Що приготувати з кокосового молока: ТОП-5 рецептів

6 жовтня 2020, 12:47
Кращі рецепти страв з кокосовим молоком

Кокосове молоко - найкалорійніше і жирне

Кокосове молоко видобувається з м'якоті кокосового горіха. Не варто плутати його з кокосовою водою. Продукт отримують, змішуючи подрібнену м'якоть і воду.

Рослинне молоко з кокоса відмінно підійде для тих, хто стежить за фігурою. Його можна додавати в дієтичні десерти, напої, каші, крем-супи і локшину.

Реклама

Вівсянка на кокосовому молоці з фруктами

Вівсянка на кокосовому молоці

Час приготування:

Реклама
  • 10 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 склянка вівсяних пластівців
  • 400 мл кокосового молока
  • 400 мл води
  • 2 банана
  • 100 г полуниці
  • Цукор, мед або сироп агави – за смаком
  • Дрібка солі

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Довести до кипіння суміш кокосового молока і води. Посолити.
  2. Всипати вівсяні пластівці і варити, час від часу помішуючи, до готовності. Додати цукор, якщо використовуєте, і перемішати.
  3. Перелити вівсянку в порційні тарілки, прикрасити шматочками банана і полуниці. За бажанням полити медом або сиропом.

Тайський гарбузовий суп на кокосовому молоці

Гарбузовий суп

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 500 г гарбуза
  • 100 г цибулі
  • 20 г часнику
  • 15 г лемонграсу
  • 20 г червоної карі-пасти
  • Вода
  • 30 г лайма
  • 50 г кінзи
  • 10 г імбиру
  • 5 г листя лайма
  • 200 г кокосового молока

Дивіться відео, як правильно використовувати кокосове масло:

Спосіб приготування:

  1. Гарбуз наріжте кубиками, цибулю і часник подрібніть. Кінзу дрібно порубайте.
  2. Овочі відправте в сотейник, обсмажте протягом декількох хвилин, посоліть і поперчіть.
  3. Додайте 1/2 склянки води і протушкуйте.
  4. Коли гарбуз стане м'яким, додайте в сотейник кінзу і перебийте всю масу в пюре.
  5. До супу додайте пасту карі і листя лайма, залиште сотейник на невеликому вогні і, весь час помішуючи, доведіть суп до загустіння.
  6. В кінці приберіть з сотейника листя лайма, влийте кокосове молоко і сік лайма.
  7. Подавайте гарбузовий суп, прикрасивши зеленню, паприкою і гарбузовим насінням.

Локшина з креветками і кокосовим молоком

Паста з креветками в вершках

Час приготування:

  • 20 хвилин

Інгредієнти:

  • Великі креветки
  • 200 мл кокосового молока
  • 1 гострий перець
  • 1 зубчик часнику
  • 1 ч.л. рибного соусу
  • 1 ч.л. соєвого соусу
  • 1 ст.л. білого сухого вина
  • Сік і цедра 1 лимона
  • Арахісова олія
  • Локшина
  • Листочки селери або кінзи

Спосіб приготування:

  1. Креветки очистити, залишивши при цьому голови і кінчики хвоста. Так соус буде більш насиченим.
  2. Гострий перець очистити від насіння і мембран, промити і нарізати.
  3. Часник подрібнити.
  4. Розігріти кілька ложок арахісової олії (можна іншої). Обсмажити часник протягом 30 секунд, влити рибний і соєвий соуси, готувати ще 30 секунд, після чого додати вино. Готувати ще кілька хвилин і влити кокосове молоко.
  5. Готувати 10 хвилин, додати цедру і чилі.
  6. Додати креветки і готувати кілька хвилин.
  7. Додати відварену за інструкцією локшину, перемішати і влити сік лимона.
  8. При подачі посипати зеленню кінзи або селери.

Теплий кокосовий пудинг

Кокосовий пудинг

Час приготування:

  • 10 хвилин

Інгредієнти:

  • 200 мл кокосового молока
  • 3 ст.л. кукурудзяного крохмалю
  • 1/2 ч.л. меленого мускатного горіха
  • 1/4 ч.л. ванільного цукру
  • 1 ч.л. меду
  • 1 ч.л. рому Малібу
  • Цукор – за бажанням

Спосіб приготування:

  1. У сотейнику змішати кокосове молоко, цукор (за бажанням), крохмаль і ванільний цукор.
  2. Нагрівати, помішуючи, близько 5 хвилин до загустіння.
  3. Зняти з вогню, вмішати мед, мускатний горіх і ром.
  4. Подавати теплим прохолодними вечорами, за бажанням прикрасивши ягодами і кокосовою стружкою.

Алкогольний смузі з кокосом і ананасом

Коктейль з кокосом і ананасом в блендері

Час приготування:

  • 10 хвилин

Інгредієнти:

  • 5 чашок замороженого ананаса
  • 3/4 чашки кокосового молока
  • 1/2 чашки рома Малібу
  • 1/4 чашки згущеного молока
  • Скибочки ананаса і коктейльна вишня – для прикраси

Спосіб приготування:

  1. У блендері збийте заморожений ананас, кокосове молоко, ром і згущене молоко.
  2. Вилийте суміш у пакет із застібкою, закрийте її і обріжте кут ножицями.
  3. Розлийте напій в склянки і прикрасьте кожен коктейль скибочкою ананаса і коктейльною вишнею.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом гарбузового супу на кокосовому молоці, а також писали, як зробити чіа-пудинг з кокосовим молоком.