Що приготувати з гарбуза: три рецепти для осіннього сніданку

7 жовтня 2020, 09:01
Кращі рецепти ранкових страв з гарбуза

Гарбузові оладки

Страви з гарбуза популярні в усьому світі. З помаранчевого осіннього овоча варять супи, додають його в рагу і каші, готують з ним салати і закуски.

Ми поділимося рецептами кращих сніданків з гарбуза, які припадуть до смаку всій вашій родині.

Реклама

Гарбузова каша на кокосовому молоці

Каша з гарбузом

Час приготування:

Реклама
  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 350 г кукурудзяної крупи
  • 500 г мускатного гарбуза
  • 70 г вершкового масла
  • 150 г кокосового молока
  • Сіль
  • 50 г цукру
  • 100 г сушеної журавлини або родзинок
  • Горіхи – за смаком
  • Ягоди – по сезону

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Відваріть кукурудзяну крупу дрібного помелу.
  2. Тим часом наріжте кубиками гарбуз, додайте вершкове масло і поставте на 20 хвилин у розігріту до 180 ºС духовку.
  3. Подрібніть горіхи, запечений гарбуз потовчіть до отримання однорідної маси, додайте трохи кокосового молока, сіль і перець.
  4. Влийте залишки молока і нагрійте.
  5. Викладіть гарбузову кашу на тарілку, прикрасьте журавлиною, горішками і ягодами.

Оладки з гарбузом і яблуками

Гарбузові оладки

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 400 г гарбуза
  • 2 яйця
  • 2 яблука
  • 2 ст.л. цукру
  • 1/2 ст. борошна
  • Сметана – для подачі
  • Сіль
  • Рослинна олія

Дивіться відео, як приготувати гречані млинці з гарбузом:

Спосіб приготування:

  1. Гарбуз і яблука очистіть, натріть на тертці.
  2. Збийте яйця з цукром і перемішайте з гарбузом і яблуками, посоліть. Додайте борошно і все добре перемішайте. Тісто має бути схоже на густу сметану.
  3. Розігрійте сковороду з олією. Обсмажуйте оладки до рум'яної скоринки на середньому вогні з обох сторін. Відразу ж подавайте зі сметаною.

Сирна запіканка з гарбузом

Гарбузова запіканка

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • 250 г м'якоті гарбуза
  • 300 г сиру
  • 2 яйця
  • 2 ст.л. манки
  • 50 г родзинок
  • 2 ст. л. сметани
  • 3 ст.л. цукру
  • Вершкове масло – для змащування форми
  • Цукрова пудра – для посипання

Спосіб приготування:

  1. М'якоть гарбуза нарізати невеликими шматочками. Скласти нарізаний гарбуз в каструлю і залити невеликою кількістю води. Поставити на вогонь і варити до м'якості.
  2. Поки гарбуз готується, викласти в глибоку миску сир. Розім'яти його виделкою, додати сметану і ретельно перемішати. Потім додати запарені родзинки, яйця і цукор, ще раз перемішати.
  3. Злити рідину з гарбуза і розім'яти її в пюре. Отримане пюре трохи остудити і додати до сирної маси разом з манкою.
  4. Форму для випічки змастити маслом і викласти сирну масу. Відправити в розігріту до 180 градусів духовку. Запікати близько 30 хвилин, до золотистого кольору.
  5. Перед подачею сирно-гарбузову запіканку остудити і подавати разом зі сметаною. За бажанням посипати просіяною цукровою пудрою.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати гарбузовий мармелад, а також ділилися рецептом печінкового паштету з гарбузом.