Що приготувати на обід з кабачків: три легких рецепта

24 червня 2020, 12:09
Рецепти смачних і низькокалорійних страв з кабачків

Суп з кабачків

Завдяки своєму нейтральному смаку, кабачок – дуже універсальний овоч. З нього роблять супи, рагу, основні страви, гарячі і холодні закуски. Кабачки навіть додають в солодку випічку .

Для приготування літніх страв бажано вибирати молоді овочі з тонкою ніжною шкіркою. Однак якщо шкурка загрубіла, зріжте її.

Реклама

Кабачковий крем-суп з грінками

Суп з кабачків

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

Реклама
  • 1 кг кабачків
  • 1-2 цибулини
  • 1 часточка часнику
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • 500-750 мл бульйону (кількість залежить від бажаної густоти супу)
  • 200 мл вершків
  • 1/2 ч.л. прованських або італійських трав
  • Сіль, мелений перець
  • 50 г вершкового масла
  • 1 ст.л. борошна з гіркою

Читайте також:

Для часниковий грінок:

  • Кілька скибочок білого хліба без кірок
  • 1 шматочок часнику
  • Оливкова олія

Дивіться відео, як приготувати холодну закуску з кабачків:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Кабачок і цибулю довільно нарізати, обсмажити на олії до м'якості разом з часником. Додати спеції, перемішати. Збити овочеву суміш блендером.
  2. Розігріти в каструлі з товстим дном вершкове масло, додати борошно і смажити, помішуючи, до золотистого кольору. Продовжуючи помішувати, по черзі додавати подрібнені овочі і гарячий бульйон, кожен раз доводячи до кипіння. В кінці влити вершки і довести до кипіння. Зняти з вогню. Спробувати і відрегулювати кількість спецій.
  3. Білий хліб нарізати невеликим кубиками, підсмажити на сухій сковороді або в духовці. Часник пропустити через прес і перемішати з оливковою олією. Скропити цією сумішшю грінки.
  4. Подавати суп з крутонами і зеленню.

Піца дієтична з кабачків

Піца з кабачків

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 1 кг кабачків
  • 1/4 склянки молока
  • Цибуля, часник, зелень
  • 3 помідори
  • 2 яйця
  • 1 куряча грудка
  • 1 морква
  • 50 г борошна
  • 50 г твердого сиру

Спосіб приготування:

  1. Яйце злегка збити виделкою.
  2. Нашаткувати кабачок середніми кільцями, занурити в яйце, потім в борошно, обсмажити з обох сторін, розкласти на паперовому рушнику для видалення залишків олії.
  3. Натерти очищену моркву на тертці з великими отворами.
  4. Порубати якомога дрібніше часник, помідори порізати кільцями, цибулю – півкільцями.
  5. Змастити форму або велику сковороду олією, укласти на кабачкову піцу в два шари кільця кабачків одне до іншого, прикрити їх шаром з вареної і нарізаної тонко поперек грудки курки. Укласти на м'ясо шар з цибулі з морквою, далі помідори, закінчити часниковим шаром.
  6. Верх дієтичної піци з кабачка з курячим філе присипати сиром, залити збитим з молоком яйцем, присипати зеленню, відправити кабачкову піцу в духовку, тримати до розплавлення сиру.

Рисова запіканка з кабачками

Рисова запіканка

Час приготування:

  • 1 година 30 хвилин

Складові:

  • 1/3 склянки рису
  • 1 ст.л. олії
  • 1 цибулина
  • 1 середній кабачок
  • 2-3 яйця
  • 100 г тертого сиру
  • Сіль, перець за смаком
  • Вершкове масло – для змащування форми

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 °С. Змастіть маслом жароміцну форму для запікання.
  2. Рис промийте та відваріть в підсоленій воді.
  3. Розігрійте сковороду з олією, додайте нарізану цибулю. Готуйте, помішуючи, поки вона не стане м'якою.
  4. Перекладіть смажену цибулю у велику миску, додайте натертий і віджатий від зайвої рідини кабачок, варений рис, яйця і половину тертого сиру. Посоліть і поперчіть за смаком, перемішайте.
  5. Викладіть кабачкову суміш в підготовлену форму для запікання. Посипте залишками сиру.
  6. Запікайте 30-40 хвилин. Дістаньте з духовки і трохи остудіть перед подачею. Розріжте на порційні шматки і подавайте.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом оладок з кабачків з кукурудзою . Крім цього, Сьогодні.Lifestyle писали, як спекти пиріг з кабачками і куркою .