Що приготувати на перекус швидко і корисно: ТОП-5 рецептів

5 серпня 2020, 18:39
Перекуси з нашої добірки допоможуть вам впоратися з голодом і не зашкодять організму

Сир з фруктами

Перекус – важлива частина харчування. Він потрібний не для того, щоб перебити апетит, а щоб вгамувати голод і "зарядити" мозок. Ми зібрали найсмачніші, а головне – швидкі і корисні рецепти перекусів.

Якщо обід ранній, то перекус найкраще з'їсти через 4 години після обіду, а якщо ви обідаєте в середині дня, то перекус обов'язково потрібно зробити між сніданком і обідом. Так і організм отримає потрібні йому речовини, і ви будете ще довго відчувати ситість.

Реклама

Тости з авокадо

Тост з пастою з авокадо

Час приготування:

  • 5 хвилин

Складові:

Реклама
  • 1 авокадо
  • Тости
  • Сіль, перець
  • Лимонний сік

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Хліб дуже добре поєднується з авокадо. До м'якоті авокадо додайте трохи лимонного соку, солі і перцю.
  2. Отриманим кремом намажте підсушений в тостері хліб з пророщеної пшениці або зернові хлібці.
  3. Можна до цього перекусу додати трохи консервованого тунця, слабосоленого лосося або яйце-пашот.

Діп з йогурту з пряними травами

Діп з зеленню

Реклама

Час приготування:

  • 15 хвилин

Складові:

  • 200 г сметани або натурального йогурту
  • 1 цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • 1 столова ложка оливкової олії
  • 50 г різних пряних трав (на ваш вибір)
  • 1 чайна ложка кленового сиропу або меду
  • Сіль, перець

Дивіться відео, що давати на перекус школярам:

Спосіб приготування:

  1. Очистіть цибулю і часник і наріжте дрібними кубиками.
  2. Поставте сковороду на плиту і нагрівайте її на середньому вогні.
  3. Додайте оливкову олію і обсмажте цибулю і часник до м'якості. Дайте охолонути.
  4. Вимийте свіжу зелень, висушіть і дрібно наріжте.
  5. Додайте всі інгредієнти в миску і перемішайте. Приправте за смаком спеціями.
  6. Подавайте діп разом з брусочками свіжих овочів або кукурудзяними чипсами.

Яєчний паштет з горіхами

Яєчний паштет

Час приготування:

  • 15 хвилин

Складові:

  • 3 цибулини
  • 4 варених яйця
  • 100 г волоських горіхів
  • 5 зубчиків молодого часнику
  • 20 г вершкового масла
  • Дрібка солі
  • Петрушка

Спосіб приготування:

  1. Цибулю наріжте і обсмажте на олії.
  2. Змішайте нарізані яйця і смажену цибулю з волоськими горіхами, часником, додайте вершкове масло, сіль і зелень.
  3. Перебийте все в блендері і подавайте з грінками. Рецепт розрахований на 2-3 порції.

Смузі "Банан-полуниця"

Смузі з полуниці та банана

Час приготування:

  • 3 хвилини

Складові:

  • 1 банан
  • 100 г замороженої полуниці
  • 200 мл йогурту або молока
  • 1 ст.л. меду

Спосіб приготування:

  1. Банан почистити, нарізати довільними шматочками.
  2. Полуницю помити і обсушити. Великі ягоди нарізати.
  3. У чашу блендера скласти банани і полуницю. Потім додати йогурт і мед. Добре збити до отримання однорідної маси.
  4. Перелити полунично-банановий смузі в високі скляні стакани. Подавати разом з трубочкою.

Сир з фруктами, родзинками і горіхами

Сир з фруктами

Час приготування:

  • 5 хвилин

Складові:

  • 350 г зернистого сиру
  • 1 ч.л. ванільного цукру
  • Жменя родзинок
  • Жменя волоських горіхів
  • 4 абрикоса
  • 1 груша
  • 2 ст.л. меду

Спосіб приготування:

  1. У зернистий сир додати ванільний цукор, перемішати.
  2. Ізюм добре промити, ядра горіхів підсушити на сковороді або в духовці.
  3. Фрукти помити. Грушу нарізати скибочками, очистити від серцевини і насіння. Абрикоси нарізати, видаливши кісточку.
  4. Посипати сир фруктами, родзинками і горіхами. Полити медом і відразу ж подавати. Рецепт розрахований на дві порції.

Нагадаємо, раніше ми писали, що приготувати на сніданок з тунця, а також ділилися рецептами для літньої вечері.