Що можна приготувати з кислої полуниці: ТОП-5 рецептів

14 травня 2020, 15:55
Найкращі рецепти страв з полуницею

Для багатьох полуниця - сильний алерген

Не знаєте, що робити з кислою полуницею? Рецептів є багато. З ягід можна зварити компот або варення, додати їх у пиріг, запіканку, десерт або млинці, зробити полуничний соус до морозива.

З кислих ягід виходять чудові морси й лимонад. Крім цього, полуницю можна помити, перетерти з цукром і заморозити на зиму.

Реклама

Полуничний пиріг від Марти Стюарт

Пиріг з полуницею в духовці

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

Реклама
  • 1 велике яйце
  • 140-170 г цукру
  • 80 г вершкового масла (розм'якшеного)
  • 125 мл молока
  • 170 г борошна
  • 1,5 ч. л. розпушувача
  • 0,5 ч. л. солі
  • 1 ч. л. ванільного екстракту
  • 500 г полуниці
  • 2 ст. л. цукрової пудри для посипки

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Полуницю помити, обсушити і розрізати навпіл.
  2. Просіяти борошно з розпушувачем і сіллю.
  3. Збити цукор з розм'якшеним маслом.
  4. Додати яйце, молоко і збити до однорідності.
  5. Додати в тісто суху суміш (мука, сіль, розпушувач), збити. Тісто вийде консистенції сметани.
  6. Дно форми застелити папером для випічки, боки форми змастити маслом. Вилити тісто. Зверху викласти порізану полуницю.
  7. Випікати в розігрітій до 180 °С духовці протягом 10 хвилин, потім температуру знизити до 160 ºС і випікати ще близько 50 хвилин.
  8. Готовий пиріг повністю остудити, не виймаючи з форми. Потім перекласти на блюдо і посипати цукровою пудрою.

Дивіться відео, як зробити вино з полуниці:

Реклама

Оладки з полуницею на молоці

Оладки з полуницею

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 1/2 чашки борошна
  • 1 столова ложка коричневого цукру
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1 маленьке яйце
  • 1/2 склянки молока
  • 1 столова ложка рослинної олії
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту
  • 1/2 чашки нарізаної свіжої полуниці

Спосіб приготування:

  1. У середній мисці змішати борошно, коричневий цукор, розпушувач і сіль. Влити молоко, олію, збите яйце і ваніль, перемішати. Додати полуницю.
  2. Нагріти сковороду на середньому вогні і змастити олією.
  3. Ложкою викладати тісто і смажити з обох боків до золотистого кольору. Перевертати потрібно, коли на поверхні з'являться бульбашки.
  4. Подавати зі сметаною, джемом, медом, згущеним молоком або кулькою вершкового морозива.

Фруктовий коктейль з полуницею

Фруктовий коктейль

Час приготування:

  • 5 хвилин

Інгредієнти:

  • 150 г полуниці
  • 1 банан
  • 1 ст. ложка лимонного соку
  • 1 ст. ложка рідкого меду
  • 1/2 склянки апельсинового соку
  • Персиковий сік – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Полуницю і банани – в блендер до утворення пюре.
  2. Додати лимонний сік, мед і апельсиновий сік. Збити в однорідну масу.
  3. Розбавити персиковим соком до бажаної консистенції.
  4. Розлити у келихи, прикрасити шматочками банана або полуницею.

Вареники з полуницею на кефірі

Вареники с полуницею

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • 1 склянка кефіру
  • 2 1/2 склянки борошна + 1/2 склянки для розкачування
  • 1/4 ч. л. солі
  • 1/4 ч. л. соди

Для начинки:

  • Полуниця
  • Цукор

Спосіб приготування:

  1. Борошно просіяти разом із сіллю і содою в миску. Зробити поглиблення і поступово влити кефір. Підсипаючи борошно, замісити м'яке тісто. Накрити його рушником і залишити на 20 хвилин.
  2. Полуницю помити і видалити плодоніжки. Великі ягоди нарізати.
  3. На присипаному борошном столі розкачати тісто в пласт товщиною 0,5-0,7 см і вирізати з нього склянкою кружальця.
  4. На кожне кружальце насипати трохи цукру, покласти полуницю і ще посипати цукром. Защипати краї.
  5. Встановити спеціальну пароварку-решітку над каструлею з киплячою водою. Викласти вареники, накрити кришкою і варити 7-8 хвилин.
  6. Готові вареники посипати цукром.

Панакота з полуницею

Панна котта з полуничним соусом

Час приготування:

  • понад 3 години

Інгредієнти:

Для вершкового желе:

  • 200 мл молока
  • 200 мл жирних вершків
  • 1 ст. л. порошкового желатину без гірки
  • 1/4 склянки цукру
  • 1 ч. л. екстракту ванілі

Для полуничного соусу:

  • 450 г свіжої полуниці
  • 2 столові ложки води
  • 1/3 склянки (70 г) цукру або за смаком

Спосіб приготування:

  1. Розчиніть желатин у 2 столових ложках холодної води і дайте йому набрякнути протягом 5-10 хвилин.
  2. У середній каструлі доведіть вершки, молоко і цукор до кипіння на середньому вогні (не кип'ятіть). Коли цукор розчиниться, зняти з вогню і додати екстракт ванілі. Дайте охолонути протягом 5 хвилин перед додаванням желатину.
  3. Додайте желатин у молочну суміш і перемішайте до повного його розчинення. Налийте вершкове желе в чотири келихи ємністю 150 мл і поставте в холодильник на кілька годин.
  4. Для приготування соусу промийте полуницю, обсушити і видаліть плодоніжки. Розріжте полуницю на четвертинки. У невелику каструлю покладіть полуницю, цукор і воду. Доведіть до кипіння і негайно зніміть з вогню.
  5. Перелийте в чашу блендера або кухонного комбайна і збийте до однорідної маси. Протріть через сито, щоб видалити насіння. Накрийте соус кришкою і дайте йому охолонути до кімнатної температури, потім поставте в холодильник.
  6. Перед подачею вилийте полуничний соус на панакоту і подавайте.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом полуничного мусу з білим шоколадом від Юлії Висоцької. Крім цього, ми писали, як зробити смузі-боул з полуницею і бананом.