Мусака з баклажанами і картоплею
З баклажанів можна приготувати безліч різних страв: від простих смажених баклажанів з майонезом і часником до хитромудрих запіканок, ікри, супів і рагу.
Щоб видалити гіркий сік з баклажанів, їх потрібно розрізати, щедро посолити, залишити на півгодини, а потім промити холодною водою.
Рагу з курки і баклажанів
Рагу з курки і баклажанів
Час приготування:
- 1 година
Складові:
- 1 куряче філе або 2 філе стегон
- 2 середніх баклажана
- 3 середніх помідора
- 2-3 солодких перці
- 1 ріпчаста цибуля
- Щіпка меленого перцю
- 3 ст.л. томатного соусу
- Соняшникова олія
- Сіль – за смаком
- Зелень – для прикраси
Читайте також:
Спосіб приготування:
- Помийте м'ясо і наріжте його шматочками середніх розмірів.
- Помийте болгарський перець, баклажани і помідори. Наріжте овочі невеликими кубиками.
- З цибулі зніміть шкірку. Дрібно її покришіть.
- Розігрійте олію на сковороді. Викладіть курку і обсмажте з усіх боків протягом 5 хвилин.
- Як тільки м'ясо змінить колір з рожевого на білий, додайте до нього всі підготовлені раніше овочі – баклажани, перець, цибулю, помідори.
- Перемішайте овочі з м'ясом. Додайте за смаком сіль, чорний перець і томатну пасту.
- Тушкуйте, не накриваючи кришкою і періодично помішуючи, близько 10 хвилин.
- Дайте страві трохи настоятися, а потім подавайте до столу, посипавши зеленню.
Грецька мусака с баклажанами і картоплею
Мусака з баклажанами і картоплею
Час приготування:
- 1,5 години
Складові:
- 500 г картоплі
- 3 баклажана
- 1 кг філе баранини або яловичини
- 2 цибулини
- 1 морква
- 1 помідор
- 1 ч. л. орегано
- 0,5 склянки червоного сухого вина
- 3 склянки молока
- 1 лавровий лист
- 4 ст. л. вершкового масла
- 1/3 склянки борошна
- Сіль, перець – за смаком
- 50 г зелені петрушки і кропу
- 50 мл оливкової олії
- 1 зубчик часнику
- 100 г твердого сиру
Дивіться відео, як приготувати баклажани з салом на грилі:
Спосіб приготування:
- Картоплю і баклажани почистіть, наріжте тонкими кружечками, посоліть. Обсмажте овочі окремо на розпеченій сковороді або запечіть в духовці.
- Приготуйте з м'яса фарш, додайте в нього дрібно порізані цибулю, моркву, томати і обсмажте все на розігрітій олії. Посоліть, поперчіть, додайте орегано, в середині обсмажування додайте у фарш вино і дайте йому випаруватися.
- На деко розкладіть картоплю, на неї – фарш, на фарш – баклажани і залийте все соусом бешамель.
- Готується соус так: дрібно нарізану цибулю і лавровий лист залийте молоком і закип'ятіть. Дайте відстоятися 10-15 хвилин і процідіть. Борошно підсмажте на вершковому маслі до золотистого кольору і тонкою цівкою при постійному помішуванні влийте в нього молоко. Тепер соус доведіть до кипіння, постійно помішуючи, посоліть, поперчіть і варіть на малому вогні 20 хвилин. Готовий бешамель процідіть.
- Тепер мусаку посипте тертим сиром – і в розігріту до 180 °С духовку на 10 хвилин, до утворення золотистої скоринки.
- Перед поданням мусаку полийте зеленим соусом (оливкова олія, перебита із зеленню петрушки, кропу і часником).
Баклажани з м'ясним фаршем та сиром
Рагу з баклажанів
Час приготування:
- 40 хвилин
Складові:
- 4 баклажана
- 300 г м'ясного фаршу
- 100 г твердого сиру
- 1 цибулина
- 2-3 зубчики часнику
- 3-4 ст.л. соєвого соусу
- Щіпка розмарину
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- Наріжте дрібно цибулю і часник, змастіть велику сковороду маслом і злегка обсмажте до золотистого кольору.
- Тоді викладіть в сковороду фарш і обсмажуйте, ретельно перемішуючи, близько 5 хвилин.
- Поріжте баклажани тонкими смужками або кубиками і викладіть в сковороду.
- Тушкуйте, поки баклажани не стануть м'якими.
- Тоді додайте соєвий соус, розмарин, сіль і перець за смаком.
- Тушкуйте, помішуючи, ще 5-10 хвилин або до готовності.
- Викладіть рагу на тарілку, присипте зверху тертим сиром і подавайте на стіл. Рагу можна їсти і як гарнір, і як повноцінну страву.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом запіканки з баклажанів з м'ясним фаршем і помідорами, а також писали, як приготувати баклажани в сметані.