Фаршировані кабачки в духовці
Страви з кабачків смачні, корисні і прості в приготуванні. Цей літній овоч можна смажити, варити, запікати в духовці і готувати на грилі.
З кабачків найчастіше роблять оладки, котлети, ікру і супи. У нашій добірці ви знайдете оригінальні і легкі у виконанні страви з кабачків.
Запіканка з кабачків з куркою
Запіканка з кабачків з куркою
Час приготування:
- 1.5 години
Складові:
- 900 г молодих кабачків
- 400 г курячого філе
- 1 головка цибулі
- 2 яйця
- 50 г твердого сиру
- 3 ст. л. сметани
- 1 ч. л. гірчиці
- 4-5 гілочок зелені петрушки
- 1 ст. л. рослинної олії
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль за смаком
Читайте також:
Спосіб приготування:
- Кабачки вимийте, зріжте кінчики. Натріть овочі на крупній тертці.
- Перекладіть кабачки в друшляк, відіжміть їх злегка ложкою, щоб стік сік.
- Куряче філе промити, обсушити і наріжте маленькими кубиками.
- Викладіть м'ясо в миску, додайте до нього гірчицю і сметану. Приправте за смаком свіжомеленим перцем і сіллю. Ретельно перемішайте і залиште маринуватися.
- Цибулину очистіть, дрібно наріжте і обсмажте на олії до золотистого кольору.
- Сир натріть на крупній тертці. Зелень петрушки промити, обсушити і дрібно порубати. Додайте сир і петрушку в миску з курячим філе.
- Всипте смажену цибулю, вбийте яйця, додайте добре віджаті кабачки. Посоліть і поперчіть за смаком. Ретельно змішайте всі інгредієнти.
- Духовку розігрійте до 190 ºC. Жароміцну форму змажте соняшниковою олією. Викладіть в неї отриману кабачкову масу.
- Поставте форму на верхній рівень духовки на решітку. Готуйте страву 45-50 хвилин. Верх повинен підрум'янитися.
- Дістаньте запіканку з курки з кабачками з духовки. Дайте трохи охолонути, після розріжте на порційні шматки і подавайте до столу.
Дивіться відео, як вибрати кабачкову ікру в магазині:
"Човники" з кабачків в духовці
Фаршировані кабачки в духовці
Час приготування:
- 1 годину
Складові:
- 2 молодих кабачка або цукіні
- 250 г курячого філе
- 1 болгарський перець
- 1 помідор
- 1 морква
- 1 цибулина
- 1/2 банки маслин
- Томатний соус – за смаком
- 100 г твердого сиру
- 1 ст. л. оливкового масла
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- Куряче філе наріжте кубиками і обсмажте в олії.
- Кабачки розрізати вздовж навпіл і очистіть від насіння. Змастіть томатним соусом.
- Маслини розрізати навпіл. Помідор, болгарський перець, морква і цибулю наріжте кубиками.
- Змішайте овочі, додайте обсмажене куряче філе і приправте за смаком.
- Отриману начинку викладіть в "човники" з кабачків.
- Перекладіть на змащене маслом деко.
- Запікайте в розігрітій до 200 °С духовці протягом 30 хвилин.
- За 5 хвилин до готовності посипте закуску тертим сиром.
Теплий салат з кабачків, сиру і помідорів
Bремя приготування:
- 1 година
Складові:
- 2 молодих кабачка з тонкою шкіркою
- 200 г помідорів чері
- 100 г фети
- 1 пучок руколи
Для часникової заправки:
- Кілька гілочок петрушки
- Кілька гілочок кропу
- 3 зубчики часнику
- 1/2 ч.л. солі
- 1/3 ч.л. чорного меленого перцю
- 2 ст.л. оливкової олії
Спосіб приготування:
- Кабачки помийте, зріжте кінчики і наріжте кружальцями завтовшки не більше 5 мм.
- Змастіть сковороду гриль або електрогриль рослинною олією за допомогою кулінарного пензлика.
- Нагрійте і партіями обсмажте кабачки з двох сторін. Перекладіть на тарілку.
- Приготуйте заправку. Зелень помийте, подрібніть і додайте пропущений через прес часник. Посоліть і поперчіть, влийте оливкову олію.
- Перемішайте смажені кабачки з заправкою.
- Помідори черрі наріжте, рукколу помийте і обсушіть.
- Викладіть зелень на тарілку, зверху розкладіть кабачки гриль, томати черрі і розкришену фету. Подавайте салат разом зі свіжим багетом.
Нагадаємо. раніше ми ділилися рецептом супу з кабачків з в'яленими помідорами . Крім цього, ми писали, як спекти пиріг з кабачками і куркою .