. Звертайте увагу на розмір. Вирощений в природних умовах овоч не повинен перевищувати 4 см в діаметрі..
  4. Використовуйте тест-смужку. Якщо ви купуєте овочі на ринку, ви можете попросити продавця розрізати редис навпіл, щоб прикласти до однієї з половинок тест так, щоб на неї потрапив сік. Якщо на смужці відбився червоно-фіолетовий колір, значить кількість нітратів в даному продукті не тільки присутня, але і зашкалює.
  5. Пробуйте різноманітні сорти. Колір і форма редиски варіюються від круглої і рожевої до довгастої білої. Міксуйте різнокольорову редиску, щоб зібрати своїй дитині яскравий ланч до школи або приготувати соковиту і барвисту страву для гостей. Найсміливішим рекомендуємо спробувати кавуновий редис, який відрізняється незвичайним пурпуровим зовнішнім виглядом.
  6. Знизьте кількість нітратів в редисці. Зробити це можна, замочивши овоч в холодній воді з додаванням солі і соди на годину, а потім ретельно промивши під холодною водою. Перед вживанням бажано видаляти з редиски шкірку.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом салату з редиски, огірків і яєць. Ми також писали,  як приготувати салат з редиски, зелені і сиру. Крім цього, ми розповідали, як приготувати сирну закуску з редискою.

Дивіться відео, як боротися з нітратами в овочах :

Реклама

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти