Що приготувати на вечерю з риби: ТОП-5 рецептів

29 липня 2020, 13:59
Готуємо смачні страви з риби в домашніх умовах

Приготуйте для Скорпіонів рибу і заправте гострим соусом

Не знаєте, що можна приготувати з риби на вечерю? Найпростіший спосіб – посмажити її або зварити рибний суп. Крім цього, з риби роблять запіканки, готують з неї котлети, салати та гарячі страви.

Тільки пам'ятайте, що рибу дуже легко пересушити. Тому прибирайте її з плити або виймайте з духовки вчасно.

Реклама

Запечена риба з помідорами і сиром

Рибна запіканка в духовці

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

Реклама
  • 600-700 г білої риби
  • 50-70 г твердого сиру
  • 1-2 помідори
  • 3-4 ст. л. сметани
  • 3-4 зубчики часнику
  • 1 пучок зелені петрушки
  • Сіль і чорний мелений перець – за смаком

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Філе риби нарізати на шматки середнього розміру. Посолити, поперчити і викласти в форму для запікання. Після цього добре змастити сметаною.
  2. Часник дрібно порубати і посипати ним рибу, змащену сметаною.
  3. Помідори помити, вирізати плодоніжки і нарізати у вигляді кружечків. Викласти їх зверху на рибу, посолити.
  4. Натерти твердий сир на крупній тертці, а зелень дрібно порубати ножем. Після цього змішати в мисочці сир і зелень.
  5. Посипати сумішшю сиру і зелені нарізані помідори. Після цього відправити форму з рибою в духовку, розігріту до 180 °С. Запікати близько 30 хвилин – сир повинен розплавитися, а зверху утворитися апетитна скоринка.

Тріска на подушці з рататуя

Тріска на овочевій подушці

Реклама

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 800 г філе тріски
  • 300 г баклажанів
  • 300 г цукіні
  • 300 г червоного солодкого перцю
  • 50 г ріпчастої цибулі
  • 500 г помідорів
  • 10 г часнику
  • 40 мл олії
  • 5 г чебрецю
  • 10 мл лимонного соку
  • Сіль, перець – за смаком
  • 100 мл білого сухого вина

Дивіться відео, як зробити ліниві рибні котлети:

Спосіб приготування:

  1. Рибу полити лимонним соком, посолити і поперчити.
  2. Цибулю і часник нарізати дрібними кубиками.
  3. З помідорів зняти шкірку, нарізати м'якоть кубиками.
  4. Перець очистити від насіння, нарізати кубиками.
  5. Нарізати цукіні і баклажани кубиками.
  6. В одній сковороді нагріти половину оливкової олії і обсмажити цибулю і часник. Додати помідори і тушкувати 5 хвилин.
  7. В окремій сковороді на олії, що залишилася, обсмажити перець, цукіні і баклажани протягом 5 хвилин. Перекласти все овочі в одну посуд, влити вино, посолити, поперчити і додати гілочки чебрецю.
  8. Викласти на овочі рибне філе, накрити кришкою і тушкувати 25 хвилин або до готовності риби. Подавати, посипавши подрібненою петрушкою.

Картопляна запіканка з рибою і броколі

Страви з картоплі для смачної вечері

Час приготування:

  • 45 хвилин

Складові:

  • 500 г філе білої риби
  • 500 г картоплі
  • 500 г броколі
  • 200 г сметани
  • 2 яйця
  • 2 ч.л гірчиці
  • 30 мл соку лимона
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Картоплю очистити і порізати тонкими кружальцями. Відварити в підсоленій воді 5-7 хвилин. Вийняти шумівкою.
  2. У тій же воді відварити суцвіття свіжої або замороженої брокколі 5 хвилин. Відкинути на друшляк і обдати холодною водою.
  3. Рибне філе порізати невеликими шматками, полити лимонним соком і посипати сіллю і перцем.
  4. Форму для запікання змастити маслом і викласти картоплю в два шари.
  5. Вінчиком змішати сметану, яйця, гірчицю. Добре посолити і поперчити.
  6. У форму поверх картоплі викласти рибне філе і відварену броколі у вигляді смуг, що чергуються.
  7. Полити запіканку сметанним соусом і запікати в попередньо розігрітій до 180 °С духовці близько 15 хвилин. В кінці приготування запіканку можна посипати тертим сиром, щоб вийшла рум'яна кірочка.
  8. За бажанням прикрасити зеленню і подавати.

Соковиті рибні котлети з картопляним гарніром

Рибні котлети з лосося

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 250 г картоплі
  • Сіль, мелений перець
  • 2 ст.л. оливкової олії

Для рибних котлет:

  • 250 г філе лосося
  • 150 г м'яса краба
  • 1 ст.л. майонезу
  • Жменя подрібненого кропу і петрушки
  • 1 червоний солодкий перець
  • 1 ч.л. діжонськой гірчиці
  • Сіль, мелений перець
  • 1 ст.л. оливкової олії

Для соусу:

  • 4 ст.л. майонезу
  • 1-2 ст.л. нарізаної петрушки
  • 1/2 шт. лимона
  • 1 ч.л. білого хрону
  • Сіль і перець

Спосіб приготування:

  1. Відваріть нарізану кружечками картоплю в підсоленій воді до готовності і злийте воду. Приправте сіллю, перцем і полийте олією.
  2. Потім викладіть у форму для випікання і готуйте в духовці, розігрітій до 200 °С 25-30 хвилин, поки картопля не підрум'яниться.
  3. Змішайте подрібнені і очищені від кісток філе лосося і м'ясо краба. Додайте дрібно нарізану петрушку, кріп, подрібнений солодкий перець, гірчицю і майонез. Приправте сіллю і чорним перцем.
  4. Сформуйте з суміші невеликі котлетки і поставте в холодильник, поки запікається картопля.
  5. Приготуйте соус. Для цього змішайте домашній майонез, нарізану петрушку, сік лимона, хрін і сіль з перцем.
  6. Тоді розігрійте в сковороді оливкову олію і обсмажуйте котлети по 3-4 хвилини з кожного боку до золотисто-коричневого кольору.
  7. Перед подачею викладіть на тарілки запечену картоплю, рибні котлети і прикрасьте ложкою соусу.

Сібас в соляній шубі

Сібас в солі

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 1 випатраний сібас з лускою
  • 1 кг крупної солі
  • 1 лимон
  • Кріп
  • Чебрець
  • Базилік
  • Розмарин
  • Перець

Спосіб приготування:

  1. Рибу підсушити кухонним рушником. Поперчити, скропити соком лимона.
  2. Щільно нафарширувати травами і шматочками лимона.
  3. Вистелити дно дека папером для випікання.
  4. Насипати шар солі, викласти на неї рибу і зверху засипати сіллю, що залишилася. Добре скропити водою.
  5. Запікати в духовці 15-20 хвилин при температурі 175 °С.
  6. Діставши рибу з духовки, дати їй 15 хвилин охолонути, потім накрити все серветкою з тканини і акуратним рухом розбити "скафандр", зняти верхній шар соляного панцира, видалити шкіру з верхньої частини риби, перекласти її філе вниз на тарілку, зняти шкіру з іншого боку .

Нагадаємо, раніше ми писали, як смачно приготувати скумбрію. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом риби під сирною скоринкою від Юлії Висоцької.