Риба по-грецьки готується зі шматочків філе з додаванням моркви, цибулі, томатного соусу і спецій. Після смаження рибу деякий час тушкують в заздалегідь підготовленому соусі. Незважаючи на назву, це блюдо належить до польської кухні.
Для рецепта бажано вибирати морську рибу з щільною м'якоттю. Ідеально підійдуть тріска, хек або минтай. Готувати рибу по-грецьки краще заздалегідь, так як їй необхідно настоятися перед подачею.
Риба по-грецьки з морквою
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 147 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 700-750 г рибного філе
- 3 шт. ріпчастої цибулі
- 3 моркви
- Сіль, мелений перець
- 4 ст.л. томатної пасти або соусу
- Спеції для риби
- Соняшникова олія
Спосіб приготування:
- Рибу помити, розрізати на порційні шматки і приправити за смаком.
- Цибулю і моркву почистити і помити.
- Цибулю нарізати тонкими півкільцями. Обсмажити на олії до прозорості.
- Моркву натерти на крупній тертці, додати до цибулі і продовжувати обсмажувати на невеликому вогні, поки морква не стане м'якою.
- Потім додати томатну пасту або соус. Ретельно перемішати, зменшити вогонь і тушкувати 10 хвилин. Додати трохи солі і спецій.
- На сковорідку викласти частину овочевої подушки, на неї помістити рибне філе. Зверху рибу рясно покрити залишилася морквяно-цибулевої сумішшю і тушкувати ще 20 хвилин на слабкому вогні.
Як подавати страву
Рибу по-грецьки прикрасити зеленню і подавати гарячої або холодної. Як гарнір можна приготувати відварений рис, картоплю або кускус.
Дивіться відео, як приготувати рибу на мангалі:
Нагадаємо, раніше ми писали, як смачно приготувати скумбрію . "Сьогодні" також ділилися рецептом риби під сирною скоринкою від Юлії Висоцької .