Що приготувати з броколі на сковороді: три прості рецепти для вечері

25 серпня 2020, 19:10
Кращі ідеї швидких і корисних страв з броколі

Зробити відварену брокколі смачніше допоможуть спеції.

З броколі можна приготувати безліч смачних страв. Один з найпростіших варіантів – обсмажити її на сковороді.

Вибираючи свіжу броколі, потрібно звернути увагу на розмір суцвіть і віддати перевагу капусті з невеликими суцвіттями, свіжій на вигляд, пружній на дотик і з яскравим забарвленням.

Реклама

Броколі може зберігатися в холодильнику протягом кількох днів, але краще використовувати її відразу після покупки.

Броколі з часником: рецепт на сковороді

Броколі на сковороді

Час приготування:

Реклама
  • 10 хвилин

Складові:

  • 300 г броколі
  • 1-2 зубчики часнику
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • Сіль – за смаком
  • Червоний перець

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Броколі розберіть на суцвіття, якщо використовуєте заморожену, готуйте відразу.
  2. Часник очистіть.
  3. Відваріть броколі в киплячій воді 3-4 хвилини. Відкиньте на сито.
  4. Часник подрібніть і обсмажте на сковороді з 2 столовими ложками олії, 1 хвилину.
  5. Додайте відварну броколі і готуйте 2-3 хвилини, помішуючи. Посоліть за смаком.
  6. Викладіть на тарілку і посипте червоним перцем за смаком.

Паста з лососем і броколі

Паста з рибою

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 1/2 упаковки (200 г) броколі
  • 160 г фузілі
  • 300 г філе лосося
  • 2 помідори
  • 3 ст.л. оливкової олії
  • Сіль, перець – за смаком

Дивіться відео, як вибрати заморожені овочі:

Спосіб приготування:

  1. Пасту відваріть в підсоленій воді за інструкцією на упаковці.
  2. В окремій каструлі відваріть до готовності броколі.
  3. Філе лосося наріжте на шматочки розміром 2х2 см і обсмажте на сковороді в оливковій олії.
  4. Додайте до лосося броколі і відварену пасту. Через дві-три хвилини додайте ще трохи олії і дрібно нарізаний, очищений від шкірки один помідор. Посоліть, поперчіть і готуйте ще три-п'ять хвилин.
  5. Все добре перемішайте і розкладіть по тарілках. Зверху прикрасьте дрібно порізаним свіжим помідором.

Броколі на сковороді в сметанно-сирному соусі

Броколі в сметанно-сирному соусі

Час приготування:

  • 10 хвилин

Складові:

  • 300 г замороженої міні-броколі
  • 200 г сметани 10%
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • 2 ст. л. борошна
  • 2 зубчики часнику
  • 50 г сиру
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Заморожену броколі покладіть в киплячу воду на 2 хвилини. Слідкуйте за часом, щоб не переварити суцвіття, інакше вони стануть занадто м'якими. Якщо ви взяли броколі стандартного розміру, варіть 5 хвилин.
  2. Приготуйте соус. Змішайте сметану і борошно. Щоб консистенція стала трохи рідшою, можна додати води. Посоліть і поперчіть за смаком. Перекладіть в розігріту сковороду і тушкуйте 1-2 хвилини.
  3. Розігрійте ще одну сковороду з олією. Трохи обсмажте броколі з подрібненим часником близько 2 хвилин.
  4. Залийте броколі підготовленим соусом. Посипте страву тертим сиром і перемішайте. Тушкуйте ще 3 хвилини.
  5. Броколі в сметанному соусі можна подавати разом з пастою і насінням.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом салату з пасти з броколі, а також писали, як приготувати рибну запіканку з броколі.