Що приготувати з шпинату: ТОП-5 весняних рецептів

22 квітня 2020, 14:34
Кращі рецепти страв зі шпинату

Шпинатний салат з яйцем

Шпинат їдять в сирому вигляді, додаючи в салат, або в овочевому коктейлі. З нього можна готувати окремі страви або додавати в супи або випічку.

Шпинат досить просто промити, злегка струсити, потім укласти в сковороду і прогріти до початку в'янення. Якщо ж ви готуєте зі шпинату салат, можна обмежитися промиванням.

Реклама

Штрудель з листкового тіста зі шпинатом і шинкою

Козероги – це пиріжки зі шпинатом

Час приготування:

  • 40 хвилин

Інгредієнти:

Реклама
  • 1 упаковка листкового тіста
  • 200 г шинки
  • 100 г твердого сиру
  • 1 яйце
  • Кунжут – для посипання
  • 200 г замороженого шпинату

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Готове тісто необхідно розморозити і розкачати в тонкий пласт.
  2. Шинку дрібно поріжте, натріть сир.
  3. В окремій ємності перемішайте шинку, сир, шпинат.
  4. Викладіть на тісто і все акуратно закрутіть в рулет.
  5. Змастіть зверху яйцем, посипте кунжутом і викладіть на застелене пекарським папером деко.
  6. Поставте в розігріту до 200 ° С духовку на 15-20 хвилин.

Дивіться відео, як правильно зберігати зелень:

Реклама

Стейки з червоної риби в духовці з овочами

Стейки з червоної риби

Час приготування:

  • 40 хвилин

Інгредієнти:

  • 2 стейка з сьомги або лосося товщиною 2,5-3 см
  • 300 г шпинату
  • 14-16 помідорів чері
  • 4 гілочки свіжої шавлії
  • Сік половини лимона
  • Сіль, перець – за смаком
  • Оливкова або вершкове масло

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 200 ° С.
  2. Підготуйте два шматки фольги довжиною 30-35 см.
  3. Шпинат при необхідності розморозьте і помістіть його посередині кожного шматка фольги, зверху покладіть стейки, приправте сіллю і перцем.
  4. Викладіть помідори черрі на кожне філе і розкладіть поруч. Зверху покладіть по кілька листочків шавлії. Збризніть лимонним соком і оливковою олією.
  5. Акуратно і ретельно загорніть фольгу у вигляді конвертів. Перекладіть на деко і випікайте 18-22 хвилин.
  6. Перекладіть рибні стейки на тарілку. Полийте соком, який утворився під час запікання, і відразу ж подавайте.

Курячі рулети з начинкою

Курячі рулетики з начинкою

Час приготування:

  • 1 година + час для маринування

Інгредієнти:

  • 3 курячих філе
  • 1 лимон
  • 2 пучка свіжого шпинату
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • 100 г сиру
  • 10 в'ялених томатів
  • 6 стебел свіжого чебрецю
  • 2 ст.л.паніровочних сухарів
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Замаринувати куряче філе. Помити його, потім розрізати уздовж навпіл (щоб вийшли стейки приблизно однакової товщини), покласти в контейнер.
  2. Вичавити з лимона сік, змішати приблизно з 1,5 склянками чистої холодної води і залити цим маринадом курячі філе. Контейнер закрити і залишити маринуватися в холодильнику мінімум на 8 годин.
  3. Дістати м'ясо його з контейнера, обсушити паперовим рушником і як слід відбити.
  4. Приготувати начинку. Для цього на сковороді розігріти 2 ст.л. рослинної олії і викласти шпинат. Смажити його, помішуючи, близько п'яти хвилин.
  5. Сир натерти на крупній тертці, в'ялені томати нарізати невеликими скибочками
  6. Відбите куряче філе трохи посолити, поперчити і викласти на нього сир, шпинат і в'ялені томати. Згорнути в рулетик і закріпити шпажкою по шву.
  7. Обсмажити рулетики на сильному вогні до рум'яної скоринки.
  8. Духовку розігріти до 180 °С. Викласти в жароміцну форму обсмажені рулетики. Зверху посипати панірувальними сухарями, викласти кілька гілочок чебрецю, налити трохи окропу (близько 50 мл) і поставити в розігріту духовку на 15-20 хвилин.
  9. Подавайте рулетики гарячими. Для гарніру ідеально підійде рис, а також свіжі або тушковані овочі.

Салат зі шпинату з помідорами чері і перепелиними яйцями

Весняний салат із зеленню

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 200 г молодого шпинату або руколи
  • 60 г черемші
  • 150 г печериць
  • 4 ст.л. оливкового масла
  • Жменя помідорів чері
  • 4-5 варених перепелиних яєць
  • 1 пучок зелені (петрушки, кропу або зеленої цибулі)
  • 1 ст.л. лимонного соку
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Гриби помити і нарізати тонкими пластинками. Обсмажити до золотистої скоринки на розігрітій з 2 ст.л. масла сковороді.
  2. Зелень добре помити і обсушити. Порвати руками в миску.
  3. Перепелині яйця відварити протягом 5 хвилин, потім остудити і почистити. Розрізати навпіл.
  4. Помідори черрі помити і розрізати навпіл.
  5. Зелень помити і дрібно порубати.
  6. Додати смажені печериці, яйця, томати і зелень в миску до черемші і шпинату.
  7. Перемішати 2 ст.л. оливкового масла з лимонним соком, сіллю і перцем. Полити салат заправкою.

Смузі з яблуками і шпинатом

Зелений смузі

Час приготування:

  • 5 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 пучок шпинату
  • 3 стебла селери
  • 100 мл свіжовичавленого яблучного соку
  • 1 ст.л лимонного соку
  • Половина банана
  • 5 кубиків льоду

Спосіб приготування:

  1. Шпинат і селеру ретельно помити в проточній воді. Обсушити і довільно нарізати.
  2. У чаші блендера з'єднати шпинат, селера, шматочки банана, яблучний сік і сік лимона. Збити до отримання однорідної маси.
  3. Додати лід і ще раз збити.
  4. Перелити шпинатний смузі в стакан і пити через трубочку, щоб не пошкодити зубну емаль.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати різотто зі шпинатом . Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом заливного пирога зі шпинатом .