Фаршировані баклажани: рецепт з пармезаном і кедровими горіхами

9 липня 2018, 09:58
Готуємо запечені баклажани в італійському стилі

Баклажани з пармезаном і кедровими горіхами Фото: pixabay.com

Шукаєте оригінальний рецепт летньої закуски? Приготуйте човники з баклажанів з помідорами, кедровими горіхами і сиром.

Баклажани в духовці з сиром

Реклама

Інгредієнти:

  • 2 баклажана
  • 4 ст.л. оливкового масла
  • невеликий пучок петрушки
  • 100 г пармезану
  • 5 ст.л. обсмажених кедрових горішків
  • 3 невеликих помідора
  • сіль перець

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Розігріти духовку до 180 градусів.
  2. Розрізати баклажани вздовж навпіл. Ножем зробити глибокі подовжні розрізи в м'якоті баклажана, покласти на деко шкіркою вниз і запікати близько 30 хвилин.
  3. Вийняти з духовки і дати охолонути. Ложкою акуратно вискоблити м'якоть, намагаючись не пошкодити шкірку.
  4. Подрібнити м'якоть баклажана, петрушку і помідори.
  5. Натерти сир, відкласти 4 ст.л., інші інгредієнти перемішати.
  6. Додати кедрові горіхи, посолити, поперчити і додати 2 ст.л. оливкового масла.
  7. Добре все перемішати і наповнити сумішшю баклажани, перекласти їх на деко. Посипати тертим пармезаном. Відправити в духовку на 15 хвилин.
  8. Готові баклажани скропити оливковою олією і подавати теплими.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами тушкованих баклажанів з овочами. Сайт "Сегодня" також розповідав, навіщо потрібно вживати баклажани. Окрім цього, ми повідомляли, що баклажани допомагають позбутися від нікотинової залежності і запобігають появі зморшок.

Дивіться відео, як приготувати в'ялені баклажани: