Що приготувати з болгарського перцю: оригінальні рецепти

17 липня 2020, 16:29
Кращі ідеї смачних літніх страв з солодкого перцю

Солодкий перець

Страви з болгарського перцю приготувати дуже просто, а їх смак завжди виходить чудовим. З солодкого перцю можна зробити лечо, додати його в суп, салат або овочеве рагу.

Ділимося декількома небанальними рецептами з болгарського перцю, які обов'язково сподобаються всій родині.

Реклама

Салат з курки, авокадо, перцю і апельсинів

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

Реклама
  • 1 куряче філе
  • 1 авокадо
  • 1 апельсин
  • 1 болгарський перець
  • Свіжа петрушка
  • Салатне листя

Читайте також:

Для заправки:

  • 1/4 склянки діжонської гірчиці
  • 1/4 склянки рідкого меду
  • 1/4 склянки яблучного оцту
  • 1/4 чашки оливкової олії
  • 1 чайна ложка солі
  • 1/4 чайної ложки чорного перцю

Дивіться відео, які овочі можна заморожувати на зиму:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе відварити у воді зі спеціями, остудити і нарізати кубиками.
  2. Авокадо очистити від шкірки, видалити кісточку і нарізати м'якоть кубиками.
  3. Апельсин почистити і розібрати на дольки. Видалити білі плівки і кісточки, розрізати на шматочки.
  4. Болгарський перець звільнити від серцевини, нарізати тонкими брусочками.
  5. Петрушку помити, розібрати на гілочки.
  6. Для заправки змішати всі інгредієнти в банці з кришкою і добре струснути.
  7. Застелити тарілку салатним листям. Додати нарізані інгредієнти, полити заправкою і прикрасити листочками петрушки.

Гуляш зі свинини з лимонним рисом від Джеймі Олівера

Свинина з перцем

Час приготування:

  • 3 години

Складові:

  • 600 г свинячої м'якоті
  • 300 г рису басматі
  • 2 червоних цибулини
  • 450 г запечених консервованих перців
  • 400 г нарізаних помідорів
  • 1 лимон
  • 1 маленький пучок петрушки
  • 2 свіжих червоних перці чилі
  • 3 свіжих лаврових листки
  • 1 ст.л. просіяного борошна
  • 2 ч. л. кмину
  • 1 ч. л. копченої паприки
  • Щіпка пекучого перцю
  • 1 ст.л. сушеної материнки
  • 500 мл курячого бульйону
  • 150 мл сметани
  • 1 ст.л. червоного винного оцту
  • 25 г масла вершкового
  • Оливкова олія
  • Морська сіль, чорний перець

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 ºC. Візьміть велику жаростійку каструлю і поставте її на вогонь.
  2. Викладіть свинину в миску і посипте її борошном, морською сіллю і перцем. Акуратно перемішайте м'ясо, щоб воно рівномірно покрилося паніруванням. Додайте в каструлю оливкову олію, потім за допомогою кухонних щипців викладіть шматки м'яса. Смажте до появи характерної скоринки з обох сторін.
  3. Очистіть і дрібно наріжте цибулю. Промийте листя петрушки і дрібно наріжте їх. Коли свинина буде досить засмажена, перекладіть в каструлю цибулю, подрібнені стебла петрушки, кмин, паприку, перець і материнку. Зменшіть вогонь до середнього значення і готуйте до м'якості овочів, постійно помішуючи їх.
  4. Викладіть консервовані перці на сито, а потім наріжте середніми шматочками. Додайте в каструлю оцет, потім вилийте сік з перців, бульйон, покладіть помідори. Добре перемішайте і доведіть все до кипіння. Потім накрийте посуд кришкою і продовжіть приготування страви в духовці протягом 1 години 45 хвилин.
  5. Далі розріжте зелені та червоні перці чилі, очистіть їх і дрібно наріжте. Дрібно натріть цедру лимона в маленьку миску і додайте туди весь сік з нього. Коли час приготування гуляшу зі свинини складе 1 годину і 15 хвилин, наповніть і закип'ятіть чайник.
  6. Розтопіть вершкове масло у великій каструлі з антипригарним покриттям при середній температурі. Додайте рис і готуйте його протягом хвилини, потім додайте 1,3 чашки окропу, цедру лимона, сік з нього і лаврові листи. Доведіть рис до кипіння, потім зменшіть вогонь до мінімального значення і закрийте каструлю кришкою. Нехай готуєтся протягом 20 хвилин. Не перемішуйте рис і не знімайте кришку в цей час.
  7. Поки готується рис, займіться сервіровкою столу. Розкладіть необхідні прибори, поставте напої та спеції. Коли час приготування рису минув, зніміть кришку і перевірте його готовність, він повинен увібрати в себе весь бульйон. Якщо він ще не готовий, залиште його на вогні ще кілька хвилин. Коли рис буде повністю готовий, вийміть м'ясо з духовки, приправте його за смаком морською сіллю і перцем.
  8. Додайте в каструлю з гуляшем сметану і обережно перемішайте. Перемішайте рис виделкою. Спробуйте його на смак, додайте приправу, копчену паприку, сіль і перець і перемішайте.
  9. Викладіть на тарілку рис, а потім м'ясо поверх рису. Крупно наріжте листя петрушки, посипте ним гуляш зі свинини, додайте рубаний перець чилі і подавайте на стіл.

Перець, фарширований м'ясом, рисом і в'яленими помідорами

Фарширований перець

Час приготування:

  • 1 година 30 хвилин

Складові:

  • 12 шт. перцю "Білозерка"
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 5 ст.л. рису з гіркою
  • 4 в'ялених помідори
  • 500 г змішаного фаршу
  • 200 г сметани
  • 100 г томатного соусу
  • Рослинна олія
  • Сіль, перець
  • Вода

Спосіб приготування:

  1. Покласти м'ясний фарш в миску, посолити і поперчити.
  2. Цибулю і моркву почистити.
  3. У сковороді з олією обсмажити дрібно нарізану цибулю і натерту моркву. Додати рис і готувати, поки він не просочиться олією, близько 5-7 хвилин. Якщо потрібно, влити трохи води. Зняти суміш з плити.
  4. Помити перець, зрізати верхівки і видалити серцевину.
  5. Перемішати фарш, рис і нарізані в'ялені помідори.
  6. Нафарширувати отриманою сумішшю перець, викласти його у велику глибоку сковороду з олією.
  7. Налити трохи води, посолити, накрити кришкою і тушкувати близько 40-50 хвилин.
  8. За 5-10 хвилин до кінця приготування змішати томатний соус і сметану, додати в сковороду. Довести до кипіння і забрати з вогню.
  9. Перед подачею прикрасити фарширований перець рубаною зеленню.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом запіканки з курки, перцю і макаронів, а також писали, як зробити салат з болгарським перцем і ананасами.