Що приготувати на вечерю з індички: ТОП-5 рецептів

26 серпня 2020, 12:30
Кращі рецепти смачних страв з індички

М'ясо індички – смачний дієтичний продукт. Страви з нього відрізняються великою різноманітністю. Індичку можна запікати, смажити і варити. Її додають в салати і супи, тушкують разом різними соусами і фарширують.

Фрикадельки з індички в томатному соусі

Рецепти тефтелей і фрикадельок з різних країн

Реклама

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

Для соусу:

Реклама
  • 1 цибулина
  • 1 стебло селери
  • 3 зубчики часнику
  • 1 гілочка чебрецю
  • 400 мл консервованих помідорів нарізаних
  • 1 ч. л. цукру
  • Сіль і чорний перець
  • 1-2 ч. л. соусу песто

Читайте також:

Для фрикадельок:

  • 500 г фаршу індички
  • 1 яйце
  • 3 ст. л. панірувальних сухарів
  • 3 ст. л. тертого пармезану

Дивіться відео, як приготувати млинці з індичкою:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Дрібно поріжте часник, цибулю і селеру. Відкладіть дві столові ложки суміші для фрикадельок, а решту викладіть в сковороду з олією.
  2. Додайте до овочів подрібнений чебрець і тушкуйте на слабкому вогні протягом 10 хвилин.
  3. Додайте консервовані помідори, сіль, перець, цукор і соус песто. Тушкуйте разом з овочами.
  4. З'єднайте всі інгредієнти для фрикадельок – фарш, яйце, сухарі, пармезан і дві ложки відкладених цибулі і селери.
  5. Обережно перемішайте суміш, а потім сформуйте фрикадельки вологими руками.
  6. Опустіть їх в соус, доведений до кипіння. При необхідності влийте трохи води або бульйону і тушкуйте на слабкому вогні під кришкою 30 хвилин.
  7. Подавати страву можна з рисом, пастою або картопляним пюре.

Запечена гомілка індички в духовці

Гомілки індички в духовці

Час приготування:

  • 2 години

Складові:

  • 3 гомілки індички
  • 3 зубчики часнику, тонко нарізаних
  • 9 ст.л. жирних вершків
  • Сіль, перець – за смаком
  • Розмарин – кілька гілочок

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 220 °С.
  2. Гомілки індички помийте, обсушіть. Нашпигуйте кожну гомілку часником. Натріть сіллю і перцем.
  3. Складіть гомілки в гусятницю. Змастіть вершками ту частину гомілок, яка спрямована вгору. Відправте в духовку і почекайте, поки гомілки підрум'яняться (близько 15 хвилин).
  4. Перевернути на іншу сторону. Змастити вершками, підрум'янити.
  5. Потім покласти в гусятницю розмарин, закрити кришкою, зменшити вогонь до 180 ºС і готувати ще близько години.
  6. Готову страву вийняти з духовки і дати їй відпочити 15 хвилин.

Тушкована індичка з овочами

Тушкована індичка з овочами

Час приготування:

  • 45 хвилин

Складові:

  • 500 г філе індички
  • 3 помідори
  • 200 г цвітної капусти
  • 200 г баклажанів
  • 100 г болгарського перцю
  • 1 головка ріпчастої цибулі
  • 5 ст. ложок сметани
  • 1 ст. ложка пшеничного борошна
  • Сіль, чорний мелений перець
  • Спеції
  • Свіжа зелень петрушки або кропу

Спосіб приготування:

  1. Філе індички нарізати невеликими порційними шматочками. Додати столову ложку сметани і спеції, перемішати. Залишити на 15-20 хвилин.
  2. Помідори очистити від шкірки і нарізати часточками. Цвітну капусту розібрати на окремі суцвіття. У невеликій каструльці довести воду до кипіння і відварити цвітну капусту протягом двох хвилин. Потім суцвіття відкинути на друшляк, щоб повністю стекла вода. Трохи остиглі суцвіття посипати борошном і перемішати.
  3. Баклажани очистити від шкірки і нарізати тонкою соломкою. Болгарський перець розрізати навпіл і вийняти насіння. Нарізати соломкою.
  4. Ріпчасту цибулю, очищену від лушпиння, тонко нашаткувати півкільцями. На середній вогонь поставити сотейник і розігріти в ньому кілька столових ложок олії.
  5. В олії обсмажити нарізану цибулю до отримання золотистого відтінку. До цибулі додати філе індички і продовжувати смажити, поки м'ясо не покриється рум'яною скоринкою.
  6. Додати помідори і цвітну капусту. Як тільки овочі обсмажаться, додати болгарський перець.
  7. Готувати протягом 5-7 хвилин, періодично перемішуючи інгредієнти. У сотейник покласти залишки сметани.
  8. Страву посолити і поперчити за смаком, а також додати спеції і приправи.
  9. Коли соус закипить, зменшити нагрів до мінімуму і закрити сотейник кришкою, залишивши невелику щілину для виходу пару. Якщо соус випаровується надто швидко, можна додати трохи води або рідкої сметани.
  10. Готову страву викласти в порційні тарілки і прикрасити свіжим подрібненим кропом або петрушкою.

Рулетики з індички з базиліком і сиром

Рулети з індички з базиліком і сиром

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 500 г філе індички
  • Кілька гілочок зеленого базиліка
  • 150 г твердого сиру
  • 50 г волоських горіхів
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Філе індички помити, обсушити, нарізати скибочками завтовшки 1 1,5 см.
  2. Застелити дошку харчовою плівкою і відбити шматочки філе з двох сторін. Посипати сіллю і меленим чорним перцем.
  3. Листя базиліка помити і обсушити, твердий сир нарізати кубиками, горіхи підсмажити на сухій сковороді або в духовці.
  4. Подрібнити горіхи, базилік і сир в блендері.
  5. Викладати по 1-2 ч.л. сирно-базиліковим маси на кожну відбивну і згортати м'ясо щільними рулетиками.
  6. Щільно загорнути всі отримані рулетики в фольгу або помістити їх в рукав для запікання, перекласти на деко. Розігріти духовку до 200 градусів і запікати рулети 30-40 хвилин до рум'яної скоринки.
  7. Рулети з індички з начинкою можна подавати до столу як в гарячому, так і в охолодженому вигляді. Вони добре поєднуються з картопляним пюре, відварною рисом або запеченими овочами.

Полпеттоне з індички з шинкою і сиром

Полпетоне з індички

Час приготування:

  • 1,5 години

Складові:

Для рулету:

  • 500 г фаршу індички
  • 200 г сирих домашніх ковбасок
  • 200 г вареної ковбаси
  • 1 яйце
  • 75 г черствого білого хліба
  • 125 мл молока
  • 50 г пармезану
  • Сіль, чорний мелений перець, мускатний горіх – за смаком
  • 150 г бекону – для загортання

Для начинки:

  • 100 г сирокопченої шинки
  • 100 г твердого сиру

Спосіб приготування:

  1. Розрізати хліб на шматочки і замочити в молоці. Варену ковбасу нарізати дрібними кубиками. Пармезан натерти на дрібній тертці.
  2. У мисці з'єднати фарш індички з випатраними домашніми ковбасками. Сюди ж додати нарізану ковбасу, віджатий від молока хліб, яйце і пармезан. Посолити, поперчити, додати дрібку тертого мускатного горіха і перемішати до однорідності.
  3. На пергаментний папір викласти масу і розрівняти руками так, щоб вийшов прямокутник. Трохи прим'яти. Зверху викласти нарізану шинку, а на неї – тертий твердий сир, відступивши від країв по сантиметру.
  4. Акуратно, але щільно згорнути рулет, допомагаючи собі папером. Добре зліпити краю, а потім покрити поверхню беконом. Щільно загорнути рулет в папір і закрутити краю, як у цукерки. Помістити м'ясний рулет в розігріту до 200 °С духовку. Запікати 50 хвилин.
  5. Дістати рулет, звільнити його від паперу і помістити в духовку ще на 10 хвилин на гриль. Дістати, трохи остудити і розрізати на шматочки товщиною близько 1 см.

Корисна порада

Ковбаски в рецепті можна замінити свинячим фаршем.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати індичку з ананасами і грибами, а також ділилися рецептом рулетиків з індички з в'яленими томатами і сиром.